Wat Is een PDF-Bestand (en Hoe)?

0
99

Een bestand met de .pdf-file extension is een Portable Document Format (PDF) – bestand. Pdf ‘ s worden meestal gebruikt voor het distribueren van alleen-lezen documenten die het behoud van de lay-out van een pagina. Ze zijn meestal gebruikt voor documenten zoals handleidingen, e-boeken, formulieren en gescande documenten, om maar een paar te noemen.

Wat is een PDF-Bestand?

PDF is gemaakt door Adobe in de jaren 1990 twee dingen bereiken. De eerste is dat mensen moeten in staat zijn om de documenten te openen op elke hardware of besturingssysteem, zonder dat u de app gebruikt om ze te maken—alles wat je nodig hebt is een PDF-reader, en deze dagen zijn de meeste web browsers past het wetsvoorstel. De tweede is dat, waar u ook een PDF opent, de lay-out van het document moeten er hetzelfde uitzien.

Pdf ‘ s kunnen tekst, afbeeldingen, ingesloten lettertypen, hyperlinks, video, interactieve knoppen, formulieren en nog veel meer.

Hoe u een PDF-Bestand

Omdat de Pdf ‘ s zijn een gestandaardiseerd formaat, er zijn een groot aantal van de apps die er zijn die u kunt Pdf-bestanden openen. Web browsers, de officiële Adobe Acrobat Reader, third-party apps, en zelfs tekstverwerking apps.

Makkelijkste Manier om een PDF: Gebruik Je Web-Browser

Kansen zijn dat als u dit artikel leest, de web browser die je gebruikt is in staat van het bekijken van een PDF, en door dat te doen is meestal hetzelfde op macOS en Windows.

Als u geen andere app die Pdf ‘ s kan lezen, is de kans groot dat uw browser is al de standaard-app en u kunt gewoon dubbelklik op het bestand om het te openen.

Indien niet, met de rechtermuisknop op het bestand, wijs de “Open Met” menu, en klik op uw favoriete browser.

De resultaten zijn vergelijkbaar met elk ander programma.

Voor Meer Controle en een Betere Functie Ondersteunen: Gebruik een Desktop-Reader

Adobe Acrobat Reader is de officiële software voor het lezen van Pdf ‘ s. Het is gratis, en het is beschikbaar voor Windows, macOS, iOS en Android.

Na het installeren van Acrobat Reader, alles wat je hoeft te doen is een dubbele klik op een PDF-bestand dat u wilt openen.

En zoals u kunt zien, het heeft een hele hoop meer functies voor het beheren van uw uitzicht, evenals de mogelijkheid voor het exporteren van Pdf ‘ s naar een bewerkbare indeling, zoals een Microsoft Office-document.

Natuurlijk zijn er ook apps van derden voor het bekijken van PDF-bestanden, sommige van die sneller zijn en minder opgeblazen dan Adobe Reader.

GERELATEERD: De Beste PDF-lezer voor Windows

Het Bewerken van een PDF

Als u nodig hebt voor het bewerken van een PDF-bestanden, maar hebben het verblijf in PDF-formaat, uw opties zijn beperkt. De gouden standaard hier is Adobe ‘ s eigen Acrobat DC. Helaas, het is nogal prijzig. De standaard versie is $12.99 per maand en vereist een verbintenis op jaarbasis. Het is ook alleen beschikbaar voor Windows. De pro versie is $14,99 per maand en vereist ook een verbintenis op jaarbasis. Dat is zowel beschikbaar voor Windows en macOS.

Er is een zeven daagse gratis proefperiode beschikbaar voor de Pro-versie, dus als je alleen nodig hebt voor het bewerken van een document of twee, dat zou kunnen werken voor u.

Er zijn ook gratis programma ‘ s beschikbaar die er zijn. Onze favoriet is PDF-XChange-Editor waarmee u eenvoudige bewerkingen en aantekeningen.

Het Maken van een PDF

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt een PDF maken van bijna alles—Word-documenten, webpagina ‘ s, enzovoort.

Om te beginnen met zowel Windows als macOS kunt u op “print” om een PDF-bestand. Dus, vrijwel alles wat je kan afdrukken, kunt u deze opslaan als een PDF-bestand.

GERELATEERD: Hoe een PDF-Bestand Maken in Windows

GERELATEERD: Hoe Maak je een PDF-Bestand op een Mac

Sommige apps, zoals Chrome, hebben ook hun eigen ingebouwde PDF-printers.

Als u meer controle over hoe je Pdf ‘s uit te zetten (als je de voorbereiding iets voor professionele afdrukken), je gaat te hebben om te zetten naar Adobe’ s Acrobat DC.

Hoe een PDF te Converteren naar Iets Bewerkbaar

U kunt ook een PDF omzetten naar een andere bestandsindeling die u gemakkelijker kunt bewerken.

Meestal bent u gaat te willen om te converteren van PDF naar iets wat je tekstverwerker kan omgaan. We hebben al veel artikelen over het omzetten van Pdf ‘ s naar Microsoft Word of Google Docs, dus die lezen als dat is wat je moet doen. Zelfs als u een andere tekstverwerker, het moet kunnen omgaan met een van deze indelingen na de conversie.

Het enige probleem met het converteren van documenten met Word of met Google ‘ s ingebouwde tools is dat ze soms moeite hebben met het onderhoud van complexe opmaak en lay-out. Als u een PDF-dat past bij dat wetsvoorstel, wilt u misschien om te proberen Adobe ‘ s Acrobat Reader DC. Terwijl de app is gratis, u hoeft niet te betalen voor $1,99 per maand in rekening gebracht als u wilt in staat zijn om Pdf ‘ s converteren naar andere formaten, zoals Word. Als het iets is wat je moet doen regelmatig, van die vergoeding is waarschijnlijk de moeite waard, omdat met behulp van Acrobat is de meest betrouwbare manier om uw Pdf-bestanden naar Word-documenten, omdat het de neiging om te handhaven opmaak vrij goed. En natuurlijk, de volledige versie van Acrobat DC kan ook het werk doen, maar het is niet de moeite waard de extra kosten als alles wat je hoeft te doen is het omzetten van documenten.

Er zijn ook enkele online conversie tools die je kunt gebruiken als geen van deze anderen uw behoeften. Sinds deze oplossingen zijn in de cloud en kunt u het converteren van elk PDF-je hebt, zonder de noodzaak om software te installeren op uw computer. Het is echter van essentieel belang om in gedachten te houden dat je voor het uploaden van uw document op hun servers in het proces, dus als uw document heeft gevoelige informatie, die u wellicht wilt u deze stap overslaan.

Zamzar is een van de meer populaire online bestandsconversie sites, en het werkte goed voor ons. Hun gratis service kunt u een bestand converteert maximaal 100 MB groot zijn. Na het uploaden van en kiezen welk formaat u wilt converteren naar het document zal naar u worden verstuurd met een link om te downloaden.

Een extra voordeel bij het gebruik van Zamzar is dat het ondersteunt een groot aantal formaten die je kunt zetten, waaronder diverse document -, beeld -, en zelfs eBook formaten.