Wat is AppleSpell en Waarom is het Draaien op mijn Mac?

0
104

Je merkt dat iets genaamd AppleSpell terwijl u door de Activity Monitor. Is iemand het gieten van een bezwering of vloek? Nee: dit is het mac os spellingcontrole programma.

Dit artikel is een onderdeel van onze voortdurende reeks uitleg van de verschillende processen gevonden in Activity Monitor, zoals kernel_task, hidd, mdsworker, installd, WindowServer, blauwgemaakte, launchd, back-up, opendirectoryd, en vele anderen. Weet niet wat die diensten worden? Beter beginnen met lezen!

GERELATEERD: Wat Is Dit Proces en Waarom Is Het Draaien op Mijn Mac?

Vandaag het proces van AppleSpell, is verantwoordelijk voor het systeem-brede spellingcontrole in macOS. De meeste toepassingen, zowel first party en third, gebruik maken van de ingebouwde spellingscontrole om aan te geven wanneer een woord wordt gespeld. De enige opvallende uitzondering die ik kan bedenken is de Microsoft Office-suite van apps, die heeft zijn eigen spelling-en grammaticacontrole.

Dit betekent dat vrijwel elke toepassing typt u de tekst in gebruikt AppleSpell regelmatig, dus het is logisch dat dit proces loopt voortdurend.

Het heeft de neiging om licht op systeem hulpbronnen, ook, maar sommige mensen hebben gemeld hoog gebruik. Als u het zien van dit soort van het gebruik, het uitschakelen van de autocorrectie zou kunnen helpen. Ten eerste, hoewel, je zou ook kunnen proberen handmatig opnieuw starten AppleSpell met het volgende Terminal commando:

killall AppleSpell

Voor het grootste deel, hoewel, AppleSpell is een proces dat je echt niet nodig om na te denken over—magisch klinkende naam opzij. Spelfouten zijn embrassing, atfer. Bset te aviod hen als u wilt worden gehouden sreiously.