5 macOS Functies Die Microsoft Moet Genadeloos Stelen

0
62

“Goede artiesten kopie, grote kunstenaars stelen,” Steve Jobs zei ooit. We denken dat Microsoft moet nemen dit advies aan het hart, want er zijn een paar macOS functies die Windows kan gebruiken.

Hier op How-to Geek, we denken dat het beste besturingssysteem is wat voor jou werkt, dat is waarom we proberen ter dekking van elk platform. Maar er zijn altijd van die functies die ik mis als ik spring van macOS Windows 10. Ik zou willen voorstellen dat Microsoft schaamteloos stelen van de volgende ideeën… zoals elke grote kunstenaar zou zijn.

Snelle Blik

In macOS, kunt u direct een voorbeeld van een bestand—document, afbeelding, video, wat enkel en alleen door op de spatiebalk drukken. Het heet Quick Look, en het is één van die functies is moeilijk om te leven zonder zodra je er aan gewend.

Deze functie dateert van 2007, waardoor het niet meer dan een decennium oud zijn op dit punt. Microsoft zou hebben gestolen in Windows 7, die kwam uit in 2009, en het zou hebben gevoeld vervallen dan. Waarom geen Windows-gebruikers hebben deze functie nu?

Ik heb geen twijfel dat ze uiteindelijk niet, maar voor nu, kunt u de functie zelf met behulp van QuickLook, die direct previews elk bestand in Windows.

Dit open source programma werkt bijna net zo goed als de macOS functie, dus geef het een schot. Zult u waarschijnlijk eindigen met behulp van het de hele tijd.

En ja, Windows’ Verkenner heeft een preview-venster kunt u bepaalde typen bestanden, maar het verbleekt in vergelijking met de Quick Look-functie gebruiken.

De kolom ‘ Weergeven in Finder

Kijk, ik ben hier niet om de verdediging van de Finder: it sucks een beetje. Maar een geweldige functie biedt deze kolom weergeven. Zie:

Deze panelen vertegenwoordigen geneste mappen. Intuïtieve, toch? Nog beter, dit maakt het navigeren bestanden met behulp van het toetsenbord een eitje. Apple heeft aangeboden dit voor letterlijk decennia; Microsoft moeten toevoegen aan de Windows Verkenner.

Pop-Ups Voor Tekens Met Accenten

Het typen van tekens met accenten en is gemakkelijk in macOS. Houd de letter die u wilt toevoegen een accent te wachten en voor de pop-up.

Apple heeft deze functie overgenomen van de iPhone een paar jaar geleden, en het is een grote hulp voor diegenen van ons die slechts af en toe nodig hebt tekens met accenten. Het is snel en intuïtief, dat is meer dan we kunnen zeggen dat voor het invoeren van tekens met accenten in Windows, waarbij ofwel het onthouden van codes voor specifieke tekens of starten van het hulpprogramma voor speciale Tekens. Geen van beide is groot, dus we stellen dat Microsoft rip off van Apple ‘ s oplossing.

Hot Hoeken

Dit is vaag, niet alle Mac-gebruikers liefde, maar ik denk dat het verdient een vermelding. Mac-gebruikers kunnen het opzetten van Hot Corners in Systeem Voorkeuren > Bureaublad En Schermbeveiliging. Het idee is om bepaalde acties te starten wanneer u de muis beweegt in een hoek:

Veel mensen zweren bij deze en missen als ze overschakelen naar Windows. Ik denk dat Microsoft moet gewoon toevoegen. Het is waar, zij gebruikt iets als dit in Windows 8, en iedereen vond het vreselijk, maar er zijn goede redenen voor: het is verplicht in plaats van optioneel, kon je niet aanpassen, en de mogelijkheden die het deed activeren soort gezogen toch.

Als u graag wilt dat dit een schot in Windows heb ik u bedekt: WinXCorners is een gratis download die voegt Mac style hot hoeken naar Windows 10.

Systeem Voorkeuren

Er is geen leuke manier om dit te zeggen: instellingen in Windows een puinhoop. Er zijn twee verschillende panelen voor het configureren van uw systeem—Controle Paneel en Instellingen—met niet volledig overlappende functies.

Wat maakt dit nog gekker is dat een perfecte sjabloon voor het doen van instellingen bestaan voor letterlijk decennia. Kijk, Windows-gebruikers:

Stel je voor een single, netjes geordend panel van instellingen. Elke sectie duidelijk gelabeld, en heeft ook een makkelijk te begrijpen pictogram. Je kunt alles zien zonder te scrollen. En er is zelfs zoeken, dus als je niet weet waar iets is, je het snel kunt vinden. Microsoft moet rip off, schaamteloos, zo snel mogelijk. Ideaal tien jaar geleden, zeker, maar werkt nu ook.