Schijfopruiming Gaat Weg in Windows 10 en We Missen Het nu Al

0
141

Microsoft stilletjes aangekondigd dat Schijfopruiming is nu verouderd, nieuws dat werd begraven op de bodem van een blog post over Windows 10 de Opslag Zin. Schijfopruiming zal niet direct weg, maar is op zijn manier buiten de deur.

Twintig Jaar Schijfopruiming

Schijfopruiming verdient een betere stuur-off dan een kleine opmerking aan het einde van een Microsoft op zijn blog. We zijn met Schijfopruiming voor meer dan 20 jaar geleden voor het eerst in Windows 98.

Welke versie van Windows u gebruikt Schijfopruiming heeft altijd gewerkt op dezelfde manier. Met de rechtermuisknop op een schijf, selecteert u “Eigenschappen” en klik vervolgens op de “Schijfopruiming” knop om te starten. Het werkt nog steeds op dezelfde manier op Windows 10 vandaag. Je kan natuurlijk ook gewoon opstarten vanuit het menu Start of het uitvoeren van de cleanmgr.exe -programma.

Schijfopruiming is geworden meer en meer nuttig in de tijd. Of het verwijderen van een paar honderd MB tijdelijke bestanden van Windows XP of verwijderen van meer dan 10 GB van de overgebleven bestanden na het installeren van een grote update voor Windows 10, het werkte altijd goed om de schijf ruimte die we nodig hadden.

Op een ingewikkeld besturingssysteem dat gehouden met het toevoegen van nieuwe functies, Schijfopruiming was altijd de one-stop-locatie voor het vrijmaken van schijfruimte. We hebben geleerd dat mensen met Schijfopruiming voor jaren. Het is onmisbaar.

Geeks Draaide zich om CCleaner, Maar Schijfopruiming Was Altijd Betrouwbaar

Oké, laten we eerlijk zijn: Schijfopruiming viel uit de gratie. Wij geeks verplaatst naar de meer uitgebreide tools als CCleaner dat ook gewist andere vormen van tijdelijke bestanden, met inbegrip van gigabyte NVIDIA driver installer-bestanden en browser geschiedenis van Chrome en Firefox.

CCleaner kan zijn vol met functies, maar uiteindelijk belandde vol met extra software en functies die verzamelde gegevens over uw PC na Piriform CCleaner, de ontwikkelaar verkocht aan Avast. Het had zelfs een malware schrikken na de servers zijn gehackt.

Schijfopruiming was de steady tool kunnen we altijd terug te komen. Het was er altijd en heb een vaste baan, zonder het drama. Vandaag, Schijfopruiming doet dat nog steeds bijna alles wat we moeten doen, en we gebruiken liever liever dan het rijden van de CCleaner roller coaster.

“Verouderd” Betekent niet Dood, Nog Niet Tenminste

Schijfopruiming is niet verdwenen gewoon nog niet. Microsoft zegt dat het zal houden het hulpprogramma rond om redenen van compatibiliteit. In andere woorden, Windows-gebruikers zijn zo gewend aan deze tool die Microsoft kan niet ontdoen van het ‘ s nachts.

Deze tool past in een lange lijn van andere geliefde Windows-functies die Microsoft is langzaam ontdoen van. Bijvoorbeeld, Microsoft Paint is nu ook niet meer in gebruik, en het zal bewogen worden van Windows 10 goede aan de Winkel snel genoeg. HomeGroups zijn al verdwenen. Systeemkopie-back-Ups zijn niet meer in gebruik en kan snel verwijderd.

Wanneer Microsoft zegt Schijfopruiming is “verouderd” met de start van de oktober 2018 update, dat betekent dat het is vervangen door een nieuw instrument. Kan het wel of niet beschikbaar in toekomstige versies van Windows 10 en Microsoft raadt je niet op vertrouwen. In een best-case scenario, Schijfopruiming kunnen een paar jaar links—maar we wedden dat het zal worden gegaan, eerder dan dat.

Schijfopruiming Leeft in de Geest

Terwijl Schijfopruiming is te zeggen hoe het afscheid, het leeft nog op in de geest. De nieuwe “Vrije Ruimte” tool in Windows 10 is in feite een moderne, sneller Schijfopruiming. Het doet alles wat Schijfopruiming doet—en nog veel meer.

Om deze tool, ga naar Instellingen > Systeem > Opslag > Ruimte Vrij te maken Nu. Het automatisch scant uw systeem voor alles Schijfopruiming gezocht.

Windows 10 nieuwe utility is een meer dan geschikte vervanger. Echt, er is geen verlies van functionaliteit. We moeten niet worden betrokken. Maar een onderdeel van Windows die we hebben gekend en gebruikt voor 20 jaar weg te gaan, en we gaan missen.

GERELATEERD: Gebruik Windows 10 Nieuwe “Vrije Ruimte” Hulpprogramma Opschonen van Uw Harde Schijf