Google Chrome Kommer att Börja Använda 10% Mer RAM-minne Nu, Tack vare Spectre

0
111

Snart Google Chrome kommer att använda ännu mer av ditt RAM-minne, förutsatt att det ens är möjligt att använda mer än den redan gör. Detta är på grund av Chrome 67 s nya Webbplats Isolering funktionen att skydda mot Spectre.

Spectre, för dem som har glömt det, är en grundläggande design-fel i varje CPU på marknaden som utnyttjar en fråga i spekulativ exekvering för att effektivt kunna läsa minne som processen inte bör ha tillgång till. Det värsta scenariot är att JavaScript-kod som körs i din webbläsare från en skadlig eller hackad webbplats kan läsa minne från någon annanstans på din DATOR och stjäla dina lösenord, eller få reda på att du har sökt något pinsamt, som Linux fläkt platser.

För att åtgärda detta problem, Chrome 67 lägger som standard en ny säkerhetsfunktion som heter Site Isolering, vilket begränsar var och gör processen till en enda plats, vilket innebär att du kommer att ha en chrome.exe processen för howtogeek.com och en annan chrome.exe processen för google.com och så vidare. Genom att skilja ut de som gör processer av webbplatsen, Chrome kan förhindra att direkt läsa minne över processer, och utnyttja den inbyggda operativsystem skydd mot Spectre (som fortfarande inte är väldigt tydlig).

RELATERAT: Hur Kommer Härdsmälta och Spectre Brister Påverkar Min DATOR?

Detta innebär också att alla iframes på en sida (i allmänhet för annonser) läggs i en separat process än den överordnade ramen, vilket ytterligare ökar minne, men för att öka säkerheten vid samma tid. De använt en liknande teknik som för ett år sedan att flytta tillägg till out-of-process iframes för att skydda skadliga webbsidor från att kunna använda tillägg för att få extra förmåner.

The bottom line, för människor som öppnar massor av flikar, detta kommer att öka dramatiskt minne. Du kanske måste överväga att använda en flik extension manager.

Kontrollera Om Webbplatsen Isolering är Aktiverat i Chrome

Förutsatt att du har massor av flikar öppna redan kan du öppna Google Chrome ‘ s Task Manager (Under Menyn -> Fler Verktyg) och leta efter processer som säger “Subframe:” och visa en URL-adress som är helt klart inte något du surfar direkt—till exempel doubleclick.net eller 2mdn.net som iframes för annonser.

Så länge du se subframe processer, Webbplats Isolering är aktiverat på datorn.

Aktivera eller Inaktivera Webbplats Isolering i Chrome (Men Du Bör inte Stänga av Den)

För att kontrollera om detta är enabled, eller avaktivera den bör du välja (vilket vi inte rekommenderar) kan du bege dig till chrome://flaggor som#enable-webbplats-per-processen i ditt läge bar, och ange sedan växla för Strikta Plats Isolering för att antingen Aktiverad eller Inaktiverad. Du kan också lägga till ett kommando flagga för att starta Chrome-med –plats-per-processen, men det är en hel del arbete.

Du skulle tror att det första alternativet skulle kontrollera det, men även om platsen isolering är satt till Avaktiverad, alternativ nedan “Webbplatsen isolering rättegång opt-out”) faktiskt kontrollerar om du har valt att delta i det. För just nu har Google aktiverad Webbplats isolering för nästan alla, så du behöver för att ställa in den “rättegång” opt-out” – inställningen till “Opt-out” för att stänga av detta. Vilket, återigen, du ska inte bråka med.

Det är värt att notera att även om du stänger det, vid något tillfälle Google förmodligen kommer att göra denna standard beteende och ta bort möjligheten att stänga av den, eftersom platsen isolering är ett mycket säkrare.

Förmildrande Spectre med Plats för Isolering i Chrome [via Thurrott]