Hur man lämnar in ett Återkrav på ett Kreditkort Köpa (för att Få Dina Pengar Tillbaka)

0
131

Ett återkrav kan du bestrider en transaktion kreditkort och vända på det, att få dina pengar tillbaka. Till exempel, om du betalar en abonnemangsavgift för att MoviePass och företaget bara kan du inte säga upp din prenumeration, kan du göra en återbetalning.

Återkravet processen hanteras helt genom din bank eller kreditkort emittenten. Emittenten kommer att kontakta företag och reda ut saker och ting, och du bör nästan säkert att vinna om du har en giltig anledning för återkravet.

Om Det är Bedrägeri, Ring Ditt kreditkortsföretag Omedelbart

Först ut, om köpet är brottslig, till exempel om någon har förvärvat dina kreditkortsuppgifter och använder dem för att göra inköp—du bör kontakta ditt kreditkortsföretag omedelbart och låt dem veta. Företaget kommer att säga din nuvarande kredit kort, skickar dig ett nytt kort med ett nytt nummer, och avbryta transaktioner du inte göra.

När Du Bör Inleda ett Återkrav

Här är de situationer där det är tillåtet att inleda ett återkrav:

  • Du inte godkänner transaktionen: Detta uppstår oftast när någon stjäl din kredit kort information. Kontakta din bank omedelbart.
  • Du har inte fått tjänster eller varor som du betalat för: Återkrav kan du spara om du beställer något på nätet och handlaren aldrig fartyg det, men vägrar att återbetala dig.
  • Du har fått defekta eller inte-som-beskrivs varor: Om du köper något på nätet och objektet som du fick var skadats under frakt, inte som beskrivs, är förfalskade, eller är bara allmänt dålig kvalitet, kan du inleda ett återkrav. Detta gäller även om företaget vägrar att acceptera din retur av produkten, eller om du har betalat för en tjänst och att tjänsten inte utförs som utlovat.
  • Du skulle betala en återkommande avgift för efter att ha avbrutitMånga tjänster (som MoviePass) är pågående abonnemang att ta du en månadsavgift. Om du avbryter tjänsten, men branschen vägrar att hedra reglerna för avbokning och håller laddning du (precis som i MoviePass), du kan inleda ett återkrav för att stoppa dem.
  • Du har debiterats två gånger för samma sak: Om du ser dubbla transaktioner på ditt kort och handlaren endast bör ha debiteras du en gång, kan du inleda ett återkrav innebär att bli av med dem.
  • Du debiterats fel summa pengar: Om du ser en avgift som inte stämmer överens med vad du gått med på att betala, du kan åtgärda problemet genom ett återkrav.
  • Du har debiterats i fel valuta: Om du har betalat i utländsk valuta utan att bli informerade om att du faktiskt skulle kunna inleda ett återkrav. Detta kan hjälpa dig att undvika överraskning utländsk transaktion och valutaväxling avgifter.
  • Att du inte får beröm för en återkomst: Om du returnera en vara och säljaren inte kreditera ditt kort eller omvänd transaktion inom en rimlig tid, kan du inleda ett återkrav för att få dina pengar.

Du har ofta upp till 120 dagar för att inleda ett återkrav, men de tidsfrister kan variera lite beroende på vilken typ av återkravet. Vänta inte för länge med att starta en tvist.

Kontakta säljaren Innan du Börjar ett Återkrav

Innan inleda ett återkrav, bör du kontakta säljaren först och ge dem en chans att rätta till problemet. Till exempel, om du beställer något på nätet och paketet kommer bort i posten eller en produkt som kommer, och det har varit skadad i transit, bör du kontakta merchant ‘ s kundtjänst och ge dem en chans att göra saker rätt. Kanske de kommer att återbetala ditt köp eller e du en ny produkt. Alla problem som du arbetar med, oavsett om du vill vända en dubblerad kostnad eller returnera en produkt som inte är som utlovat—prova att kontakta handlaren.

Handlarna vill arbeta med dig. Det är billigare för dem bara för att du pengarna tillbaka. Handlaren kommer att få betala en stor avgift—kanske $20 till $50—om du vinner en återbetalning tvist. Det är i företagets intresse att åtgärda problemet innan ditt kreditkort företag blir inblandade.

Men, om säljaren vägrar att jobba med er—kanske det skickas en förfalskad produkt och vägrar att återbetala dig, eller kanske är det inte tillhandahålla en tjänst som du betalat för och kundtjänst inte svara—det är dags för ett återkrav. Detta är också sant om det är en skumma affärer som inte ger någon kundtjänst kontaktinformation.

Varning: Återkrav Kan Få Dina Konton Är Förbjudna

Innan du fortsätter bör du tänka på att säljaren kan välja att stänga ditt konto och sluta göra affärer med dig efter att du filen ett återkrav. Till exempel, om du köper ett spel på Steam eller ta en åktur i en Uber och sedan inleda ett återkrav för att få dina pengar tillbaka, Ånga eller Uber kan förbjuda ditt konto. Du kommer inte att kunna spela dina köpta Steam-spel eller ring en Uber längre. Sony, i synnerhet, är ökända för att förbjuda spelare som återkravet PlayStation Network inköp.

Detta är en anledning till varför det är bättre att ta itu med företagens kundservice än att dra kreditkortsföretag i tvisten. Företag gör detta för att bekämpa bedrägliga återbetalning önskemål.

Tänk på att din bank kan stänga ditt konto kreditkort om det misstänks att du missbrukar återkrav för bedrägliga skäl, alltför.

Hur ett Återkrav Fungerar

Att inleda ett återkrav, kan du kontakta ditt kreditkort emittenten och lämna en tvist. Du kommer att peka ut den transaktion du bestrider och ge skälet till att du utmanar det.

Denna tvist information skickas till handlarens kort processor, och då är det vidarebefordras till handlaren du arbetar med. Handlaren kan välja att betala ut och återbetalning av transaktion eller bekämpa din återbetalning. Om säljaren vill slåss, det kommer att ha för att skicka bevis för att transaktionen är legitima. Handlaren har en begränsad tid att svara—30 dagar med Visa-kort, till exempel—och det kommer att förlora tvisten om den inte svarar.

Till exempel, om du bor på ett hotell och sedan inleda ett återkrav säger att du aldrig var på den hotell, hotel kan skicka den kopiera de gjorde av ID-handlingar och dokument som undertecknas vid incheckning för att bevisa att du gjorde vistelse där. Dock, om du har en bra, giltigt skäl för återkravet och du ljuger inte, om du skulle vinna tvisten. Detta är särskilt sant om du har provat att arbeta med säljaren och de vägrar att svara eller hjälpa dig.

Kreditkortsföretaget kan välja att återbetala dina pengar när återkravet processen pågår fortfarande. Det är upp till kreditkortsföretaget.

Praktiska detaljer detaljer om dessa processer är tillgängliga online. Här är till exempel Visa: s återkrav guide för e-handlare. Den beskriver de olika återkrav skäl, förfaranden, och bevis om Visering kommer att begära från handlaren.

Hur man Startar ett Återkrav

Den exakta processen för att starta en återkravet beror på ditt kreditkortsföretag. När du är osäker, kan du ringa numret på baksidan av ditt kreditkort och berätta för din banks kundtjänst att du vill göra en återbetalning eller bestrida en avgift. De kommer att guida dig genom processen.

Beroende på din bank, kan du ha möjlighet att inleda ett återkrav helt och hållet på nätet. Dessa länkar kommer du igång med antingen American Express, Bank of America, Capital One, Jaga, Citibank, och Upptäcka. Det kan även vara en “tvist” – knappen bredvid varje köp på ditt kreditkort företagets hemsida—ta en titt.

När du lämnar in ett återkrav, ge så mycket detaljer som möjligt. Om du aldrig har fått en produkt så att säga. Om den var skadad eller förfalskade, förklara. Berätta kreditkortsföretag om du har försökt kontakta företagets kundtjänst och förklara varför de inte var bra nog. Till exempel, om du tar kontakt med företagets kundservice människor för tre veckor sedan och de har inte svarat till dig eller du blåste bort, att det är en bra sak att avslöja.

Vad Sägs Om Betalkort?

Du har mer konsument-skydd när du använder ett kreditkort för köp. I USA, som du har rättigheter att bestrida transaktioner enligt Sanningen i Lagen om Utlåning och Fair Credit Billing Act—men bara när du använder ett kreditkort. Till exempel, enligt Fair Credit Billing Act, har du upp till sextio dagar på sig att bestrida en transaktion efter det att meddelandet är skickat till dig. Kreditkort-företag kan ge dig mer tid, men det är det minsta som krävs enligt lag.

Du kan fortfarande lämna ett återkrav tvist genom din bank om du använder ett betalkort. Om ditt bankkort sprang som “kredit”—med andra ord, om du inte anger din PIN-kod medan du gör köpet—din bank har för att följa samma Visa-eller Mastercard-regler för hantering av en tvist. Om det sprang som debet—med andra ord, om du har angett PIN-koden när du gör ett köp—processen sannolikt inte skulle vara så lätt för dig.

Kontakta din bank för att bestrida ett betalkort transaktion. Denna funktion kan inte vara lätt tillgänglig på nätet, men bankens kundtjänst kan hjälpa dig med det. Vissa banker kan sätta tillbaka pengarna på ditt konto omedelbart och ta det tillbaka om du förlorar tvisten, medan andra kommer att hålla fast vid det tills du vinner en tvist.

Som vanligt, du bör försöka att lösa dina problem, genom att verksamheten först. Det är enklare för alla inblandade om verksamheten kan återbetala eller på annat sätt åtgärda problemet. Men, om ett företag som MoviePass är inte beter sig schysst mot dig, du kan hålla den till konto genom återkrav.

Image Credit: SeaRick1/Shutterstock.kom, Champion-Studio/Shutterstock.kom, Jason Cox/Shutterstock.kom, ChameleonsEye/Shutterstock.com.