Människor Tror Att Deras Lösenord Är För Awesome För Två-Faktor Autentisering. De är Fel.

0
83

Två faktors autentisering avsevärt förbättrar din säkerhet, men knappast någon som använder det: bara 10 procent av Googles användare aktivera funktionen, till exempel. Varför är det så?

RELATERAT: Vad Är Två-Faktor Autentisering, och Varför Behöver jag Det?

Forskning av Indiana University Professor L. Jean Camp och forskarutbildning forskare Sanchari Das föreslår tekniskt kunniga människor tror att deras lösenord är så häftigt att inget ytterligare skydd krävs. Här är Alfred Ng, skriva för CNet om studien:

För sin forskning, att de medvetet sökt sig till tekniskt kunniga studenter på campus för att se till att resultatet inte påverkas av människor som inte förstår vad två-faktor autentisering. De ville deltagare som hade mer säkerhet och dator kompetens än den genomsnittliga personen.

Vad de fann var att även dessa elever förstod teknik, de förstod inte varför de behövs för att ta detta it-säkerhet försiktighetsåtgärd.

“Det var en enorm känsla av förtroende,” Camp sa. “Vi fick en hel del, ‘Mitt lösenord är stor. Mitt lösenord är gott länge nog.'”

Vi förstår varför detta tänkesätt är vanligt, men kom igen: finns det alla typer av sätt för en angripare kan få ditt lösenord. Starka lösenord kan hjälpa mot brute force attacker, visst, men vad händer om ditt lösenord är inne, eller ditt konto är lösenordsfiskad? Två faktors autentisering ger dig ett extra lager av skydd, du kommer att vara tacksam för om du skulle vara riktade.

Vi vet att inrätta två-faktor autentisering är lite arbete, och kan vara något irriterande. Men det är en bra idé att använda, särskilt för saker som din e-post och bank-konto. Ta några minuter och låser ner saker, eller kanske du verkligen ångrar det senare.

Image Credit: golubovystock/Shutterstock.com.