Mensen Denken Dat Hun Wachtwoorden Te Awesome Voor Twee-Factor Authenticatie. Ze hebben Ongelijk.

0
69

Twee-factor authenticatie enorm verbetert je veiligheid, maar bijna niemand gebruikt: slechts 10 procent van de Google gebruikers schakel de functie in, bijvoorbeeld. Waarom is dat?

GERELATEERD: Wat Is de Twee-Factor Authenticatie, en Waarom Heb ik Het Nodig?

Onderzoek van de Indiana University Professor L. Jean Kamp en afgestudeerde onderzoeker Sanchari Das stelt tech-savvy mensen geloven dat hun wachtwoorden zijn zo geweldig dat geen extra bescherming nodig. Hier is Alfred Ng, het schrijven van CNet over de studie:

Voor hun onderzoek, ze met opzet gezocht naar tech-savvy studenten op de campus om ervoor te zorgen dat het resultaat niet beïnvloed door mensen die gewoon niet begrijpen wat twee-factor authenticatie. Ze wilden de deelnemers die hadden meer veiligheid en computer expertise dan de gemiddelde persoon.

Wat zij vonden was dat tijdens deze studenten verstaan technologie, ze begreep niet waarom ze die nodig zijn om deze cybersecurity voorzorg.

“Er was een enorm gevoel van vertrouwen,” Camp zei. “We hebben veel van, ‘Mijn paswoord is groot. Mijn wachtwoord is voldoende lang genoeg.'”

We begrijpen waarom deze mentaliteit is gemeenschappelijk, maar kom op: er zijn allerlei manieren waarop een aanvaller zou kunnen krijgen van uw wachtwoord. Sterke wachtwoorden kunnen helpen tegen brute-force-aanvallen, zeker, maar wat als uw wachtwoord wordt onderschept, of uw account is phishing? Twee-factor authenticatie geeft je een extra laag van bescherming die u zult dankbaar zijn voor als u deze ooit zou worden gericht.

We weten het instellen van twee-factor authenticatie is een beetje werk, en kan worden een beetje vervelend. Maar het is een goed idee om te gebruiken, vooral voor dingen zoals uw e-mailadres en bankrekeningnummer. Neem een paar minuten en lock dingen naar beneden, of je zou echt spijt van later.

Image Credit: golubovystock/Shutterstock.com.