Hoe te Herstellen Verwijderde Bestanden op Je Mac

0
66

Bijna iedereen heeft per ongeluk een bestand verwijderd voordat. Of het is familie foto ‘ s of belangrijke documenten, alle bestanden zijn alleen gegevens op uw harde schijf, en dat de gegevens niet precies weg te gaan nadat u deze verwijdert. Er zijn tal van manieren om ze te herstellen na verzonden naar de prullenbak.

Vandaag gaan we je laten zien op een paar manieren om bestanden terug, omdat, zelfs als de dingen zijn verwijderd, zijn ze niet altijd volledig zijn verdwenen. En hopelijk als één van de methoden niet werkt, kunt u een van de andere clusters.

Maak Regelmatig back-Ups om te Voorkomen dat de Verwijdering in de Eerste Plaats

macOS de Time Machine is een ingebouwde manier voor het verwerken van back-ups automatisch. Als je een oude externe harde schijf liggen (of een aantal extra geld voor een nieuwe), haak en ga vervolgens naar System Preferences > Time Machine – > Selecteer Back-up Schijf. U kunt uw externe harde schijf en zet de automatische back-ups.

Time Machine houdt uw computer gegevens worden veilig opgeslagen op uw externe harde schijf en u kunt blader terug in de tijd door de oude versies van uw bestanden.

Als je het niet vertrouwt uw oude harde schijf (of wilt u een extra externe back-up), kunt u altijd gebruik maken van iets als Arq, waarmee u back-ups naar de cloud via uw eigen AWS S3 exemplaar, Google Drive of Dropbox.

Controleer de Prullenbak

Druk op “Delete” niet daadwerkelijk verwijderen van bestanden. Het stuurt deze naar de prullenbak, die u handmatig moet leeg zijn om altijd te ontdoen van hen.

De Prullenbak is zich meestal aan het einde van je dock. Klik erop met de rechtermuisknop en klik op de “Open” commando. Het geeft u een lijst van bestanden die u hebt verwijderd onlangs—tenminste, sinds de laatste keer dat je geleegd. En als je nog niet geleegd in een tijdje, zo kunt u weer heel wat schijfruimte.

Controleer de Andere vuilnisbakken

Als het bestand is opgeslagen op een USB-flashstation of een externe harde schijf, die hebben hun eigen Prullenbak kunt u controleren of verwijderde bestanden. Ze zijn standaard verborgen, hoewel, zodat u om te doen een beetje graven.

Wanneer u een externe schijf van uw Mac maakt een hoop verborgen mappen die beginnen met een periode om te helpen de schijf beter werkt met macOS. Een van deze verborgen mappen “.Afdankt” en het bevat de prullenbak voor dat station. Kunt u de optie verborgen bestanden in Finder door het uitvoeren van de volgende commando ‘ s in Terminal. Druk op Command+Spatie en typ “Terminal” om het te brengen. Op de prompt, plak deze twee lijnen in dat er één keer een druk op Enter na elke regel:

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles WARE

killall Finder

Na het uitvoeren van deze opdrachten moet je in staat zijn om te zien “.Afdankt” map. Je kunt zelfs het legen van Finder om wat ruimte op een USB-stick.

Indien u wilt stoppen met het tonen van verborgen bestanden (ze zijn verborgen voor een reden, en er zijn een heleboel van hen), u kunt uitvoeren van dezelfde opdrachten in de Terminal weer, maar vervang “TRUE” en “FALSE” op de eerste regel:

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE

killall Finder

Dat moet dingen schoon te maken voor u.

Als Het Niet Anders Kan, Gebruik Disk Drill

Zelfs als u de prullenbak leegt, worden verwijderde bestanden zijn niet verwijderd van uw harde schijf meteen. In plaats daarvan, macOS merken ze als beschikbare ruimte. Uw gegevens zijn er nog steeds totdat deze wordt overschreven door iets anders. Dit betekent dat als je een app hebt die het kunnen lezen van de bestanden rechtstreeks op uw harde schijf, u kon herstellen ze volledig als je het snel genoeg na de verwijdering.

Een tool die niet zo goed is Disk Drill. Het scant uw harde schijf voor bestanden die nog niet zijn overschreven en herstelt hen voor u, waardoor uw documenten terug van de computer graf.

Let op dat eventuele extra gegevens die u op uw harde schijf overschrijven van de bestanden, dus als je extra voorzichtig zijn, download Disk Drill op een andere computer en zet het op een flash drive. Het laatste wat je wilt is dat het downloaden van het overschrijven van de gegevens die u wilt herstellen.

Wanneer u het opent voor de eerste keer, Disk Drill zal u vragen om uw schijf en het uitvoeren van een scan. Selecteer OS X als u wilt scannen uw belangrijkste schijf. Het scannen kan een paar minuten duren, maar als het klaar is, zult u worden gepresenteerd met een lijst van recent verwijderde bestanden. Veel van deze troep, maar als je weet wat je zoekt (bijvoorbeeld afbeeldingen) je kunt ze sorteren en open de mappen die u wilt. De meeste bestanden moet worden onder uw home directory met uw naam erop.

Als je eenmaal hebt gevonden bestanden, klik met de rechtermuisknop hen, kiest u het “Recover” – optie, en selecteer vervolgens de map waarin u wilt opslaan van de herstelde bestanden. Ideaal, moet u gebruik maken van een externe schijf om te voorkomen dat andere bestanden worden overschreven. Voor deze demonstratie, gebruikte ik gewoon mijn harde schijf, en het werkte prima.

Als alles goed gaat, moet u uw herstelde bestanden worden weergegeven in de map die u hebt gekozen. Ik verwijderde een screenshot op mijn bureaublad, de Prullenbak geleegd, en was vervolgens in staat om het te herstellen met Disk Drill, 100% intact.

Uw kansen van het herstel zal naar beneden gaan voor oudere bestanden—sinds uw computer heeft meer tijd had om te overschrijven—dus het is het beste om snel te handelen na te hebben ontdekt dat u per ongeluk een bestand verwijderd.

Let er op dat je nodig hebt om te kopen de volledige versie van Disk Drill om de bestanden te herstellen. De gratis versie scant alleen voor bestanden en laat je zien dat ze bestaan. Dit is niet zo erg hoor, want bij het minste wat je kan controleren of uw bestanden zijn er voor het kopen van de app.

De uitzondering hierop is als u Disk Drill is geïnstalleerd, kunt u gebruik maken van hun “Recovery Vault” op te sporen van verwijderde bestanden en een kopie opslaan wanneer u ze verwijdert. Dit zorgt ervoor dat wanneer u per ongeluk iets verwijdert, kunt u altijd terug krijgen, en het is een volledig gratis functie. Het maakt gebruik van een extra ruimte op de harde schijf al, dus het is niet voor iedereen.

Disk Drill is niet het enige hulpmiddel van de gegevensterugwinning rond. PhotoRec is een gratis app die kan herstellen van foto ‘ s en andere bestanden, al is het een beetje clunkier te gebruiken. Er zijn overige commerciële opties, zoals Data Rescue en EaseUS, maar ze delen allemaal dezelfde prijs als Disk Drill. Algemene, veel van deze tools zal hebben lage slagingspercentages, en Disk Drill is goed voor het kunnen zien van welke bestanden zijn intact alvorens te kopen.

Image Credits: Shutterstock