60Hz vs 144Hz vs 240Hz Skjermer – Når er Det Fornuftig å Oppgradere

0
434

Hvis du spiller spill på PC, er sjansen stor for at du har hørt alt om 144Hz og 240Hz skjermer. Hvis du har brukt en standard 60Hz skjerm for alle i ditt liv så langt, kan det være vanskelig å vite om å flytte til 144Hz eller 240Hz vil være en god idé eller ikke.

I denne artikkelen har vi lagt ut de grunnleggende forskjellene mellom 60Hz, 144Hz, og 240Hz og har gitt noen tips om når det er best å oppgradere. For de som er med å holde styr på disse skjermene for en fremtidig kjøpe, sørg for å sjekke ut 144Hz Overvåker og GamingScan for siste nytt.

60Hz vs 144Hz vs 240Hz Skjermer – Hva er Forskjellen?

“HZ” som brukes i en skjerm beskrivelse brukes til å beskrive sin oppdateringsfrekvens. Jo høyere Hz, mer ofte skjermen vil oppdatere. For eksempel, en 60Hz skjerm vil oppdatere sin bildet 60 ganger per sekund, mens en 144Hz monitor vil oppdatere sin bildet 144 ganger per sekund.

Men hva betyr det for virkelige verden bruker?

I hovedsak, en høyere oppdateringsfrekvens vil medføre at bildet du ser er oppdatert raskere. Dette kan være svært nyttig for action-spill eller konkurranse der hvert millisekund teller.

Oppdateringsfrekvensen fungerer på samme måte hvordan bilder per sekund i en video spillet fungerer, men det er forskjeller.

Bilder per sekund forklare hvor mange rammer som er gjengitt på grafikkortet per sekund, mens skjermens oppdateringsfrekvens forklarer hvor mange ganger bildet er faktisk oppdatert på din skjerm.

Så, hvis du har 300 bilder per sekund i et spill, men bruker en 60Hz skjerm, hva som vises til deg vil i hovedsak har 5 ganger mindre ramme “updates” enn potensielt kunne være mulig.

For denne grunn, flytte til en ny skjerm med bedre oppdateringsfrekvens er egentlig ikke verdt det hvis grafikkortet kan sikkert kjøre i 60 bilder eller høyere. Du kan enkelt sjekke rammer per sekund for et spill på systemet ved hjelp av ulike verktøy.

Noen mennesker utbryte at øyet kan se bare opp til et visst antall bilder per sekund. Dette er ikke sant i det hele tatt og har for det meste vært avslørte som en myte. Våre øyne ikke helt fungerer på samme måter som viser gjøre, så det er vanskelig å måle hvor mange ‘rammer’ per sekund vi kan se.

Det vi vet er at de har brukt 144Hz skjermer kan bli enige om at de kan se og føle en forskjell når du spiller spill.

Faktisk, den mest merkbare forskjellen er når en 144Hz brukeren går til en 60Hz skjerm – mange pågående 144Hz vise brukere nevner at de kan se alt fra dataspill til markøren hastighet på skrivebordet føler seg svak når du går tilbake til 60 hz.

En annen viktig ting å huske på er at display-teknologi som vanligvis brukes for høyere oppdateringsfrekvens skjermer er ikke det beste alternativet for totalvisning kvalitet og fargenøyaktighet.

Hvis du bryr deg om din ser ut, gå for en høy kvalitet 60Hz skjerm. Hvis du bryr deg om ytelse, frame rate, og å få et konkurransefortrinn, bør du gå for en høyere oppdateringsfrekvens for skjermen.

Hvis du ønsker begge funksjoner i en enkelt skjerm, være klar til å betale en heftig pris. Den nyeste Acer Predator X27-skjerm har alle high-end funksjoner: 4K-oppløsning, Nvidia G-sync, 144hz oppdateringsfrekvens, HDR, 1000 nits lysstyrke, etc., men koster en heidundrende $2K akkurat nå. Asus ROG Swift PG27UQ er tilsvarende utstyrt og tilsvarende priset.

Skal Du Oppgradere Fra 60 hz Til 144Hz?

Vi er nå nådd et punkt hvor det er ganske enkelt å kjøpe eller bygge en datamaskin som er i stand til å kjøre 120 eller fps eller mer i et videospill. Faktisk, de fleste av esport-spill er tilgjengelig på PC-en kan motta opp til 300 bilder per sekund på high end maskiner.

Hvis du kan sikkert kjøre spill du kan spille på mer enn 120 bilder per sekund, deretter oppgradere til 144Hz er verdt det, men det bør vurderes et alternativ hvis du bryr deg om å forbedre ytelsen.

144Hz skjermer er som oftest brukes i spill som Counter-Strike: Global Offensive eller League of Legends, hvor hver ekstra ramme og micromovement teller for noe.

Her er en sjekkliste du bør vurdere før du oppgraderer:

● Du vil ha et konkurransefortrinn
● Du ikke har noe imot å miste en bit av farge nøyaktigheten eller vise kvalitet i filmer og spill for bedre ytelse
● Datamaskinen din er i stand til å kjøre spill på 100 bilder eller mer.

Naturligvis, jo høyere oppløsning på skjermen, beefier grafikk-kort du trenger for å få de høyere bildefrekvens. Foreløpig ingen grafikk-kort kan pumpe over 60 fps på en 4K-skjerm med ultra-innstillinger. Du må vente til den nye NVIDIA GTX 11xx serien kortene kommer ut i slutten av 2018.

Likevel, kan du for fremtiden din kjøpet ved å få en skjerm som kan håndtere høyere bildefrekvens, slik at spillopplevelsen vil ha stor nytte hvis du bestemmer deg for å oppgradere grafikk-kortet senere.

Skal Du Oppgradere fra 144Hz å 240Hz?

240Hz skjermer er langt nyere enn 144Hz skjermer, men de er begynt å bli mer vanlig.

Den generelle konsensus for 240Hz skjermer synes å være at hvis din datamaskin kan sikkert håndtere 240 bilder i et spill, kan det være verdt å oppgradere. Dette er bare aktuelt for 1920×1080 skjermer på dette punktet. Det vil gå lang tid før du får se 240hz 4K-skjermer.

Mange forbruker anmeldelser og rapporter på 240Hz skjermer tyder på at oppgraderingen fra 144Hz å 240Hz ikke helt tilbyr det samme hopp i ytelse som kommer fra 60Hz å 144Hz tilbyr, men det er en merkbar forskjell.

Det er også verdt å merke seg at det er noen skjermer som har en 200Hz oppdateringsfrekvens som har høyere oppløsninger som 2560×1080 eller 3440×1440 (ultrawide). Eksempler på dette er Acer Predator x35 og Asus ROG Swift PG35VQ. Har heller ikke blitt lansert ennå.

Vi har laget en sjekkliste for å hjelpe deg å avgjøre om du oppgraderer til 240Hz er verdt det:

● Du delta i spill på et høyt nivå
● Du vil ha det absolutt beste kant du kan få mot andre spillere
● Datamaskinen kan sikkert kjøre spillene du spiller, konkurransedyktig på 240 rammer eller mer
● Du ikke tankene betale ut mye for en skjerm og er klar over at prisen for 240Hz skjermer kan falle som teknologien blir mer populære

Som oppsummerer vår sammenligning på 60Hz, 144Hz, og 240Hz skjermer. Hva er dine tanker? Vil du være å oppgradere din skjerm som helst snart? Nyt!