Hur du Gör Din Egen Philips Hue LightStrips för Billiga

0
172

Smart light alternativ från Philips Hue är ganska dyra, men kanske inget som är så dyr som den Nyans LightStrips. Den goda nyheten är att du kan spara ganska mycket pengar genom att sätta ihop några DIY-Hue-kompatibel ljusledare.

RELATERAT: Hur du Får Mest Ut av Din Philips Hue-Lampor

Nyans LightStrip kit kostar en cool $90 och kommer med två meter till ett värde av ljusledare. Du kan lägga till på en meters tillägg för $30 varje. För att få fem meter till ett värde av Nyans LightStrips, skulle du har att spendera $170. Men om du är villig att göra bara en bit av församlingen själv (ingen fancy färdigheter som krävs), så kan du få samma längd på Hue-kompatibel LED-ljusledare för bara lite över $40.

De enda nackdelar är att ditt ljus band kommer inte att fungera med HomeKit eller Nyans Sync, men om du fortfarande är intresserad av att spara en massa pengar, sedan hålla behandlingen.

Vad Du Behöver

För att skapa din Nyans-kompatibel LED-ljusledare, du behöver tre huvudsakliga komponenter: LED-ljusledare, controller-modul, och en strömkälla. Tyvärr, du kan bara hitta rätt controller modul på Aliexpress, så var beredd att vänta ett par veckor, eftersom det fartyg från Kina.

Här är vad du behöver:

  • Gledopto ZigBee RGB+CCT LED Controller: på Denna controller kan du ändra färger samt färgtemperatur vitt spektrum.
  • Fem Meter LED-Ljus Band: Du kan skära ned till en kortare längd vid behov, eller så kan du köpa fler om du vill ha något ännu längre (med hjälp av kontakter).
  • 12V 3A Strömförsörjning: Tre ampere kommer att få jobbet gjort för fem meter av ljus remsor eller färre. Om du lägger till mer, kommer du vill gå med en 5A strömförsörjning.

Totalt, alla kostade mig bara $43.90. Samma typ av installation med hjälp av den officiella Nyans LightStrips skulle kosta $170, och det är inte inklusive moms.

Montera Ihop Allt

Det finns inte en hel del du behöver göra för att få det hela igång, och det tar ungefär fem minuter att sätta ihop allt.

För att starta, ta sex trådarna på slutet av LED-ljus band och koppla in dem i sina respektive platser på controller-modul. För att göra detta, använd en penna eller en liten skruvmejsel för att trycka ner på terminalen, skjut tråd i sitt spår, och släpp terminalen för att låsa tråden på plats.

Här är en bild av vad de anslutningar ser ut som så att du kan matcha den med din. Notera att den vita kabeln inte faktiskt plug in “W” – slot, utan “V+” – facket. Det finns också två röda trådar—en bredvid den blå kabeln ansluts till “R” – facket. Den andra röda tråden ansluts till “W” – facket.

När du har gjort alla anslutningar, anslut strömmen till styrenheten modul. Anslut den andra änden till ett vägguttag.

LED-strip ljus ska lysa upp direkt. Om inte, se till att den gröna lampan på handkontrollen tänds. Om indikatorn är tänd, så kolla ledningsanslutningar. Se också till att klippa ner den andra änden av ljus band så att tips av kablarna inte vidrör varandra. Om de är rörande, det kommer inte att kort ut ljus, men det kommer att resultera i att visa olika färger än vad du valde.

När ditt ljus band fungerar korrekt, är det nu dags att ansluta den till din Hue Bridge och styra den från din mobiltelefon!

Att ansluta Den till Hue

Ansluta ljus band till din Hue Bridge och styra den från telefonen är samma som att göra någon annan ljus Nyans. Börja med att öppna upp Nyans appen och trycka på “Settings” – fliken längst ned.

Välj “Light Setup” från listan av alternativ.

Tryck på “Lägg till Ljus” i det övre vänstra hörnet av skärmen.

Tryck “Sök” längst ner.

Appen kommer att börja söka efter nya lampor. Så småningom, kommer det att hitta nya ljus band, som kommer att heta något i stil med “Extended Färg Ljus.”

Från det, gå tillbaka och lägga till det nya ljuset i rummet under “Room Setup” – alternativet. Detta gör att du kan styra ljus och inkludera det i din andra Nyans lampor i det rummet.

Vid denna punkt, kommer din DIY-ljus band fungerar som någon annan Nyans light, och du skulle aldrig vet skillnaden på annat sätt i appen.

Igen, nackdelen är att det inte fungerar med HomeKit eller Nyans Sync, och jag har märkt att övergångar är ganska plötsligt när ljusreglering eller svarvning lampor och stänga av, åtminstone jämfört med de mjuka övergångar av en officiell ljus Nyans. Att inte en stor grej, dock, speciellt när du sparar massor av pengar.