5 macOS Funktioner Som Microsoft Borde Hänsynslöst Stjäla

0
87

“Bra konstnärer kopia, stora konstnärer stjäla,” Steve Jobs en gång sa. Vi tror att Microsoft ska ta detta råd till hjärtat eftersom det inte finns några macOS funktioner som Windows kan använda.

Här på How-to Geek, vi tror att det bästa operativsystemet är vad som fungerar för dig, vilket är varför vi försöka att täcka varje plattform. Men det finns alltid har jag missa när jag hoppar från macOS till att Windows-10. Jag skulle vilja föreslå att Microsoft skamlöst stjäla följande idéer… som någon stor artist skulle.

Snabb Titt

I macOS, kan du snabbt förhandsgranska alla fil—dokument -, bild -, video -, vad—bara genom att trycka på Mellanslag. Det kallas Snabb Titt, och det är en av de funktioner som är svårt att leva utan när man vänjer sig vid det.

Denna funktion går tillbaka till 2007, vilket betyder att det är över tio år gammal vid denna tidpunkt. Microsoft kan ha stulit detta för Windows 7, som kom ut 2009, och det skulle ha känt förfallna sedan. Varför inte Windows-användare har denna funktion nu?

Jag har ingen tvekan om att de kommer så småningom, men för nu, kan du lägga den själv med hjälp av QuickLook, som omedelbart förhandsvisningar någon fil i Windows.

Detta open source-programmet fungerar nästan lika bra som macOS-funktionen, så ge det en chans. Du kommer förmodligen att sluta med det hela tiden.

Och ja, Windows File Explorer har en förhandsgranskning som gör att du kan visa vissa typer av filer, men det förbleknar i jämförelse med den Snabba Se funktionen.

Kolumnen Visa i Finder

Titta, jag är inte här för att försvara Finder: kinda sucks. Men en bra funktion, det ger är kolumn. Se:

Dessa paneler representerar kapslade mappar. Intuitivt, eller hur? Ännu bättre, detta gör att navigera filer med bara tangentbordet som en vind. Apple har erbjudit detta i flera decennier, Microsoft borde lägga till det till Windows Explorer.

Popups För Diakritiska Tecken

Skriva specialtecken är lätt i macOS. Håll bara ner den bokstav du vill lägga till en accent till och vänta för popup-fönstret.

Apple tog den här funktionen över från iPhone för ett par år sedan, och det är till stor hjälp för de av oss som bara ibland behöver diakritiska tecken. Det är snabbt och intuitivt, vilket är mer än vi kan säga för att skriva svenska tecken i Windows, vilket innebär antingen memorera koder för särskilda tecken eller starta Character Map-verktyget. Ingetdera alternativet är stor, så vi föreslår att Microsoft rip off Apples lösning.

Varmt Hörn

Detta är oklara, och inte alla Mac-användare älskar det, men jag tror att det förtjänar ett omnämnande. Mac-användare kan ställa upp Heta Hörn i System Preferences – > Skrivbord Och Skärmsläckare. Tanken är att utlösa särskilda åtgärder när du flyttar musen i ett hörn:

Många människor svär vid detta och missa det när de byter till Windows. Jag tror att Microsoft ska bara lägga till det. Det är sant att de används för något som detta i Windows 8, och alla hatade det, men det finns skäl till att det var obligatoriskt i stället av frivilliga, du kunde inte anpassa det, och finns det gjorde aktivera slags sög ändå.

Om du skulle vilja ge detta en chans i Windows jag har dig täckt: WinXCorners är en gratis nedladdning som lägger till Mac style hot hörn till Fönster 10.

System Preferences (Systeminställningar)

Det finns inget fint sätt att säga detta: Windows-inställningar är en enda röra. Det finns två olika paneler för att konfigurera ditt system i Kontrollpanelen och Inställningar—med inte helt överlappande funktioner.

Vad som gör detta ännu galnare är det en perfekt mall för att göra rätt inställningar har funnits i flera decennier. Titta på den här Windows-användare:

Tänk dig en enda, prydligt organiserade panel med inställningar. Varje avsnitt är tydligt märkta, och har också en lätt att förstå ikonen. Du kan se allt utan att rulla. Och det är även söka, så om du inte vet vart du något, kan du hitta det snabbt. Microsoft ska rip off, skamlöst, så snart som möjligt. Idealiskt för tio år sedan, visst, men nu funkar det också.