Amazon Får Betalt För Produktplacering, Men Så Har Din Lokala Livsmedelsbutik

0
114

Det är inte bara du: Amazon sökresultat är allt som består av betald produktplacering, som anges som “Sponsrade.”

Ibland kan dessa resultat kan vara rent förvirrande. Jag sökte specifikt för Western Digital hårddiskar i exemplet ovan, endast för de två översta resultaten att vara produkter från konkurrerande företag.

Dessa sponsrade inlägg blir allt vanligare. Rani Molla, skriva för Recode, beskriver sökresultat för spannmål:

De tre första resultaten, som tar upp hela skärmen ovanför mitten—allt synligt innan du rullar—är sponsrade placeringar som visas som sökresultat: Annonser för Kellogg ‘s Special K, Quaker Liv och Cap’ n Crunch. (Det är på samma sätt dramatisk på mobil, där det tar upp hela första sidan.) Detta följs av ett avsnitt med Amazons eget varumärke, 365 Dagliga Värde, som var en del av dess Hela Livsmedel förvärv.

Inte förrän bläddra ner halvvägs på nästa webbläsaren “på sidan” göra organiska sökresultat, icke-betald, icke-Amazon varumärken kommit upp: Post Honung Klasar av Havre och Kellogg ‘ s Frosted Mini-Wheats och Frosted Flakes.

Hela artikeln har en massa fler exempel, men du kan se den här effekten dig själv genom att söka efter i stort sett allt på Amazon.

Så är det här ett exempel på ett företag som gör något i fysiska butiker kan bara drömma om? Inte exakt. Dagligvarukedjorna avgift mat företagen miljoner för att vara välfylld framträdande, och har under flera decennier. Phil Edwards som beskrivs detta i en video för Vox:

Så du kan argumentera att Amazon, en digital återförsäljare, är att göra något som liknar deras tegel och murbruk konkurrenter.

Jag personligen fortfarande tycker att det är irriterande att söka efter ett specifikt varumärke och se en annan man helt och hållet kommer upp först i sökresultaten. Det gör shopping upplevelse värre—om du skulle kunna hävda samma sak om livsmedelsbutik placering strider. I båda fallen, att veta vad som händer kan hjälpa dig att fatta bättre beslut när du handlar, så uppmärksamma.