Vänta, är det iPhone “XS” eller iPhone “Xs”? 🤔

0
167

Apple meddelade bara en trio nya telefoner med ganska dumt namn. På toppen av att vara typ av…inte bra namn, de är också förvirrande att skriva: är det iPhone XS eller Xs? Xr eller XR? Så hur gör man egentligen för att ta tillvara dessa förvirrande namn? Vi bestämde oss för att ta en närmare titt.

Det är värt att notera att dessa namn är några av de mest fruktansvärda Apple-produkt namn i år. De påminner om tidiga eran Android-telefon namn som “Galaxy SII Epic Touch 4G” eller något som Microsoft skulle lägga ut. Att säga dem högt är ännu mer löjligt.

Så Är De stora eller små?

Att räkna ut rätt svar, vi började gräva via Apples hemsida. Vid första rodna, jag antog att det var “Xs” och “Xr,” på grund av hölje som används på telefonen målsidan, som till synes ser ut som små bokstäver.

Japp, ser ut som Xs till mig.

Men! vid närmare inspektion, Apple var att använda versaler på platser som sin butik. Mystiken tätnar.

Det är definitivt en stor S…

Så vilket är det? På denna punkt verkar det som om Apple är lika förvirrad som alla andra. Men det är inte fallet (jag fick ett brev skämt, y ‘ all)—rätt höljet var verkligen avslöjas på sidan för iPhone XR:

Titta på den sneaky little big “R”

“R” är nedre svanetien—det råkar vara så att S är en fruktansvärd referens brev för att tala om skillnaden mellan nedre svanetien, versaler och gemener, eftersom…S alltid ser likadant ut.

R, å andra sidan, gör det ganska klart. Alla instanser av antingen namnet på telefoner ” respektive målsidor klart använda nedre svanetien. I den butik eller liknande ställen där det gör betydligt mindre meningsfullt att försöka att hålla med om att formatet, det är alla mössor hela tiden.

Bara för att bekräfta, vi kollade den faktiska koden på dessa sidor. Och visst, “S” och “R” är i själva verket nedre svanetien. Allvarligt—den officiella Apples webbplats faktiskt wraps varje instans av S eller R i separat kod för att göra den mindre. Det är en sådan Apple sak att göra.

Apple gör att utvecklare tjäna på att betala

Naturligtvis, det är absolut inte praktiskt att använda small-caps varje gång du vill skriva namnet på en telefon—helvete, det är inte ens möjligt i många fall (som på telefoner).

Ja, iPhone XS och XR Använda Versaler

Så, rätt sätt att formatera den nya telefonen namn är:

  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR

Alla mössor!

Och vet du vad? Låt oss prata om hur man faktiskt säga dessa namn när vi på det. Det är inte “iPhone Ex Es” eller “Ex” som är hur hjärnan verkar vilja läsa dessa namn—nix, det är det “iPhone Tio Ess” och “Tio Är.” Eller, iPhone Tennis och Tenner, om du vill.

Som en lång tid Android författare, detta tar mig tillbaka till början av Android-telefoner, när tillverkarna gav enheter värsta namnen möjligt. Alla typer av mestadels meningslösa siffror och bokstäver bara kastas om, full enhet namn på ALLA MÖSSOR…det var verkligen vilda västern-telefon namn.

Fortfarande, jag tror inte att något någonsin kommer att bli värre än Samsung Galaxy S II Epic Touch 4G, så åtminstone det som.