Varför Har Min Kamera Sakta Ner eller Sluta Skjuta Skurar?

0
77

Varje kamera har en burst-läget: det är där du håller ner avtryckaren och håller att ta foton tills du lyfter på fingret. Det är bra för fotografering av sport, djur, eller någon annan situation där du försöker fånga ett flyktigt ögonblick. Saken är den, att du inte kan använda burst-läge under obegränsad tid. efter en stund saktar ner eller stannar helt. Låt oss ta reda på varför, och några av de saker du kan göra för att potentiellt öka längden av skurar du kan skjuta.

Bildrutor Per Sekund och bilden Buffert

Din kamera s burst-läget är klassade i bildrutor per sekund (FPS); det är antalet foton det kan ta varje sekund. Till exempel, min Canon 5D MKIII kan skjuta sex RAW eller JPEG-bilder varje sekund. Min kompis Canon 7D MKII kan göra tio och några av Sonys Alpha mirrorless kameror kan även slå 20 FPS, så det finns en hel del variation mellan kamerorna. I allmänhet, kameror som är inriktade på sport-eller djurliv fotografer har snabbare brast lägen.

Saken är den, att du kan inte bara skjuta på kamerans maximala brast hastighet på obestämd tid. RÅA eller stora JPEG-filer har för mycket data för dem att skrivas snabbt att även de snabbaste SD-eller CF-kort, så när du skjuter i burst mode, dina bilder finns sparade i kamerans skott buffert. Bilderna överförs sedan från bufferten till sd-kortet.

Storleken på bilden är den buffert största sak att bestämma hur länge du kan använda burst mode. Låt oss fortsätta att använda min kamera som ett exempel. Det har fått en 18 skott buffert för RAW-bilder. Det betyder att det tar bara tre sekunder för bufferten för att fylla om jag skjuta i burst mode. I verkligheten, eftersom bufferten är att skriva till korten på samma gång, jag får lite mer, men det är egentligen bara fyra sekunder innan det brast saktar ner. När bufferten är full, kameran kan bara ta en ny bild efter att man har blivit frälst från bufferten till förvaring av kort. Det är där skrivhastigheten på dina kort kommer in i bilden.

RELATERAT: Hur för att Köpa ett SD-Kort: Hastighet Klasser, Storlekar och Kapaciteter Förklarade

Hur man Får ut det Mesta av Din Burst-Läge

Medan kameran är burst speed och buffert är svårt gränser, finns det några åtgärder du kan vidta för att se till att du alltid får ut det mesta av burst mode. Det finns också en del kompromisser du kan göra om du behöver för att skjuta längre skurar.

Den första sak att kontrollera är att se till att du använder Klass 10 eller högre SD-kort; CF-kort, kolla vad din kamera tillverkaren rekommenderar, men du bör vara okej med allt som har skriv hastighet på 120 MB/s eller bättre. Med snabba kort i kameran innebär att din buffert godkänner snabbare. Och även när du nått gränsen av din buffert, kommer du fortfarande att kunna hålla skytte—bara på en mycket lägre brast priser.

En sak att notera är att om din kamera har dubbla kortplatser, en av dem kan vara snabbare än de andra. CF slot på min 5DIII har en snabbare max hastighet än den SD-kort slot. Om detta är fallet, endast skjuta till det snabbaste kortet när du försöker att maximera brast hastighet.

Andra möjliga burst mode hänga upp har faktiskt ingenting att göra med burst-läget: det är din autofokus. Om du använder en enda autofokus, beroende på hur du har din kamera konfigurerad, det kan vara att försöka att hitta fokus innan du tar nästa bild. Detta kan bromsa din skurar vägen ner. Istället byta till ett kontinuerligt läge (AI-Servo på Canon, AF-C på Nikon). Du kan även aktivera autofokus ut helt och skjuta en kort stund för att se om det är problemet.

RELATERAT: Vad Är Autofokus, och Vad Gör de Olika Lägena Betyder?

Om du använder snabb nog kort och autofokus är inte problemet, då är det dags att börja kompromissa. De två stora alternativen är att antingen skjuta lägre kvalitet på bilder eller en långsammare brast hastighet. Medan min 5DIII kan bara lagra 18 RAW-bilder i bufferten, det kan hantera 63 högupplösta JPEG-bilder. Om ren bildkvalitet och efterbearbetning alternativ är inte lika viktigt som att skjuta kontinuerligt för 10+ sekunder, jag ska byta till JPEG. Det är samma sak med de flesta DSLR och mirrorless kameror.

Ditt andra val är att använda en lägre brast hastighet. Igen med min kamera som ett exempel, medan hög speed burst är sex FPS, det är en långsammare tre FPS burst-läge. Detta innebär att jag får ca åtta sekunder, kontinuerlig fotografering. Om du fotograferar riktigt snabbt rörliga motiv, tre bilder per sekund är nog tillräckligt för de situationer där du inte vill kompromissa med bildkvaliteten.

Burst-läge är begränsat av två saker: din kamera skott buffert, och när den är full, skriv hastighet på ditt minneskort. Så länge som du använder snabb nog för kort, det enda du egentligen kan göra för att öka längden på de brister du kan skjuta lägre kvalitet på bilderna eller lägre hastighet brista.