Hoe te Bestand een Terugvordering op een Credit Card Kopen (Krijg Uw Geld Terug)

0
98

Een terugboeking kunt u het geschil een credit card transactie en om te keren, het krijgen van uw geld terug. Bijvoorbeeld, als u een betaald abonnement te MoviePass en het bedrijf niet in laat u uw abonnement wilt annuleren, kunt u dat doen met een terugvordering.

De terugvordering proces is afgehandeld volledig via uw bank of creditcardmaatschappij. De uitgevende instelling zal contact opnemen met de business en dingen uit, en je moet bijna zeker winnen als je een geldige reden voor de terugvordering.

Als Bedrog, contact op met Uw Credit Card Bedrijf Onmiddellijk

Ten eerste, als de aankoop van de frauduleuze, bijvoorbeeld wanneer iemand heeft verworven van uw credit card gegevens en gebruik ze om de aankopen, moet u contact opnemen met uw credit card bedrijf onmiddellijk en laat hen weten. De vennootschap zal annuleren van uw huidige credit card, sturen we u een nieuwe kaart met een nieuw nummer, en het annuleren van de transacties die u niet maken.

Wanneer U Moet Starten een Chargeback

Hier zijn de situaties waar u bent toegelaten tot stand brengen van een terugvordering:

  • Je had geen autorisatie van de transactie: Dit doet zich meestal voor wanneer iemand steelt uw credit card informatie. Neem Contact op met uw bank onmiddellijk.
  • Dat je niet hebt ontvangen de diensten of goederen die u heeft betaald voor: Terugvorderingen kan je redden als je iets online besteld en de merchant nooit schepen, maar weigert aan u uit te betalen.
  • U hebt ontvangen of defect is of niet-als-omschreven goederen: Als je iets koopt online en het item dat u ontvangen is beschadigd tijdens de verzending, is het niet zoals beschreven, is namaak, of is over het algemeen alleen maar slechte kwaliteit zijn, kunt u het starten van een terugvordering. Dit is ook van toepassing als het bedrijf weigert de terugzending van het product, of als je betaald voor een dienst en dat de dienst werd niet uitgevoerd zoals beloofd.
  • Je betaalt een terugkerende kosten na het annuleren: Veel diensten (zoals MoviePass) zijn doorlopend abonnement services dat u een maandelijkse vergoeding. Als u het annuleren van de service, maar het bedrijf weigert om de eer van de annulering en houdt het opladen van je (ook als MoviePass), kunt u het starten van een terugvordering om ze te stoppen.
  • Je betaalt twee keer voor dezelfde zaak: Als u dubbele transacties op uw card en de merchant alleen moeten opladen u eens, u kunt starten een chargeback om zich te ontdoen van hen.
  • Je betaalt het juiste bedrag van geld: Als u een lading die niet overeenkomen met wat u bent overeengekomen om te betalen, kunt u het probleem oplossen door een terugvordering.
  • Je betaalt in de verkeerde valuta: Als u in rekening is gebracht in een vreemde valuta, zonder kennisgeving van dat feit, je kan het starten van een terugvordering. Dit kan u helpen te voorkomen verrassing buitenlandse transactie en het converteren van valuta kosten.
  • Heeft u het niet ontvangen van een krediet voor terug: Als je een artikel terug en de verkoper niet uw credit card of de transactie binnen een redelijke termijn, kunt u het starten van een terugvordering uw geld te krijgen.

Heb je vaak tot 120 dagen voor het starten van een terugvordering, maar de termijnen kunnen variëren een beetje afhankelijk van het type van de terugvordering. Wacht niet te lang om te beginnen een geschil.

Neem Contact op met de Handelaar Voor het Starten van een Terugvordering

Voor het initiëren van een terugvordering, moet u contact opnemen met de handelaar eerste en geef ze een kans om het probleem te verhelpen. Bijvoorbeeld, als je iets online besteld en het pakket verloren raakt in de e-mail, of het product komt, en het is tijdens transport beschadigd is, moet u contact opnemen met de verkoper klantenservice en geef ze een kans om dingen recht te maken. Misschien zullen zij de terugbetaling van uw aankoop of u een nieuw product. Welk probleem je te maken hebt met—of u wilt terugboeken, een dubbele lading of retourneren van een product dat niet zoals geadverteerd—kunt u contact opnemen met de verkoper.

Handelaren willen met je samenwerken. Het is goedkoper voor ze aan u uit te betalen. De merchant zal moeten betalen een flinke vergoeding—misschien wel $20 tot $50—als je wint een terugvordering geschil. Het is in het belang om het probleem te verhelpen voordat uw credit card bedrijf betrokken raakt.

Maar, als de verkoper weigert om met je te werken—misschien stuurde een namaak product en is de weigering om terug te betalen, of misschien is het niet verlenen van een dienst u betaald voor, en de klant niet reageert, is het tijd voor een terugvordering. Dit geldt ook als het een schaduwrijke bedrijf dat biedt geen klantenservice contactgegevens.

Waarschuwing: Terugvorderingen Van Kunt Zijn Dat Uw Rekeningen Verboden

Voordat u verdergaat, moet u er rekening mee dat de handelaar kan kiezen om uw account te sluiten en stoppen met het doen van zaken met u nadat u het bestand een terugvordering. Bijvoorbeeld, als u de aankoop van een game op Steam of maak een ritje in een Uber en initieer een terugvordering om je geld terug te krijgen, Stoom of Uber mogelijk verbod op uw account. U zult niet in staat om te spelen met uw aangekochte Stoom games of bel een Uber meer. Sony, in het bijzonder, is berucht voor het verbieden van gamers die terugvordering PlayStation Network aankopen.

Dit is een reden waarom het beter is om te gaan met de klantenservice dan sleep de credit card maatschappij in het geschil. Bedrijven doen dit om te vechten frauduleuze terugvordering aanvragen.

Houd in gedachten dat uw bank kunt sluiten op uw creditcard account, indien hij vermoedt u misbruik van terugvorderingen voor frauduleuze redenen, te.

Hoe een Terugvordering Werkt

Voor het starten van een terugvordering, kunt u contact opnemen met uw creditcardmaatschappij en een bestand van een geschil. U zal wijzen op de transactie die u bent in de clinch en bieden de reden dat je uitdagend.

Dit geschil informatie wordt verzonden naar de handelaar kaart processor, en dan wordt het doorgestuurd naar de merchant je mee bezig bent. De handelaar kan kiezen om te betalen en terugbetaling van de transactie of vecht je een terugvordering. Als de verkoper wil om te vechten, moet het bewijs dat de transactie is legitiem. De merchant heeft een beperkte tijd om te reageren 30 dagen Visa, bijvoorbeeld, en het zal verliezen van het geschil indien het niet reageren.

Bijvoorbeeld, als u een verblijf in een hotel en vervolgens het initiëren van een terugvordering te zeggen dat je nooit in die hotel, kan het hotel het verzenden van de kopie ze gemaakt van uw ID en het document dat u ondertekend bij de check-in om te bewijzen dat je verblijf daar. Echter, als je een goede, geldige reden voor de terugvordering en u bent niet liegen, je moet winnen van uw geschil. Dit is vooral het geval als u hebt geprobeerd het werken met de koopman en ze weigeren om te reageren of om u te helpen.

Het credit card bedrijf kan ervoor kiezen om uw geld terug, terwijl de terugvordering proces is nog steeds aan de gang. Dat is aan de creditcard maatschappij.

De nitty-gritty details over deze processen zijn online beschikbaar. Bijvoorbeeld, hier is een Visum terugvordering gids voor de handelaren. Het beschrijft de verschillende terugvordering redenen, procedures en bewijs Visum aanvraag van de merchant.

Hoe te Beginnen met een Terugvordering

De exacte procedure voor het starten van een terugvordering hangt af van uw creditcard bedrijf. Wanneer u twijfelt, kunt u bellen met het nummer op de achterkant van uw creditcard en vertel uw bank klantenservice dat u wilt uitvoeren met een terugvordering of geschil een vergoeding. Zij zullen u door het proces.

Afhankelijk van uw bank, kunt u voor het starten van een terugvordering volledig online. Deze links zullen u aan de slag met American Express, Bank of America, Capital One, Chase, Citibank, en te Ontdekken. Er kan zelfs een “geschil” knop naast elke aankoop op uw creditcard de website van het bedrijf—een kijkje nemen.

Bij het indienen van een terugvordering, bieden zo veel mogelijk details. Als u ontving nooit een product zo te zeggen. Als het is beschadigd of namaak, leg uit. Vertel de credit card maatschappij of u hebt geprobeerd contact opnemen met de klantenservice en leg uit waarom ze niet handig genoeg. Als u bijvoorbeeld contact opgenomen met de klantenservice mensen drie weken geleden en er is nog niet gereageerd op u of blies op je af, dat is een goede zaak openbaar te maken.

Wat Over Debit Cards?

Je hebt meer consumenten wanneer u een creditcard gebruiken voor aankopen. In de VS heb je rechten te betwisten transacties in het kader van de Waarheid in Lending Act en de Fair Credit Billing Act—maar alleen bij gebruik van een creditcard. Bijvoorbeeld, volgens de Fair Credit Billing Act, heb je maximaal zestig dagen ter betwisting van een transactie na de instructie wordt naar je verzonden. Credit card bedrijven kunnen u meer tijd, maar dat is het minimum dat is vereist door de wet.

U kunt nog steeds bestand een terugvordering van een geschil door uw bank als u een debetkaart. Als uw betaalpas liep als een “credit”—met andere woorden, als je niet op voer uw PIN-code in tijdens het maken van de koop—uw bank heeft hetzelfde Visa of Mastercard regels voor de behandeling van een geschil. Als het liep als debet—in andere woorden, als u de PIN-code wanneer u een aankoop—het proces waarschijnlijk niet zo gemakkelijk voor u.

Neem Contact op met uw bank om een geschil met een debetkaart transactie. Deze functie is mogelijk niet beschikbaar online, maar de bank de klantenservice kan u helpen met het. Sommige banken zetten het geld terug in uw account onmiddellijk op en nemen het mee als je verliest het geschil, terwijl anderen zullen vast blijven houden totdat u wint een geschil.

Zoals gebruikelijk, moet je proberen om uw probleem op te lossen, door het bedrijf op de eerste plaats. Het is makkelijker voor iedereen die betrokken is als de business kunt u terugbetalen of anderszins oplossen van uw probleem. Maar als een bedrijf als MoviePass is niet gedragen ethisch naar u toe, houd je het account door middel van terugvorderingen.

Image Credit: SeaRick1/Shutterstock.com, Kampioen Studio/Shutterstock.com, Jason Cox/Shutterstock.com, ChameleonsEye/Shutterstock.com.