Hur man Tar Bättre Bilder i Burst-Läge

0
154

Burst-läge, där kameran fortsätter att ta bilder så länge du håller nere avtryckaren, är praktiskt när du försöker att ta action, sport, djur, eller någon annan typ av bilder där motivet rör sig snabbt. Det är en talang för att göra det rätt, så låt oss gräva i.

Visualisera Resultatet Av Din Bild

När du använder burst-läge, du behöver inte ha en massa tid att tänka på det foto som du tar det. I stället måste du göra alla dina tankar innan skottet. Du behöver tänka på allt från din kamera inställningar för hur du vill komponera den slutliga bilden.

Börja med att visualisera hur du vill att den färdiga bilden ska se (i fotografi detta kallas previsualizing) och sedan börja göra de nödvändiga besluten. Några av de mest viktiga saker att tänka på är:

  • Vad gör du om du vill att bakgrunden ska se ut? Suddig och ofokuserad? Med ett visst objekt i det? Där behöver du för att stå, vad brännvidd behöver du för att använda, och vad ska din bländare vara att uppnå det?
  • Hur kommer ni att visa handling? Genom att frysa allt på bråkdelen av en sekund, eller med rörelseoskärpa? Som kommer att avgöra din slutartid och ISO. Det kommer också att avgöra vad fotograferingsläge att använda.

I den sekvens av bilder nedan, jag visste att jag ville att min vän Kommer att sparka upp en spray av snö och har bergen i bakgrunden. Jag åkte ner först och fick till en position så att han kunde få upp lite fart. Eftersom jag ville ha bakgrunden i fokus, jag behövde använda en smal öppning och en snabb slutartid. Det var en solig dag, så en 17 mm objektiv med prioritering av bländare inställd på f/8 och en ISO 200 tog hand om det.

När han började skidåkning, var det för sent för mig att ändra på något, vilket är varför det är viktigt att du kontrollerar att du är i rätt position och har dina inställningar slagna i första.

Använd Rätt Fokus Läge

Att få fokusera rätt är en av de stora hemligheterna av att skjuta bilder i burst mode. Nybörjare missar ofta att fokusera helt och hållet, eller att deras kamera är i fel läge, så att det låses fokus för den första bilden och sedan antingen förblir fokuserade på (nu fel) plats eller saktar ner sprack när du söker efter en ny inriktning plats. Det finns ett par sätt att lösa dessa frågor.

Det bästa sättet att fokusera för skurar är faktiskt till prefocus på den plats där man förväntar sig att ämnet ska vara och sedan växla till läget för manuell skärpeinställning. På detta sätt, autofokus inte kan komma i din väg. Det är vad jag gjorde i dessa bilder av min vän Jeremy släppa från en klippa.

Tyvärr, denna teknik fungerar bara om motivet rör sig horisontellt över bilden och så som bor i samma plan i fokus. Om motivet rör sig mot eller bort från dig alls, du behöver för att använda autofokus.

De flesta kameror har tre autofokus lägen:

  • Enkelt Autofokus (One-Shot AF på Canon och AF-S på Nikon), som finner att fokusera en gång och sedan är låst.
  • Kontinuerlig Autofokus (AI Servo på Canon och AF-C på Nikon), som kontinuerligt spårar rörliga objekt.
  • Hybrid Autofokus (AI Fokus på Canon och AF-A på Nikon), som kombinerar de två, om ett föremål rör sig med din kamera kommer att följa det, men det kommer att försöka att vara låst.

För brista fotografi, du ganska mycket behov av att använda kontinuerlig autofokus. Den andra lägen är sannolikt att orsaka dig problem.

Även inom kontinuerlig autofokus, din kamera kan ge dig fler alternativ begravd i menyn. Med min kamera, jag kan välja mellan olika lägen beroende på vilken typ av rörligt mål jag spårning. Gräva i, och se om din kamera kan du välja mellan att konsekvent eller underliga motiv och sedan välja den mest lämpliga för ditt ämne.

En sista fråga för fokus bländare. Ibland måste du stämma ett ställa in bländare för kreativa skäl, men om du kan, det är bättre att använda en något smalare öppning. Med en bländare runt f/8 är perfekt; extra skärpedjup innebär att även om din kamera missar fokus något, ditt ämne kommer förmodligen fortfarande att vara vassa.

Använd Rätt Burst-Läge

Din kamera inte kan skjuta blixtar för evigt. Normalt, såvida du inte har en dedikerad sport kamera, du får ungefär tre eller fyra sekunder av kontinuerlig fotografering innan din kamera saktar ner. Det finns vägar runt detta.

RELATERAT: Varför Har Min Kamera Sakta Ner eller Sluta Skjuta Skurar?

Om du behöver en riktigt snabb burst för en kort period, använd den vanliga high-speed burst mode. Det kommer att ge dig den bästa chansen till att få bilden som du vill ha.

Å andra sidan, om du behöver en längre burst-läget, se om din kamera har en låg hastighet kontinuerligt läge. En hel del kameror har en som är runt tre bilder per sekund (FPS) som kan gå för mycket längre än hög hastighet.

Det sista alternativet om du behöver en lång high-speed burst är att släppa kvaliteten på dina bilder. Vi rekommenderar att du fotar i RAW bilder, men i en nypa kan du byta till en JPEG. Detta kommer att ge dig en längre high-speed burst på bekostnad av bilddata.

Förutse och Ta Skott

Med allt ställa upp, är det äntligen dags att ta skott. Mycket måste hända inom en kort tid, så det här är vad du behöver göra:

  • Börja spåra ditt ämne genom din lins innan du planerar att börja filma. Du vill ha en känsla för den hastighet och i den riktning de är på väg så att du kan förutse vad som kommer att hända.
  • Prova att leda ditt ämne något. Åtgärder bilder är starkare när motivet verkar vara på väg in i den ram än av det. Detta innebär att du vill ha mer utrymme i bilden framför än bakom dem.
  • Den fråga som är föremål närmar sig, trycker du på avtryckaren. Se till att du gör det innan de kommer till den plats du vill ha dem i den slutliga bilden. Det är bättre att slösa bort en bild eller två innan åtgärd än att missa det.
  • Hålla skytte tills åtgärden är klar eller om din burst mode saktar ner till en genomsökning.

Om allt har gått bra, är en av dina bilder kommer att bli skjuten du letar efter.

Gör Det Igen

Konsekvent få bra bilder med burst-läget tar det på praktiken, så fortsätt att göra det. I denna artikel, jag har fokuserat på lite iscensatt sport skott, men alla råd är desamma oavsett om du fotograferar modeller whipping sitt hår tillbaka eller en fotbollsmatch. Skillnaden är resultatet av dina beslut, snarare än vilka beslut som behöver göras och den tid du har för att göra dem.