De Bästa Samsung Galaxy Funktioner som Du Antagligen Inte Använder

0
105

Samsung packar sina flaggskepp telefoner med en massa funktioner—vissa är till och med bättre än stock Android. Hursomhelst, det finns en massa saker på dessa telefoner som du kanske inte kan använda. Här är några av de bästa.

En hand-Läge: att Hantera Djur på en Telefon med En Hand

Moderna smartphones är stor. Även om man väljer en “mindre”—modellen-som Galaxy S9—det kan fortfarande vara en utmaning att göra allt som du behöver att göra med en enda hand. Det är där en hand-läge kommer in i bilden.

Med en enda gest (en diagonal svep från skärmens nedre hörnet) eller en trippel-tryck på home-knappen, kan du förminska den så att displayen är nedåt till en användbar storlek för en hand. Om du inte redan använder det, det är ett spel-växlare när du bara har en hand tillgänglig. Du kan hitta enarmad alternativ på Inställningar > Avancerade Funktioner > rörelsehindrad Läge.

Spelet Verktyg: Meningsfull Tweaks för en Bättre spelupplevelse

Om du spelar spel på telefonen, Samsung Spel Verktyg-menyn är ett bra sätt att förbättra upplevelsen. Varje gång ett spel är igång, en ny meny dyker upp, där det finns några ganska kul tweaks du kanske gillar när du spelar. Med Spel Verktyg kan du:

  • Växla mellan helskärm
  • Inaktivera Varningar
  • Lås på hem-knappen för hårt tryck
  • Lock-kanten display tryck på område
  • Lås ljusstyrka
  • Låsa tangenterna
  • Lås skärm berör
  • Ta en skärmdump
  • Spela in en video

Det är allt från en enkel meny-knappen som dyker upp precis till vänster om knappen tillbaka i navigeringsområdet. Du kan också redigera genvägen knappen på höger sida av navigeringsknapparna—som standard, det är en skärm touch lock, men du kan ändra det till ett annat genom att trycka på cog-ikonen längst upp i menyn.

SOS-Meddelanden: Snabbt Låta Någon Veta om Du är I Trubbel

Till skillnad från de andra bekväma funktioner som vi pratar om här, SOS-Meddelanden är en potentiellt livräddande funktion som snabbt kan skicka ett meddelande till upp till fyra kontakter nödsituationer när du snabbt klickar du på ström-knappen tre gånger. Det är av som standard, så vi uppmuntrar alla med en Galaxy smartphone för att aktivera det nu.

Du kan inte bara skicka ett meddelande, men du kan även lägga till en bild, fem andra ljud inspelning, eller både och. En gång utföras, telefonen skickar ett SOS-Meddelande med texten “jag behöver hjälp!” och en karta över din aktuella plats till din specifika kontakter nödsituationer. Om aktiverad, skickar även med en video och bild som ett separat meddelande.

Du kan aktivera denna funktion i Inställningar > Avancerade Funktioner > Skicka SOS-Meddelanden.

Smart Lock: Kringgå skärmlåset i Vissa Situationer

Okej, att kalla detta för en Samsung-funktionen är inte rättvist—det är en funktion inbyggd i Android. Men poängen kvarstår: om du inte använder den, bör du vara. Det är coolt.

Smart Lock gör att du kan behålla din enhet olåst under särskilda situationer: när telefonen är ansluten till en specifik Bluetooth-enhet (detta är bra för smartwatch användare), när den är i fickan, eller när du är på en viss plats. Medan Kroppen Upptäckt (i fickan) är inte det bästa alternativet, de andra två är bra.

När det är aktiverat, kan du enkelt kringgå skärmlåset varje gång du möter den Smarta Lås kriterier. Du kan hitta dessa alternativ i Inställningar > låsskärm och Säkerhet > Smart Lock.

Anpassade Vibrationer Mönster: Lätt att Skilja Samtal, Texter, och Även Människor

Du har möjlighet att ställa in anpassade ringsignaler för specifika användare eller situationer under en lång tid, men Samsung har nyligen lagt till egna vibrationer mönster till mixen. Dessa kan du hålla telefonen tyst, men ändå kunna avgöra skillnaden mellan ett samtal eller text—du kan även ställa in anpassade vibrationer för olika kontakter om du vill.

Du kan hitta allmän vibrationer alternativ i Inställningar > Ljud och Vibrationer, men du måste ange kontakt-specifika inställningar vibrationer personens kontaktkort. Tryck på “Edit” knappen och scrolla sedan ner till “Visa Mer” alternativ. Vibrationer Mönster är på botten.

Trådlös Laddning: Den Mest Bekväma Sätt att Ladda

Jag blir alltid chockad att ta reda på när en person har en telefon som stöder trådlös laddning, men de har inte provat det—det är absolut en av de mest behändiga funktioner på alla typer av enheter som erbjuder det! Samtidigt som USB-C är lättare att plugga än mikro-USB eftersom USB-C är en icke-riktad-kontakt), har det fortfarande inte matchar användarvänlighet som finns i trådlös laddning—särskilt på natten.

När du har stirrat på telefonen i sängen och är redo att passera dig, det finns inget bättre än att rulla över och släppa telefonen på en docka för att starta laddningen. Ingen fumla med kablar, det är bara en super lätt sätt att ladda din telefon. Och i morgon, döda larmet är lika enkelt eftersom du inte har att göra med en kabel är ansluten till telefonen.

Så gör dig själv en tjänst och plocka upp en trådlös laddare. Du kommer vara glad att du gjorde.