Hoe om te Verhuizen naar een Full-Frame Camera

0
80

Er zijn twee belangrijkste sensor van de camera normen: full frame (of 35mm) en crop-sensor (of APS-C). Een full frame-sensor is ongeveer 1,5 keer de grootte van een crop-sensor, die de veranderingen van dingen een beetje. Als je hebt net een upgrade (of denken over het upgraden) van een crop sensor camera met een full frame camera, hier is wat u moet weten.

GERELATEERD: Wat is het Verschil Tussen een Full-Frame en Crop Sensor Camera?

Al Uw Foto ‘ S Worden Breder

In elk artikel waar ik noem brandpuntsafstand, ik moet altijd iets zeggen als 20 mm op een full-frame camera of rond 35mm op een crop sensor camera. Dit komt door de cropfactor. Hoewel een 20mm lens is nog steeds een 20mm lens op een crop sensor camera, het is het gebied van mening dat een 35mm lens op een full frame camera.

Dit verschil verandert hoe u uw lenzen wanneer u naar een full frame camera. Uw 50mm is van plan te gaan van een korte telelens, dat is het equivalent van een 70mm lens en is ideaal voor headshots met een normale lens, dat is beter voor het milieu portretten. Uw 35mm is nu een groothoek lens.

Zult u waarschijnlijk teleurgesteld worden te beseffen dat je 200mm tele-dat was zo goed om dicht bij de vogels niet zo veel zoom. Je zou een 350mm voor uw nieuwe camera om hetzelfde effect te krijgen.

In deze foto…

…en deze foto…

…Ik sta op ongeveer dezelfde afstand van het onderwerp en met dezelfde 40mm lens. Het enige verschil is dat in de eerste foto ben ik met een crop camera en bij de tweede ben ik met een full frame camera.

Er Zijn Meer Handmatige bediening en Betere bouwkwaliteit

Full-frame lichamen zijn ontworpen voor professionals en gevorderde hobbyisten, dus veel van de hand die functies zijn verwijderd. Niet verwacht te zien zes verschillende automatische modi voor een breed scala van situaties. In plaats daarvan, zal je meer en beter handmatige controles. Er is normaal gesproken een extra draaiknop voor het instellen van zowel de sluitertijd en het diafragma op hetzelfde moment. Er kunnen speciale aangepaste modi, waarbij u kunt uw instellingen op te slaan of knoppen die u kunt toewijzen aan de verschillende taken.

Het is geweldig, maar je zult niet in staat zijn om te profiteren van het, tenzij je weet hoe je je camera goed. Zorg ervoor dat u inzicht in de blootstelling van de driehoek en hoe de handmatige modus gebruiken.

GERELATEERD: Uw Camera de Meest Belangrijke Instellingen: de Sluitertijd, Diafragma, en ISO Uitgelegd

Uw nieuwe camera gaat waarschijnlijk gebouwd beter, als goed. Camera fabrikanten niet toevoegen full frame sensoren om goedkope organen; in plaats daarvan hebben ze alles upgraden, vaak met behulp van metaal in plaats van plastic.

Uw Oude Lenzen Niet Zou Kunnen Werken

Terwijl lenzen ontworpen voor full-frame camera ‘s werken op een crop sensor camera’ s, is het omgekeerde niet altijd waar is, of althans niet waar is zonder enige compromissen.

GERELATEERD: Moet Je Kopen Crop Sensor Specifieke Camera Lenzen?

Elke Canon EF-S lenzen die u niet zal werken op uw nieuwe camera. Ze zullen niet eens de berg. U moet gebruik maken van EF-objectieven.

Nikon DX-lenzen en Sony E-mount lenzen, zal op zijn minst de berg, maar de foto ‘ s die je zal gebruiken slechts een klein deel van de sensor of hebben enorme bedragen van vignettering.

Voor meer informatie over het kopen van de juiste lenzen voor uw camera, is onze gids.

Maak je Klaar om te Schieten in de Nacht

Mijn favoriete ding is wanneer ik een upgrade naar een full frame camera was hoe het uitgevoerd bij het fotograferen in de nacht. Met een grotere sensor, krijg je veel betere hoge ISO prestaties.

Als je hebt teleurgesteld door hoe rommelig en onscherp de beelden wanneer u opnamen in het donker met uw crop sensor camera, maak je klaar om je geest geblazen. Mijn 5DIII die is een paar jaar oude scheuten uitstekende beelden op ISO6400. ISO12800 is zelfs bruikbaar in sommige gevallen.

Er Zijn Nadelen Te

– Full-frame camera ‘s zijn niet perfect, en een betere camera is geen garantie dat je betere foto’ s maken, tenzij je juist niet-camera gerelateerde zaken, zoals de samenstelling en het gebruik van kleur.

– Full-frame camera ‘s zijn ook aanzienlijk duurder dan een crop sensor camera’ s. Objectieven voor full-frame camera ‘ s zijn duurder. U bent waarschijnlijk niet veel veranderen van vijf grand voor een camera en twee lenzen tenzij je gaat op tweede hand.

Crop sensor camera ‘ s zijn ook beter in bepaalde situaties, zoals sport en dieren in het wild, omdat het gewas factor geeft u meer zoom en de kleinere bestandsgrootte betekent dat je sneller een burst-modus.

Upgraden naar een full frame-sensor is een grote stap, maar als je serieus bent over fotografie en het zich kunnen veroorloven de kosten, het is de moeite waard. Verwacht alleen niet dat het al je problemen oplossen.