Vad är EasyAntiCheat.exe och Varför Är Det På Min Dator?

0
215

Fortnite och några andra online-spel kräver EasyAntiCheat. Den här funktionen övervakar din DATOR medan du spelar, försöker att stoppa fusk från att arbeta i första hand. Om den upptäcker ett problem, du kan vara förbjudna från att spela spelet online.

Vad är EasyAntiCheat?

Lätt Anti-Cheat, som utvecklats av Kamu, är ett anti-fusk verktyg för att stoppa (och fånga) fuskare i online multiplayer-spel. Tänk på det som en mer modern ersättare för PunkBuster, anti-fusk program som debuterade 2001. Lätt Anti-Cheat kan köras på både Windows och macOS.

Medan du spelar ett online-spel som använder EasyAntiCheat, det körs i bakgrunden. Enligt dess marknadsföringsmaterial, EasyAntiCheat är “inriktat på att inaktivera den grundläggande orsaken till fusk på en teknisk nivå.” Snarare än att helt enkelt förbjuda fuskare, detta verktyg är utformat för att stoppa fusk från att arbeta på alla.

Kamu inte förklara exakt hur EasyAntiCheat fungerar—efter alla, det vill inte fuskare att veta exakt vad de är upp mot. Marknadsföringsmaterial säger att det använder sig av en “hybrid strategi som drivs av föraren kod och lärande.” En stödjande dokument visar det ser ut för skadade minne, okända spel-filer, opålitliga systemfiler, och debuggers, bland andra saker. Det kommer inte heller att visas om operativsystemet säkerhetsfunktioner som driver signatur och kernel patch protection är inaktiverade.

Du brukar inte ens märker EasyAntiCheat är igång om du inte rota runt i operativsystemet eller upplever ett problem. Du kommer att se det som är märkt “EasyAntiCheat-Service” eller “EasyAntiCheat.exe” i aktivitetshanteraren.

När EasyAntiCheat är Aktiva?

Den EasyAntiCheat.exe process som endast körs parallellt med spel som kräver det. om du inte spelar ett spel, EasyAntiCheat.exe inte körs i bakgrunden.

När du startar ett spel som använder den—som Fortnite, för example-EasyAntiCheat.exe startar upp. Det återstår att köra medan du spelar spelet, och stängs av när du stänger av spelet.

Om du markerar programmet Tjänster, kommer du också att se EasyAntiCheat service är bara att köra medan du är i ett spel som använder det.

Vilket Spel Använder Det?

Lätt Anti-Cheat har blivit vanligare bland multiplayer-spel som släppts under de senaste åren. Vissa spel fortfarande använda andra lösningar, som Ånga är inbyggd Ventil Anti-Cheat System (VAC.) Andra spel använda sina egna anti-fusk verktyg—till exempel Overwatch och andra Blizzard spel använder Blizzards egna inbyggda anti-fusk-funktionen.

Den Lätt Anti-Cheat webbplats finns en lista av spel som använder EasyAntiCheat. Dessa inkluderar Far Cry 5, Fortnite Battle Royale, Rost, Tom Clancy ‘ s Ghost Recon: Wildlands, och Titta på Hundar 2. Om du inte är säker på vilka spel har installerat det på din DATOR, kontrollera den listan.

Om du upplever att du Lätt Anti-Cheat fel med ett spel, kontrollera den officiella kunskapsdatabas för hjälp.

Kan Jag Avinstallera EasyAntiCheat?

Lätt Anti-Cheat endast installeras på ditt system när du har installerat ett spel som kräver det. När du avinstallerar det spelet, Lätt Anti-Cheat avinstalleras.

Till exempel, om du installerar Fornite, kommer det automatiskt att installera Lätt Anti-Cheat. Om du avinstallerar Fortnite, Lätt Anti-Cheat kommer att avinstalleras.

Du kan manuellt avinstallera Lätt Anti-Cheat om du vill, men du kommer inte att kunna spela online spel som kräver det. För att göra detta, måste du installera det genom att hitta installationen katalog av spel som är installerade EasyAntiCheat och kör EasyAntiCheat_Setup.exe fil.

Till exempel, om EasyAntiCheat installerades av Fortnite och du har installerat Fortnite till dess förvalda mappen, du hittar den här filen finns på följande plats:

C:Program FilerEpic GamesFortniteFortniteGameBinärerWin64EasyAntiCheat

Dubbel-klicka “EasyAntiCheat_Setup.exe” filen för att öppna den.

Klicka på “Avinstallera” – länk på setup-skärmen för att ta bort Lätt Anti-Cheat från ditt system.

Du kan också klicka på “Reparation” – knappen här till reparation Lätt Anti-Cheat om du har ett problem.

Lätt Anti-Cheat kommer att avinstalleras. Du kan öppna denna setup tool och klicka på “Installera Lätt Anti-Cheat” – knappen för att installera det, om du vill.

Du kommer inte att kunna spela online-spel som kräver Lätt Anti-Cheat utan det. Till exempel, om du försöker lansera Fornite efter avinstallation av detta verktyg, Fortnite kommer helt enkelt att visa dig en Kontroll av användarkonto-dialogrutan, innan den automatiskt installera Lätt Anti-Cheat på ditt system och för att starta spelet.