Ska Du Köpa eller Uppgradera till En av den Nya X-Serien iphone?

0
157

Tillsammans med den nya iPhone-X-serien, meddelade Apple alla nya Klocka Serie 4 igår. Detta är den första större uppgradering av att Titta på nätet sedan dess införande, med en massa bra nya funktioner ombord.

Ska Du Köpa eller Uppgradera till En av den Nya X-Serien iphone?
av Cameron Summerson den 13 September 2018

När dammet lägger sig på gårdagens Apple event, är det dags att ta en närmare titt på den nya iphone. Detta är den mest dramatiska förändring som vi har sett från Apple i år, så det finns en hel del att prata om.

Det Bästa Skägg & Mustasch För Din Mans Ansikte
av Cameron Summerson den 13 September 2018

Skägg är bra. De kan vända en baby face till en människas ansikte, lägga till några gruffness på ditt utseende, och är bara övergripande badass—så länge de är välvårdade. För att hålla den vass, du kommer att behöva en bra skägg trimmer.

Följ Oss!

Facebook

Twitter

Ska Du Köpa eller Uppgradera till En av den Nya X-Serien iphone?

Cameron Summerson | @summerson | September 13, 2018September 13, 2018

När dammet lägger sig på gårdagens Apple event, är det dags att ta en närmare titt på den nya iphone. Detta är den mest dramatiska förändring som vi har sett från Apple i år, så det finns en hel del att prata om.

När en ny enhet meddelade, det är verkligen lätt att fastna i den hype och känner att du behöver för att köpa en. Men om du redan har en iPhone-användare—och särskilt om du använder en relativt ny telefon—det kan vara bäst att spara dig själv från den hype machine och sätter din plånbok borta.

Så, Vad är Nytt?

Om du är ute på slingan, här är en snabb genomgång av nya saker.

 • iPhone XS: årets flaggskepp telefon och ersättning för förra årets iPhone X. Samma storlek och form som sin föregångare. Uttalas “Tio Ess.” Starta pris av $999 för 64GBs.
 • iPhone XS Max: En större flaggskepp—ännu större än Plus modell av föregående år—med en massiv 6.5-tums skärm. Börjar på $1,099 för 64 gb-modellen.
 • iPhone XR: budget-modell av X-series-telefoner. Med en 6,1-tums LCD-panelen, det är större än XS, men mindre än XS Max. Det är också saknar några av de mer avancerade funktioner som finns på de andra två telefoner. Börjar på $749 för 64GBs.

Det är en snabb och smutsig titt på vad dessa nya telefoner allt om du letar efter mer info, vi pratade om dem i detalj i går, så kontrollera att ut.

Nu för att tala om den fråga du är redan frågar: ska du köpa en? Innan vi får till det, här är ett pris uppdelning för varje modell:

 • iPhone XS 64GB: $999
 • iPhone XS 256GB: $1,149
 • iPhone XS 512GB: $1,349
 • iPhone XS Max 64GB: sek 1,099
 • iPhone XS Max 256GB: $1,249
 • iPhone XS Max 512GB: $1,449
 • iPhone XR 64GB: $749
 • iPhone XR 128GB: $799
 • iPhone XR 256GB: $899

Om Du Har en iPhone X

Detta är ett snabbt svar: förmodligen inte. Om du redan har en iPhone X, det är inte mycket av en anledning att köpa en XS—mervärde är bara inte riktigt där ännu.

Som sagt, om din X känns för liten, du kanske vill överväga XS Max. På sek 1,099 för utgångspriset det är en brant pris, bara några extra skärm, så du måste väga kostnaden fördelar här. Kanske skulle det vara värt det för dig.

Annars, du kommer inte att få mycket nytta av XS. Visst, det har en snabbare processor och en del unika funktioner som kamera, men det är nog ingenting du inte kan leva utan. Den ursprungliga X är fortfarande en helt fantastisk hårdvara som lätt kommer att pågå ytterligare ett år tills nästa generation av X-telefoner.

Om Du Har en iPhone 8 eller 8 Plus

Så här är där det börjar bli lite svårare. Den 8-telefoner är fortfarande en fantastisk enheter, men med hot nytt utseende av X-serien de redan slags känna sig lång i tanden. Jag vet, det är mest fåfänga, men det är fortfarande en mental barriär som kommer tillsammans med denna typ av sak. Det är mycket lättare att övertyga dig själv om att du behöver nya iPhone på grund av hur det ser ut än nästan något annat.

Från en teknisk synvinkel, är det återigen inte en ton av anledning att uppgradera från en 8 eller 8 Plus att någon av de nya enheterna. XR, medan de mer kraftfulla än 8 tack vare den nya A12 Bionic-processor, är fortfarande bara en marginell uppgradering jämfört med sin föregångare (för alla syften och ändamål, XR är ersättning för 8).

XS-och XS Max presentera ytterligare en anledning att uppgradera från 8, om uppgraderingar är igen marginell. XS-och Max har mer glans än XR, visst, men det är fortfarande nästan en lateral flytta från 8 till allt från X-serien.

Vad kommer du få, men är en renare totala upplevelsen. Jag har hört det liknas vid skillnaden mellan att köra en Honda Civic och en Lexus RX—Civic är en perfekt service bil och kommer sannolikt att göra vad du behöver. Men RX är en lyx bil som har allt du behöver med stil och kraft. Med andra ord, det är bara roligare att köra.

X-series-telefoner är ganska mycket samma sak—8 är en bra telefon som fungerar, men X-series-telefoner (särskilt XS/Max) helt enkelt har ett mer elegant upplevelse. Som kan göra det värt att uppgradera.

Om Du Har en iPhone 7 (Eller Äldre)

Om du är på en två (eller fler) generation gamla telefonen, du är mest troligt att dra nytta av en uppgradering. Så frågan för du kan inte vara bör du uppgradera, men vilken modell? Det i sig är ett tufft samtal, som alla telefoner i den nya X-serien ser fantastisk ut.

Om du är ute efter att spara en bit av myntet, XR är en bra väg att gå. Det är den mest prisvärda av alla nya X-modeller, med top-end telefon med 256GB lagring kommer fortfarande på billigare än posten-nivå XS ($899 vs sek 999). Här finns de flesta av fördelarna med XS-modeller—även den nya kamerans funktioner som justerbar skärpedjup—en bra storlek och form faktor, och en helt underbar estetiska. Plus, det är den enda modell som finns i läckra färger som blått och rött.

Om du vill gå premie direkt ur porten, sedan med alla medel klättra ombord som XS tåg. Dessa är Apples nya flaggskepp och med ett år av design under sitt bälte med den ursprungliga X är säker på att vara en utmärkt telefoner för överskådlig framtid.

Om du för närvarande ståta med en Plus-modell iPhone, så kommer du förmodligen att vilja ta en närmare titt på XS Max. Skärmen är en tum större, men den totala fotavtryck är fortfarande den samma. Det är en massiv uppgradering i tv-avdelningen tack vare XS’ kant-till-kant-panelen och ultratunna ramar.

Men återigen, även om du kommer från ett Plus telefon, underskatta inte XR. Det är större än XS och är en mycket jämförbar storlek till den tidigare Plus modeller (bara lite mindre). Det är 95 procent av XS och Max på 75 procent av kostnaden. Det är lätt det bästa värdet du kommer att få en iPhone idag.

Vad händer om Du Kommer från en Annan Plattform?

Vi pratar en hel del om hur du uppgraderar från en iPhone till en ny eftersom, tja, om du redan använder en iPhone du är ganska sannolikt att uppgradera till den nya. Men om du kommer från en annan telefon beslutet att helt ändra plattformar kan vara mycket svårare att erbjuda ett enkelt svar.

Som användare av både Android och iPhone på dagligen (som jag nu bär på en Samsung Galaxy S9 och iPhone 8 varje dag), jag kan säga att båda plattformarna är fantastiska och att byta är inte så utmanande. Som sagt, du kommer att behöva överväga den exklusiva funktioner på den plattform du använder för närvarande (jag ska bara antar att det är Android på denna punkt) och besluta om huruvida du kan eller inte kan leva utan dem.

Men det är också det största problemet: många funktioner inte är helt uppenbart tills du inte har dem. Och det enda sättet att få den insikten är att använda en annan plattform—med andra ord, byta plattformar som kan vara ganska lurigt.

Så, tyvärr, det finns inget enkelt svar på detta. Den nya iPhone-X-serien ser bra ut och jag kan absolut se varför det är tilltalande för både Android och nuvarande iOS-användare. Men om du är ute efter att dike din nuvarande Android-telefon och hoppa på iOS-tåg, jag föreslog att göra din due diligence och spendera en massa tid på att undersöka saker som du kan vara över, så att du tillbringar nästan ett tusen dollar bara för att du missar en viktig funktion. Godspeed.

IPhone XS XS och Max kommer att vara tillgänglig för pre-order med början den 14 September med release den 21. IPhone XR kommer att vara tillgänglig för pre-order med början den 19 oktober med tillgänglighet på 26: e.