Hoe Maak je Je Eigen Philips Hue Lichtlijnen voor Goedkope

0
108

Smart light-opties van de Philips Hue zijn vrij duur, maar misschien is niets zo prijzig als de Tint Lichtlijnen. Het goede nieuws is dat u kunt opslaan, vrij een beetje van geld door het samenbrengen van een aantal doe-het Hue-compatibele licht strips.

GERELATEERD: Hoe je het Meeste Uit Je Philips Hue Verlichting

De Tint LightStrip kit kost een koele $90 en is voorzien van twee meter de moeite waard van het licht strips. U kunt toevoegen op de één meter extensies voor $30. Om de vijf meter de moeite waard van Hue Lichtlijnen, je zou moeten besteden $170. Echter, als je bereid bent om te doen een beetje van de montage zelf (geen fancy vaardigheden die nodig zijn), kunt u dezelfde lengte van Hue-compatibele LED strips voor slechts een beetje meer dan $40.

De enige nadelen zijn dat je het licht van de strook zal niet werken met HomeKit of Tint Sync, maar als je nog steeds geïnteresseerd in het besparen van veel geld, dan blijven lezen.

Wat Je Nodig hebt

Voor het maken van uw Hue-compatibele LED strips, moet u de drie belangrijkste componenten: de LED strips, de controller module, en een voeding. Helaas, je kunt alleen het vinden van de juiste controller module op Aliexpress, dus bereid om te wachten een paar weken, omdat het schip uit China.

Hier is wat je nodig hebt:

  • Gledopto ZigBee RGB+GDT LED-Regelaar: met Deze regelaar kunt u de kleuren wijzigen, evenals de temperatuur van de kleur van het witte spectrum.
  • Vijf Meter LED-lichtlijst: U kunt deze snijden tot een kortere lengte, als dat nodig of kunt u kopen meer als je iets wilt, zelfs langer (door het gebruik van connectoren).
  • 12V 3A Voeding: Drie versterkers zal het werk voor vijf meter van het licht strips of minder. Als u het toevoegen van meer, je wilt om te gaan met een 5A voeding.

In totaal, dit alles kostte me slechts € 43.90. Dit is dezelfde soort setup met behulp van de officiële Tint Lichtlijnen zou kosten $170, en dat is niet inclusief omzetbelasting.

Monteren Alles Samen

Er is niet veel dat je hoeft te doen is om alles up and running, en het duurt ongeveer vijf minuten samen te stellen van alles.

Om te beginnen, nemen de zes draden op het einde van de LED light strip en steek ze in de daarvoor bestemde sleuven op de controller module. Om dit te doen, gebruik maken van een pen of kleine platte schroevendraaier omlaag drukken op de terminal, schuif de draad in de gleuf, en los van de terminal tot slot de draad op zijn plaats.

Hier is een foto van wat de verbindingen eruit zodat u deze kunt laten overeenkomen met die van jou. Let op dat de witte draad niet daadwerkelijk plug in de “W” – sleuf, maar eerder de “V+” – sleuf. Ook zijn er twee rode draden—de één naast de blauwe draad wordt aangesloten op de “R” – sleuf. De andere rode draad wordt aangesloten op de “W” – sleuf.

Heb je eenmaal alle verbindingen gemaakt, sluit de voeding aan op de controller module. Steek het andere uiteinde in een stopcontact.

Het licht van de LED strip licht direct op. Zo niet, controleer of het groene lampje op de controller brandt. Als het lampje brandt, controleer dan de draad aansluitingen. Ook, zorg ervoor om te bezuinigen op de andere kant van het licht van de strook, zodat de uiteinden van de draden niet in aanraking komen met elkaar. Als ze aanraakt, het zal niet kort uit te lichten, maar het zal resulteren in de weergave van verschillende kleuren dan wat u hebt gekozen.

Zodra uw licht strip is correct, het is nu tijd om deze te verbinden met uw Hue Bridge en de controle van uw telefoon!

Het aansluiten van Hue

Het aansluiten van het licht van de strook naar uw Hue Bridge en het beheersen van je telefoon is hetzelfde als het toevoegen van een andere Tint licht. Begin met het openen van de Hue app en te tikken op het tabblad “Instellingen” op de bodem.

Selecteer “Licht Setup” uit de lijst van opties.

Tik op “Add Licht” in de linkerbovenhoek van het scherm.

Druk op “Zoek” onderaan.

De app zal beginnen met het zoeken naar nieuwe lichten. Uiteindelijk zal het nieuwe licht van de strook, die de naam iets als “Extended Kleur Licht.”

Van daaruit ga je terug en voeg het nieuwe licht om een kamer onder de “Zaal” optie. Dit kunt u regelen het licht en voeg het bij uw andere Tint licht in die kamer.

Op dit punt, je DIY licht strip fungeert als een andere Tint licht, en je zou nooit weten wat het verschil is anders van binnen de app.

Het nadeel is dat het niet zal werken met HomeKit of Tint Sync, en ik heb gemerkt dat de overgangen zijn vrij plotseling bij dimmen of het uitschakelen van de lichten aan en uit, althans in vergelijking met de vloeiende overgangen van een officiële Tint licht. Dat is niet een grote deal, hoewel, vooral wanneer je bespaart een hoop geld.