Hur man Drar en Linje Genom Ord i Microsoft Word

0
119

När du arbetar med Ord, som du har förmodligen sett två olika typer av text med linjer genom det (något som vi kallar “stryk”). Röd text med en röd linje genom det som händer när du tar bort sms: a medan de samverkande Spåra Ändringar-funktionen är på. Svart text med en svart linje genom att det bara har särskilda tecken formatering tillämpas. Här är hur både arbete.

Varför Skulle Du Vilja att Slå Igenom Texten, Egentligen?

Det är en bra fråga. Varför gå över orden när du kan bara ta bort dem? När du spåra ändringar i Word så att du kan samarbeta med andra människor, att hålla den borttagna texten synlig, men slog igenom, låter dem veta vad som har ändrats. De kan även se över dessa förändringar och acceptera eller förneka dem. Vi har fått en fullständig guide på att hålla reda på ändringar som görs i ett Word-dokument, så att vi inte kommer att täcka alla att i denna artikel. Det är en bra läsning, men, om du arbetar på ett dokument.

RELATERAT: att Hålla Reda på Ändringar som Gjorts i ett Dokument

Istället kommer vi att fokusera på hur man kan tillämpa genomstrykning teckenformatering och varför du kanske vill.

Så varför bry sig? Tja, kanske du samarbeta med någon och inte vill använda funktionen Spåra Ändringar. Kanske de inte använder Ordet, och du skickar det till dem för att visa i Google Docs, eller som en PDF-de kan skriva ut. Hursomhelst, kan ni slå igenom texten som en antydan om att det tas bort, men lämnar det i ställe för dem att se. Detta är särskilt användbart i en situation där du till exempel är undervisning en elev i ett ämne som ett främmande språk. Det är mycket lättare för eleven att lära sig om de kan gå tillbaka och se de misstag som tillsammans med de korrigeringar.

Vissa författare använder också genomstruken text (och ibland ofta överdriver det) för att visa en förändring av tänkande i ett dokument. Eller kanske du bara vill vara irriterande rolig.

Oavsett anledning, vi är här för att visa dig hur man gör det.

Hur man Ansöker Genomstruken Formatering för Text

Tillämpa genomstrykning är ganska lätt. Börja med att markera den text du vill att slå igenom. Du kan göra detta genom att klicka och dra över texten (eller bara dubbelklicka på ett ord), men när du gör det Ordet gillar att markera utrymmet efter texten. Om du inte vill att det ska hända, klicka för att placera insättningspunkten i början av texten, och sedan Shift-klicka i slutet av texten för en mer exakt urval.

Om du vill få snygga och välja flera ord sprids ut genom dokument på samma gång, kan du göra det också. Välj den första biten av texten som den vanliga vägen, och håll sedan ned Ctrl-tangenten medan du markerar ytterligare text på olika platser. Vi föreslår att du endast göra detta en punkt vid en tidpunkt eftersom det är frustrerande när du råkar släppa Ctrl-tangenten och måste börja om.

När du har fått ditt valda sms: a, titta på “Hem” – fliken i Word Band. I “Font” grupp, klicka på “Stryk” – knappen (det är de tre bokstäverna med en linje genom dem).

Nu, någon sms: a du hade valt bör spärras.

Du kan också ansöka genomstrykning använda Teckensnitt i fönstret. Välj din text, och tryck sedan på Ctrl+D för att öppna fönstret upp. Här kan du välja inte bara den vanliga “Överstrykning” alternativet men en “Dubbel Genomstrykning” alternativet om du vill gå den vägen istället. Gör ditt val och klicka sedan på “OK” – knappen.

Göra det Lättare Genom att Skapa en Genväg

Word har massor av genvägar på tangentbordet, bland annat ett gäng för att tillämpa formatering. Tyvärr finns det ingen inbyggd genväg för att tillämpa genomstrykning. Om det är något du göra en hel del, men du kan skapa din egen knapp combo.

RELATERAT: Alla de Bästa Microsoft Word Kortkommandon

Börja med att öppna Teckensnitt fönstret säkerhetskopiera. Nu, trycker du på Ctrl+Alt+Plus (du kanske måste använda Plus-knappen på din numeriska tangentbordet). Markören ska mycket kortfattat förvandlas till en klöver form. Efter detta sker, klicka på “Stryk” och en Anpassa Tangentbord öppnas.

Här kan du ange ditt föredragna tangentbord combo genom att klicka en gång på “Tryck ner Ny Snabbtangent” – rutan och sedan trycka på de tangenter som du vill använda. Om den kombination du väljer redan har en funktion i Word kommer att låta dig veta att det är som för närvarande har tilldelats något annat. Du kan självklart fortfarande använda det även om det är kopplat till något annat, men det är bättre att försöka hitta en kombination som inte har några aktuella funktioner. Vi hittar Ctrl+Alt+- (minus) är ganska lätt att komma ihåg och inte har någon annan användning i Word.

Tryck på “Tilldela” – knappen, och gå sedan tillbaka till ditt Word-dokument och prova ut det.

Nu har du din anpassade genomstrykning genväg!