Kan Facebook Blijven maar Groeien Als Iedereen Al Op?

0
65

Er zijn alleen zo veel mensen op aarde, en zo veel uren in de dag. Is dat het begin tot het beperken van de groei van sociale media?

Denk na over hoeveel tijd u en de mensen om je heen, besteden aan sociale netwerken elke dag. Stel jezelf de vraag: hoeveel meer tijd zou je eventueel doorbrengen op Facebook, Snapchat en Twitter, zonder het verliezen van je baan helemaal? Waarschijnlijk niet veel.

En in de ontwikkelde wereld, in ieder geval, er zijn niet veel mensen die nog niet op sociale media, wat betekent dat er mogelijk niet veel ruimte voor groei.

Hier is Kate Conger, schrijven voor de New York Times:

Facebook bleek eind vorige maand dat het aantal gebruikers in de Verenigde Staten plat was van eerder dit jaar en dat de gebruikers in Europa was gevallen over dezelfde periode, hoewel het totaal aantal leden gegroeid. En Twitter, die heeft geworsteld voor de komende jaren te verhogen interesse in het platform, ook zei eind december dat voor de maandelijkse actieve gebruikers had afgenomen door een miljoen van eerder dit jaar. Na deze bekendmakingen, de aandelenkoersen van zowel Facebook en Twitter getrommeld.

De afname en het afvlakken van de groei roepen vragen op over de vraag of de social media bedrijven hebben bereikt een verzadigingspunt in sommige markten, vooral in de ontwikkelde landen.

“En Alexander weende, want er waren er geen meer werelden te veroveren.”

Het lijkt nauwelijks als een probleem, toch? Ze hebben zo veel menselijke aandacht dat er geen links naar de opname!

Maar bedrijven die zijn opgebouwd rond de aanname van eeuwige groei, niet op die manier denken, zodat u kunt wedden dat deze bedrijven zal bedenken van nieuwe manieren om te grijpen meer aandacht van meer mensen. U zult moeten beslissen of u wilt om ze dat te geven, of als ze er genoeg van hebt.

Photo credit: Chinnapong/Shutterstock.com