Vad är Skillnaden Mellan AppleCare och AppleCare+?

0
85

När du köper en helt ny Apple-produkt, får du ett gratis år av AppleCare med möjlighet att lägga på AppleCare+, men det kan vara förvirrande att räkna ut exakt vad du får med varje service. Här är hur de fungerar.

AppleCare Är Bara en Grundläggande Garanti

De flesta produkter som du köper i butiken har någon form av garanti från tillverkaren garanterar att produkten kommer att fungera som reklam för en viss tid. Och om inte, tillverkaren kommer att åtgärda eventuella problem som kommer upp gratis. Längden på garantin och vad den täcker och inte täcker varierar beroende på företaget.

AppleCare är vad Apple kallar sin garanti på sina produkter. Det är ett års garanti som täcker frågor och problem med enheter—som en trasig strömbrytare eller en död skärmen eller något som misslyckas på grund av ett fabrikationsfel eller en handling av Gud. Du får också 90 dagars gratis telefonsupport. Allt detta är gratis och automatiskt kommer med din Apple-produkt, oavsett var eller när du köper den.

AppleCare+ Lägger till Ytterligare ett År och Accidental Damage

Medan AppleCare kommer med alla helt nya Apple-produkter gratis, har du möjlighet att betala för att lägga till AppleCare+.

RELATERAT: Är AppleCare+ Värt Det?

AppleCare+ inkluderar regelbundna AppleCare, men på toppen av det, du får ett extra år av garanti (ett extra två år för Mac), två års fri telefon support (ett år extra för Mac) och oavsiktlig skada täckning (med undantag för Apple TV).

Regelbunden AppleCare ger inga skador täckning. AppleCare+ gör, men det finns vissa begränsningar. För alla Apple-produkter, du får bara “upp till två fall av oavsiktliga skador täckning,” och det är en självrisk beroende på typ av skada och enheten:

  • iPhone: $29 för skärm skada, $99 för varje annan skada.
  • iPad: $49 för någon typ av skada.
  • Mac: $99 för att skärmen skadas (eller extern kapsling skada), $299 för andra skador.
  • Apple Titta på: $69 för någon form av skada.
  • HomePod: $39 för någon form av skada.
  • iPod Touch: $29 för någon form av skada.

Även om du måste betala en självrisk, det är fortfarande långt billigare än att betala för att reparera skadorna till fullt pris. Så att få AppleCare+ bara för att ha accidental damage kan definitivt vara värt.

AppleCare+ Kan Täcka Förlust eller Stöld, men Du ska Betala Mer

Lika stor som AppleCare+ är, men, det finns en faktor som har alltid varit en dealbreaker för några: Det omfattar inte förlorade eller stulna enheter. Det är, tills nyligen.

RELATERAT: Nej, AppleCare+ inte Täcker en Förlorad eller Stulen iPhone

 

AppleCare+ med Stöld och Förlust, som det kallas, kostar en extra $100 på toppen av den normala $199 prislapp för regelbunden AppleCare+. Så du kommer att betala $299 totalt för allt som AppleCare+ erbjuder, samt stöld eller förlust täckning.

Men du kommer också att få betala en självrisk när du förlorar din iPhone eller få den stulen, och det behöver nödvändigtvis inte vara billiga:

  • $199 för iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6S, och iPhone 6

  • $229 för iPhone XR, iPhone 8 Plus, iPhone 7 Plus, iPhone 6S Plus, och iPhone 6 Plus

  • Sek 269 för iPhone XS, iPhone XS Max, och iPhone-X

Det är definitivt billigare än att behöva köpa en helt ny iPhone till fullt pris, men det är verkligen inte något att ta lätt på.