Kunt U een Web Host-Server van Uw Internetverbinding Thuis?

0
99

Het opzetten van een web server en het hosten van uw eigen website kan een leuke en uitdagende leerervaring. Maar als u op zoek bent om dit te doen, moet u contact op met uw ISP eerste; het is misschien een schending van de voorwaarden van service.

Om het opzetten van een webserver op uw huis internet, moet u een paar dingen: een speciale computer voor uw server, domein naam, en een manier om uw domein naam naar de server. U kunt dit doen met een statisch IP-adres of door het gebruik van een dynamische DNS-provider.

Maar dat is ook waar het probleem in het spel komt: veel Isp ‘ s bieden geen statische IP-adressen voor home gebruikers. Het routeren van een dynamisch IP-om een statische hostnaam is de andere optie, maar die mogelijk in schending van uw ISP van de voorwaarden van service.

Dus, het korte antwoord of u wel of niet kunnen uitvoeren van een webserver van uw huis op internet is ook een slecht: het hangt ervan af. Er is veel dat gaat in het runnen van een webserver, en helaas, er is niet een duidelijk ja of nee antwoord.

Neem Contact op met Uw ISP om Uit te Vinden Wat Toegestaan

Het eerste wat je hoeft te doen is het graven in uw ISP van de voorwaarden van service. Het moet expliciet staat ergens als u het uitvoeren van een web server. Maar dat is slechts een deel van de strijd hier.

Als u wilt om te gaan met een statisch IP-adres, moet u in contact te komen om te zien of dat is een dienst die is zelfs aangeboden—vaker wel dan niet, de thuisbasis van gebruikers hoeven niet statisch IP-adressen, zodat deze normaal gesproken niet iets aangeboden voor de meeste home-verbindingen. Indien, echter, je moet een maandelijkse fee te betalen.

Als uw PROVIDER niet bieden u een statisch IP op uw huidige verbinding, moet u kijken naar het krijgen van een business plan om uw huis. Deze zijn meestal duurder, maar geeft je veel meer vrijheid om dingen te doen zoals het uitvoeren van een web server.

U zult ook moeten er rekening mee welke poorten geopend moeten zijn voor uw server. U zult waarschijnlijk moeten de poorten 80 en 442, en eventueel 25 en 22, maar het varieert sterk, afhankelijk van wat voor soort server je instellen. Nogmaals, dit zijn dingen die je nodig hebt om te controleren met uw PROVIDER over—de kans is groot dat je nodig hebt is een zakelijk arrangement.

Andere Overwegingen: Snelheid, Bandbreedte, en Uptime

Terwijl de eerste stap is om uit te zoeken of uw ISP zal u toelaten om een webserver van uw huis (en de verhuizing naar een business pakket indien nodig), dat is niet het enige wat je nodig hebt om over na te denken. Snelheid is ook erg belangrijk als het gaat om het hosten van uw eigen website.

U moet rekening houden met de beschikbare upload en download snelheden bij u thuis. Als een 50 mbps down/5Mbps up verbinding is de snelste die je kan krijgen, de ervaring van uw huis web server is misschien niet de grootste, vooral als het verkeer aan uw website groeit. Wilt u de snelste verbinding die u kunt krijgen, die over het algemeen kost een aardige cent.

Ook de beschikbare bandbreedte gaat een enorme zorg. Om het duidelijk: als je op een verbinding met datalimiet, niet het instellen van een web-server. Periode. U zult waaien door uw gegevens cap snel, dus je gaat te willen om een onbeperkt verbinding.

Tot slot, laten we praten over de uptime. Als uw internet verbinding down gaat vaak en voor langere tijd gaat maken voor een vrij frustrerende ervaring voor al het verkeer dat u krijgt om uw site. Wilt u van een betrouwbare verbinding met een consequent goede uptime.

Dus, Is Het de moeite Waard om Uw Eigen Web-Server?

Zoals we al zeiden in het begin, het runnen van uw eigen web-server kan leuk zijn, uitdagend, en een grote leerervaring. Of, het kan gewoon bevredigend als je al weet wat te doen. Maar er is één ding dat het niet zou worden: kosten-effectief zijn.

Op dit punt, web hosting is vrij goedkoop. Als u niet het genereren van een ton van het verkeer, kunt u voor een website die wordt gehost voor een weinig als $5 per maand op een veilige, externe locatie waar je nooit meer zorgen hoeft te maken over dingen als macht en uptime.

Maar als je op zoek bent naar de ervaring van het zijn en niet noodzakelijk de meest economisch haalbaar is, dan met alle middelen—uitvoeren van een zelf. Veel plezier!

Image credit: supercaps/shutterstock.com