Wat is een meetzoekercamera?

0
268

Als u hebt besteed enige tijd aan het lezen over fotografie, heb je waarschijnlijk tegenkomen reverential melding van Leica camera ‘ s en andere “afstandmeters” gebruikt door veel van de grote straat fotografen als Henri Cartier-Bresson in het midden van de 20ste eeuw. Ik weet dat ik was in de war toen ik voor het eerst hoorde over hen, omdat ze niet echt meer rond, dus hier is wat ze zijn.

De Oorspronkelijke Spiegelloze Camera ‘ S

Afstandmeters zijn de oorspronkelijke spiegelloze camera ‘ s. Ze waren populair bij straatfotografie, want ze waren een stuk kleiner en meer bescheiden dan de lompe film SLR-camera ‘ s beschikbaar op het moment. Ze gebruikt dezelfde 35mm film camera ‘ s, maar ze hadden wel een verschillende focus methode die niet nodig een spiegel.

GERELATEERD: Wat Zijn Spiegelloze Camera ‘s, en Zijn Ze Beter dan Gewone Dslr’ s?

Waarschijnlijk heb je een ruw idee hoe Spiegelreflexcamera ‘ s werken als je ooit hebt geplukt, maar hier is een opfriscursus. Om handmatig scherp te stellen een SPIEGELREFLEX (of DSLR), kijken door de zoeker. Licht gaat door de lens en de camera ‘ s mirror systeem weerspiegelt in je ogen. U kunt vervolgens pas de scherpstelling van de lens tot alles is scherp. Wanneer u de ontspanknop indrukt, wordt de spiegel omhoog komt, en het licht raakt de film in plaats daarvan, het maken van een foto. Wat je zag door de lens is eigenlijk precies het beeld dat je krijgt.

Afstandmeters maken gebruik van een verschillende focus-methode genoemd, toepasselijk genoeg, een meetzoeker. In plaats van direct door de lens via een spiegel, een meetzoeker de zoeker is een geheel aparte visuele systeem gemonteerd om zo dicht mogelijk aan op de lens. Het toont twee overlappende beelden van het onderwerp. Door het afstemmen van de beelden, de afstand—of gamma—het onderwerp kan worden berekend (met dank aan de parallax-effect) en u kunt de focus van de lens.

De afbeelding aan de linkerkant toont de weergave door een meetzoeker wanneer het uit focus. De afbeelding rechts toont de weergave door een meetzoeker wanneer het in focus.

De vroegste meetzoeker camera ‘ s nodig van de fotograaf om de focus van de lens en het bereik als twee afzonderlijke acties, maar de meeste van de populaire modellen gebruikt door de wil van Cartier-Bresson gekoppeld de lens om de focus meetzoeker mechanisme.

Een groot probleem met afstandmeters is dat wat de fotograaf zag, toen ze door de zoeker keek wist niet precies overeenkomen met de uiteindelijke foto omdat ze werden gescheiden systemen—het is hetzelfde effect dat je krijgt van een wegwerp camera. Dit ging niet echt van belang voor straat fotografie waar de grootte en draagbaarheid van wezenlijk belang waren, maar voor andere gebieden van de fotografie, het was een onoverkomelijk nadeel.

Dit nadeel is, samen met het feit dat de zoom lenzen en tele-lenzen zijn bijna onmogelijk om te ontwerpen voor een rangefinder camera, betekende dat ze nooit echt een kans had tegen Spiegelreflexcamera ‘s en later Dslr’ s.

Leica—de fabrikant van de meest beroemde en prestigieuze afstandmeters—verkoopt een waanzinnig dure digitale meetzoeker, maar ze zijn de enige. Het is een mooie camera en een uitstekend stukje technologie, maar er is een reden waarom professionele fotografen niet gebruiken van dag tot dag.

Spiegelloze camera ‘ s, echter, zijn de geestelijke erfgenamen afstandmeters. Ze hebben dezelfde grootte en hetzelfde gewicht voordelen ten opzichte van Dslr ‘ s maar de nadelen van afstandmeters met elektronische zoeker en live view schermen.

Image Credits: Ehimetalor Unuabona op Unsplash, Alexander Dineren op Wikipedia.