Makeblock Codey Rocky Omdöme: En Söt Programmerbar Robot För Hela Familjen

0
77

Mycket som ett konventionellt språk, programmering är en av de färdigheter som vi alla önskar att vi hade börjat lära sig för många år sedan. Ge dina barn ett försprång med Makeblock är Codey Rocky.

De Bästa Foto-Utskrifter För Varje Situation
av Jennifer Allen den 6: e augusti, 2018

Det är bra att kunna ta bilder av dina nära och kära och favorit stunder, tack för din pålitliga smartphone. Skriva ut dem är inte så lätt, dock. Vi har kollat ut det bästa fotot utskrift tjänster som finns, och detta är våra rekommendationer.

De Bästa Budget Wi-Fi Kammar
Craig Lloyd på 6: e augusti, 2018

Ett av de enklaste sätten att hålla koll på ditt hem medan du är borta på semester är genom att sätta upp en Wi-Fi-cam, och du behöver inte betala mycket för en. Här är de bästa budget Wi-Fi cams att köpa om du är kort om pengar.

Följ Oss!

Facebook

Twitter

Makeblock Codey Rocky Omdöme: En Söt Programmerbar Robot För Hela Familjen

Jennifer Allen | @jenjeahaly | augusti 6, 2018August 6, 2018

Betyg:
7.5/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: sek 100

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Enkel att lära sig grunderna på
 • Gott om utrymme för att lära mer komplexa rutiner
 • Liten och lätt men ändå tålig

Och Vad Vi inte

 • Begränsad instruktionerna i appen
 • Du behöver andra Makeblock produkter för att få ut det mesta av det

Mycket som ett konventionellt språk, programmering är en av de färdigheter som vi alla önskar att vi hade börjat lära sig för många år sedan. Ge dina barn ett försprång med Makeblock är Codey Rocky.

Den Makeblock Codey Rocky är utformade för att lära dina barn principer för programmering medan du spelar. Ett entry-level kodning robot, den riktar sig till barn i åldrarna 6 och uppåt, och vi tog det för en provtur.

Så fort du tar ut honom ur boxen, det är uppenbart hur söt Codey Rocky är. Och ja, jag kallar honom för en “honom”. Den lilla killen har för mycket personlighet för att vara en “det”. Tekniskt, han är bildat av två separata delar. Hans “ansikte” är Codey, en löstagbar controller som gör allt det hårda arbetet, medan Rocky är den bil som transporterar honom när han behöver gå. Det är en ganska bra design eftersom det innebär att du bara kan ta Codey att ansluta till din PC när det behövs, men bär fortfarande Codey och Rocky tillsammans.

Den Codey enhet har massor av användbara prylar dina barn kan styra. Hans ansikte är en LED-display, som visar olika uttryck i ett grundläggande men udda personlighet-rika sätt. Det är en högtalare för att säga ett fåtal linjer, tillsammans med en ljussensor och röst-sensor som ger dig en hel del alternativ för de mer komplicerade programmering uppgifter senare. Tre knappar finns också ingår i botten av Codey, som du kan programmera för att initiera vissa uppgifter. Allt om Codey är tämligen chunky så att barnen utan finmotorik kan fortfarande spela med honom.

Codey Är ett Roligt Fjärrkontroll Leksak direkt Ur Lådan

Inom några ögonblick för att ansluta till smartphone app via Bluetooth, Codey kan redan göra några roliga saker. Vid första, Codey är en enkel fjärrkontroll leksak. Dyk in i ” Kör ” – delen av appen och du kan använda en tv med bläddringsknappen för att flytta runt, eller tryck på en av de många knappar för att få honom att göra något. Han kan snurra, ‘smile’, agera “arg”, gör en liten dans, eller kamp för ett ögonblick.

Du kan också utforma en väg för honom att följa genom att rita en bana i appen. Det är enkla grejer men ganska kul att skapa din egen lilla hinderbanor. Bekvämt, Codey kan resa på de flesta ytor, inklusive klättring över små gupp, så du behöver inte oroa dig för att vara begränsad till trägolv. Jag fann honom som bara kan på en tjock matta som han var en platt yta.

Enkel Kodning Block Göra Lära sig Hur Koden ska vara Enkelt och Roligt

Du kan nog lämna det där och har en söt fjärrkontroll robot, men det är knappast den punkt Codey, och $100 skulle vara en dyr fjärrkontroll leksak. Istället gräva i koden sidan av app, och du inser att det finns så mycket mer att den lilla robot på hjul.

I Koden delen av appen kan du skapa olika rutiner ut block som representerar bitar av kod. Det är ett enkelt sätt att sätta ihop ett program rutin utan att du (eller ditt barn) inse att du är kodning. Först väljer du en händelse som när Codey startar upp eller på en viss knapp trycks in. Du kan sedan välja åtgärder som att ha honom dash en liten bit framåt i full fart innan du slår till vänster eller höger, eller spela upp ett ljud.

I en kort tid, jag programmerade Codey skapa en snabb rutin. När jag tryckte på en knapp, Codey visas ” Hej ” på hans LED ansikte, spelas en glad melodi, rusade fram, ändrat sin LED-ljus till flash lite, visas ‘Adjö’ gick sedan för att sova med en ‘zzz’ brus. Det tog bara några minuter för att pussla ihop vad jag ville ha med honom att göra. Skicka rutin över till roboten via Bluetooth tog bara några sekunder.

Min första rutin var en ganska enkel en. Du kan skapa mer detaljerade rutiner som innebär att upptäcka omgivande ljus och reagera därefter, plocka ett slumptal, eller skicka en IR-budskap. Du kan skapa din egen variabler också, med att det finns en hel del alternativ för de mer komplexa program.

Avancerad Kod Funktioner Ger Dig en Hög Pedagogisk Tak

Krok Codey upp till din PC eller Mac, och du får en massa fler avancerade alternativ. Du kan se hur kommandon block översätta till Python eller ens börja skriva din egen Python skript för dig själv. Det är en perfekt språngbräda för mer konventionella kodning, om du eller ditt barn är redo att gå vidare till mer komplicerade uppgifter.

Det finns också add-on extensions kallas sakernas internet och Neuron. Sakernas internet ansluter Codey till din Wi-Fi så att han kan interagera med din smarta tech runt hemmet. Vill att han ska uppmärksamma att temperaturen enligt dina termostat? Eller vet om luftkvalitet eller när solen går upp? Sakernas internet avsnitt är där du går för detta. Han ska även krok i IFTTT för enkel automatisering.

Neuronen förlängning avser att Makeblock är programerbar byggsten plattform med samma namn. Förlängningen gör att Neuron att knyta till Codey många sensorer, samt LED-strip. Det är enkelt där den mindre tekniskt sinnade folk (som mig) börjar få gräva ner sig i detaljerna. Men om du har investerat i Makeblock produkter, är det uppmuntrande att de knyter in i varandra. Jag hade bara möjlighet att prova Codey Rocky, men potentialen är klart.

Codey Rocky Är Beredd att Vara en Lång Tid Vän till Familjen

Codey Rocky är en mycket roligt, som—i teorin—kommer att växa med ditt barn. Eftersom han börjar som en enkel fjärrkontroll leksak, han är perfekt med ett litet barn som bara vill spela med något lite bättre än vanliga hjul leksak. Snart nog ändå, ditt barn kommer att vilja gräva vidare och se vad de kan göra med honom. Om de kämpar för att räkna ut saker, kan du i allmänhet att pussla ihop själv eller så kan du kontakta Makeblock många lärande guider och exempel.

För en pedagogisk leksak som kan växa med ditt barn, $100 verkar inte så dåligt alls. Det är inte något de kommer att få uttråkad av i en vecka och aldrig röra igen. När de blir äldre, du kan introducera ny programmering element. Om du har mer än ett barn, kan du lätt ha yngre barn prova den mer grundläggande element, medan en äldre barn praxis saker som Python-skript. Plus, du kan lära dig lite kod själv, eftersom, trots allt, har någon att lära barnen hur det fungerar, rätt? Förvänta dig Codey att stanna kvar i familjen för ett tag framöver.

Köp på Amazon

Betyg: 7.5/10
Pris: sek 100

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Enkel att lära sig grunderna på
 • Gott om utrymme för att lära mer komplexa rutiner
 • Liten och lätt men ändå tålig

Och Vad Vi inte

 • Begränsad instruktionerna i appen
 • Du behöver andra Makeblock produkter för att få ut det mesta av det