Vad är AppleSpell och Varför är det att Köra på min Mac?

0
92

Du märkt något som kallas AppleSpell medan du bläddrar igenom Activity Monitor. Är någon kastade en förtrollning eller förbannelse? Nr: detta är den macOS stavningskontroll verktyg.

Denna artikel är en del av vår pågående serie som förklarar olika processer som finns i Verksamhet Övervaka, som kernel_task, hidd, mdsworker, installd, WindowServer, blånerad, launchd, backup, opendirectoryd, och många andra. Vet inte vad dessa tjänster? Bättre att börja läsa!

RELATERAT: Vad Är Denna Process och Varför Är Det att Köra på Min Mac?

Dagens process, AppleSpell, är ansvarig för systemet och stavningskontroll i macOS. De flesta tillämpningar, både första part och tredje, använda den inbyggda stavningskontrollen för att visa när ett ord är felstavade. Den enda framträdande undantaget jag kan tänka på är att Microsoft Office-sviten av program, som har sin egen stavningskontroll och grammatikkontroll.

Detta innebär att ganska mycket varje program du skriver text i använder AppleSpell regelbundet, så det är bara naturligt att denna process är igång hela tiden.

Det tenderar att vara lätt på systemet resurser, även om vissa människor har rapporterat hög användning. Om du ser denna typ av användning, stänga av autokorrigering kan hjälpa. Först, dock, du kan också prova att manuellt starta AppleSpell med följande Terminalen med kommandot:

killall AppleSpell

För det mesta, men AppleSpell är en process som du verkligen inte behöver tänka på—magiskt klingande namn åt sidan. Stavfel är embrassing, atfer alla. Bset att aviod dem om du vill bli tagen på sreiously.