Kredit Fryser Kommer Att Vara Fri Snart, Att Hjälpa Dig Att Sluta Identitetstjuvar

0
92

Fryser din kredit kan stoppa identitet tjuvar från att öppna ett konto i ditt namn, men fram till nyligen har det att kosta pengar att göra så i några stater i USA. Det handlar om att ändra.

Här är Bryan Krebs, skriva för Krebs på Säkerhet:

För närvarande, många stater tillåter de tre stora byråer—Equifax, Experian och TransUnion—att ta ut en avgift för att placera eller lyft en säkerhet frysa. Men tack vare en lag som antogs tidigare i år, efter Sept. 21, 2018 kommer det att vara gratis att frysa och frigöra din kredit fil och dina barn eller anhöriga i hela Usa.

Fryser din kredit innebär att ingen kan dra en kreditupplysning, som stannar identitet tjuvar från att ta lån för att öppna eller kreditkort i ditt namn. Men en kredit frysa också hindrar dig från att göra samma sak, så att du inte kommer att vilja din kredit ständigt frusen. Växla fram och tillbaka mellan fryst och tinad används för att betyda att betala en hel del av $10 avgifter, men som av September 21 är inte längre fallet.

RELATERAT: Equifax Fick Hacka: Hur att Stoppa Identitet Tjuvar från att Öppna Konton i Ditt Namn

Avgiften kommer bort gör att frysa din kredit bara lite lättare, som kommer att hjälpa offer för identitetsstöld och dataintrång. Processen är fortfarande innebär rubrik till webbplatsen för alla de tre stora kreditvärderingsinstituten och ansöker om en frysning eller ringa organen, vilket är irriterande. Vår guide för att stoppa identitet tjuvar från att öppna konton i ditt namn beskriver hur du gör detta om du är nyfiken.

Denna förändring inte att göra processen snabbare och enklare, men det tar bort avgifter. Det är framsteg.

 

Foto: Infomages/Shutterstock.kom