Hoe te Vinden en te Verwijderen van Grote Bestanden op Uw Mac

0
78

Het vrijmaken van schijfruimte op een volle harde schijf kan moeilijk zijn, vooral als het vol van kleine bestanden. Echter, er zijn een aantal uitstekende hulpprogramma ‘ s voor mac os waarmee u de bestanden de meeste ruimte innemen en verwijderen die u niet nodig hebt. Klaar om je schijf opgeruimd?

Bekijk De Meest Voor De Hand Liggende Plaatsen

De meeste van uw bestanden alleen in een paar mappen. De Downloads is een van hen, en veel mensen vullen en vergeten te legen, maar de bestanden zijn verborgen op plaatsen waar je niet zou verwachten. Een dergelijke plek die u kunt nemen een hoop ruimte in de map iTunes slaat back-ups van uw iPhone of iPad. Die map bevindt zich hier:

~/Library/Application Support/MobileSync/Backup

Afhankelijk van hoe groot je apparaat ook is, en hoe vaak u een back-up van deze bestanden back-up kan tot tientallen gigabytes.

De map Prullenbak in macOS ook kunnen nemen nogal wat ruimte als je dat nog niet leeg, dus het is de moeite waard een kijkje nemen om te zien of je nog steeds het opslaan van een paar grote bestanden.

Het Vinden Van Grote Bestanden Handmatig

Finder heeft een ingebouwde manier voor het vinden van grote bestanden zoeken met Spotlight. Klik op de drive die u wilt zoeken, opent u het venster zoeken in en druk op de knop + naast de knop “Opslaan” in de rechterbovenhoek. U kunt dan gebruik maken van het drop-down menu ‘ s en selecteer “File Size” en “Groter Dan” opties. Typ in de minimale grootte van het bestand dat u wilt zoeken (meer dan 100 MB of zo zal doen de truc) en u ziet een lijst van alle bestanden in dat formaat. U kunt dan kiezen welke je wilt verwijderen.

Er zijn echter twee nadelen aan deze methode:

  • De Zoeker toont alleen afzonderlijke bestanden van een bepaalde grootte, geen mappen vol met kleinere bestanden, zoals het downloaden van bestanden of programma ‘ s installeert.
  • Het is moeilijk om specifieke bestanden selecteren voor verwijdering, omdat je niet een goede context voor de locatie waar de bestanden zijn opgeslagen of hoe belangrijk ze kunnen zijn.

Een veel betere interface is de Opslag Management app ingebouwd in mac os, waarin alle bestanden op grootte gesorteerd, en toont de datum die u hebt bezocht ze voor het laatst:

De Storage Management app heeft een aantal andere handige tools. U kunt het gebruiken voor het configureren van iCloud-opslag in en stel uw Mac om de Prullenbak te legen automatisch, bijvoorbeeld.

Gebruik een Third-Party Tool Voor Betere Controle

Disk Inventory X is een gratis tool voor het visualiseren van ruimte op de schijf. U kunt zien welke secties zijn de meeste ruimte innemen door die vierkantjes in het beeld zijn de grootste. Klik op een vierkant om het bijbehorende bestand. Er is ook een boom uitzicht op de zijbalk, die kunt u zien hoeveel ruimte elke map neemt, en u kunt navigeren naar de bestanden die u zou willen verwijderen. U kunt met de rechtermuisknop op elk bestand om het te verplaatsen naar de Prullenbak of bekijk meer info over het.

Er is een belangrijk ding om in gedachten te houden bij het gebruik van Disk Inventory X, dat wel. Het laat wel zien dat het systeem bestanden en zal u laten verwijderen, dus je wilt aan de stok vooral naar uw home directory, tenzij je weet wat je aan het doen bent.

Als je niet van de Disk Inventory interface, is er een betaalde tool met een modern design genoemd DaisyDisk. Maar het is functioneel hetzelfde als de Schijf Inventaris, DaisyDisk biedt een andere manier van kijken naar bestanden die sommige mensen misschien liever.

Het doet ook goed werk laten zien hoeveel ruimte u wilt opslaan met elke scan van uw schijf en het biedt een “Collector” – functie die welke winkels u items markeren voor verwijdering voor het doen van een volledig verwijderen.

Automatische Reiniging Gereedschap

Terwijl deze handleiding hulpmiddelen zijn nuttig voor het vinden van grote bestanden, ze zijn niet in staat om het systeem schoon ongewenste en tijdelijke caches die nemen veel ruimte in beslag en zijn vaak verborgen in de systeem mappen die u niet wilt raken. Dit is waar een geautomatiseerde tool als Clean My Mac is handig. Wanneer je start de app, voert een scan van uw schijf in die troep en cache mappen die je kan missen in Disk Inventory. Vervolgens wist ze uit automatisch voor u.

Clean My Mac heeft ook een aantal andere handige tools, zoals een Uninstaller voor het opruimen van oude applicaties, onderhoud scripts, en een shredder voor het veilig verwijderen van bestanden. Het heeft ook een tabblad waarmee je grote bestanden, zij het in een lijst weergeven dan de verdeelde interfaces van Disk Inventory of DaisyDisk.