Google Maps är att Döpa om Hela Stadsdelar

0
72

Google är ett kraftfullt företag, men visste du att man kan byta namn på hela områden i staden, till synes av misstag?

Jack Nicas, som skriver för the New York Times, beskriver flera exempel på detta har hänt. Här är en:

I decennier, distriktet söder om centrum och vid sidan av San Francisco Bay här var känd som antingen Rincon Hill, South Beach eller South of Market. Den här våren var det plötsligt omdöpta på Google Maps för att ett namn som få hade hört: Öster Skär.

Det märkliga moniker omedelbart sprida digitalt, från hotellet webbplatser för dejting-appar till Uber, som alla använder Google ‘ s karta data. Namnet snart spillt över in i den fysiska världen också. Real-estate listings vinkade blivande hyresgästerna i Öster Skär. Och nyheter organisationer som avses närheten av detta begrepp.

Det märkliga: det är inte klart där Google Maps hittade även namnet “East Cut”, men nu är det ute. Kartan förändrade verkligheten.

Detta är inte ett nytt fenomen, naturligtvis: kartritare har oavsiktligt skapat städer i det förflutna som en del av ett upphovsrättsligt system. John Green förklarar hur det i den här videon, och det är galet fascinerande. Checka ut: