Wat is een 503 Fout ‘ Service niet Beschikbaar is (En Hoe Kan ik Dit Oplossen)?

0
208

Een 503 Dienst niet Beschikbaar Fout treedt op wanneer u een web server is tijdelijk niet kunnen verwerken van een aanvraag die is ingediend. Bijna altijd is de fout op de website zelf en er is niets wat je eraan kunt doen, maar probeer het later opnieuw. Toch zijn er een paar dingen die je kunt proberen op uw einde.

Wat is een 503 Fout ‘ Service niet Beschikbaar?

Een 503 Dienst niet Beschikbaar Fout geeft aan dat een web server is tijdelijk niet kunnen verwerken van een aanvraag. Dat zou de web-server die u probeert te openen rechtstreeks, of een andere server, web server op zijn beurt probeert te openen. Het is wel een 503 error omdat dat de HTTP-statuscode die de web server wordt gebruikt voor het definiëren van dat soort fouten. De fout kan zich voordoen om een aantal redenen, maar de twee meest voorkomende redenen zijn dat de server wordt overspoeld met verzoeken of wordt dat onderhoud uitgevoerd.

De 503 fout is verschillend van een 500 Internal Server Error. De 500-fout treedt op wanneer er iets is te voorkomen dat de server van de afhandeling van uw aanvraag, terwijl de 503 Error betekent eigenlijk dat de server is prima—het is in staat om uw aanvraag te verwerken en is het terugzenden van de 503 fout door het ontwerp.

Net als bij andere fouten, zoals deze, website-ontwerpers kunt aanpassen hoe een 503 error ziet. Dus, ziet u verschillende op zoek 503 pagina ‘ s op verschillende websites. Websites kunnen ook gebruik maken van iets verschillende namen voor deze fout. U kunt bijvoorbeeld zien de dingen zoals:

  • Http/1.1 Service Unavailable
  • 503 Fout
  • 503 Service Tijdelijk Beschikbaar
  • 503 Dienst Niet Beschikbaar
  • Service niet Beschikbaar – een DNS-Storing
  • HTTP-Fout 503
  • HTTP 503
  • Fout 503 Dienst Niet Beschikbaar

Een belangrijk ding om te onthouden is dat de 503 fout is een server-side fout. Dat betekent dat er een probleem bestaat met de website die u probeert te openen, en niet met uw computer. Dat is zowel goed als slecht nieuws. Het is goed nieuws, want er is niets mis met uw computer, en het is slecht nieuws, want er is meestal niets wat je kunt doen bij het oplossen van het probleem van uw kant.

Niettemin, hier zijn een paar dingen die je kunt proberen.

Vernieuw de pagina

Zoals we al zeiden, een 503 error geeft aan dat een tijdelijk probleem, soms is dat probleem is zeer tijdelijk. Een site kan krijgen overweldigd met het verkeer, bijvoorbeeld. Dus, het verversen van de pagina is altijd de moeite waard een schot. De meeste browsers gebruik de F5-toets om te vernieuwen, en ook een knop Vernieuwen ergens op de adresbalk. Het niet oplossen van het probleem heel vaak, maar het duurt slechts een seconde te proberen.

Waarschuwing: zorg ervoor dat er extra aandacht moet worden besteed als de fout optreedt terwijl u een betaling. Het verversen van de pagina kan je betalen, dus houd een oogje voor.

Controleer of de Site niet beschikbaar Is Voor Andere Mensen

Wanneer u niet tot een site (om wat voor reden dan ook), kunt u ook controleren of u heeft een probleem met de verbinding, of als er andere mensen zijn met dezelfde problemen. Er zijn veel hulpmiddelen die er zijn voor dit, maar onze favorieten zijn isitdownrightnow.com en downforeveryoneorjustme.com. Beide werken vrij veel het zelfde. Sluit de URL in die u wilt controleren, en je krijgt een resultaat als dit.

Als u een rapport zeggen dat de site down is voor iedereen, er is niet veel dat je kunt doen, maar probeer het later opnieuw. Indien uit het verslag blijkt dat de site is, dan is het probleem mogelijk op uw einde. Het is zeer zeldzaam dat dit het geval is met een 503 error, maar het is mogelijk, en je kunt proberen een aantal van de dingen die we beschrijven in de volgende paar secties.

Start Uw Apparaten

Zo, je hebt een site controle-instrument en bepaald dat de site is alleen voor u. En, je hebt een andere browser getest en zijn met hetzelfde probleem. Deze vertelt u dat het probleem is waarschijnlijk iets op uw einde, maar het is niet jouw browser.

Het is mogelijk dat er een aantal vreemde, tijdelijke problemen met uw computer of uw netwerk apparatuur (Wifi, router, modem, enz.). Een simpele herstart van uw computer en uw netwerk apparaten kunnen helpen bij het oplossen van het probleem.

Een andere mogelijkheid is dat de fout wordt veroorzaakt door een DNS-probleem, maar op een DNS-server in plaats van uw computer. In dat geval kunt u proberen het inschakelen van DNS-servers en zien of het probleem wordt opgelost.

Neem Contact op met de Website

Een andere optie is om contact met de eigenaar van de website direct. Look-up van hun gegevens op de website en neem contact met hen over de pagina in kwestie. Als er geen contact-formulier, dat u kunt proberen en het bereiken van de website op hun sociale media.

Image Credit: Micha/Shutterstock