Hur att Kontrollera Serienumret På Din Kamera utrustning

0
235

Varje bit av kamera redskap du äger och har ett unikt serienummer för att identifiera det. Det är vad du kommer att använda för att bevisa att en viss kameran eller objektivet tillhör du, om du någonsin behöver göra en skadeanmälan eller rapportera något stulits. Här hittar du din gear ‘ s serienummer.

Det är bäst att skriva alla dina serienummer ner så fort du köper en ny bit av kit. Jag personligen använder den kostnadsfria tjänsten Lenstag att spela in dem. På detta sätt har du tillgång närhelst och varhelst du behöver dem.

Medan din kameras serienummer är inbäddade i varje bild som du tar, serienummer dina linser eller något annat redskap som ditt stativ eller filter—är det inte. Om du inte har dem skrivit ner, kommer vi att titta på några sätt du skulle kunna återställa dem, även om du inte behöver din utrustning längre.

Hitta Serienummer På Din Utrustning

Det enklaste sättet att hitta serienumret är att kontrollera din kamera och objektiv. Det är nästan säkert att skrivas ut, stämplas eller ingraverat på dem.

På din kamera, du kommer troligen att hitta en liten klisterlapp på undersidan nära stativet. Detta visar manufacturing information, samt serienumret. I de flesta fall, serienumret kommer att skrivas ut i svart på en silver avsnitt. Det kan också vara en “No.”, “Serial:”, “S/N.”, eller någon annan indikator är tryckt.

Om dina linser, kommer du normalt att hitta serienumret på ett av två ställen: på sidan av objektivet eller någonstans under berget.

Här är ett exempel på det förra.

Och här är ett exempel på det senare.

Vara mycket noggrann när du letar efter serienummer. Som du kan se i bilden ovan, där antalet är på objektivet, de kan vara ganska svagt och svårt att hitta. Det kan också vara någon annan tillverkning nummer, så din bästa insats är att bara spela in allt om du har några tvivel.

Hitta Serienummer På Kvitton och Produktens Förpackning

Om din utrustning saknas, det bästa stället att hitta serienumret på varje förpackning. En bra kamera-butik som normalt kommer att skriva ut det på alla kvitton för.

Roten ur alla lådor du har kvar och leta efter ett klistermärke. Det kommer troligtvis säga något i stil med: “Nej.”, “Kroppen Nej.”, “S/N.”, eller liknande. Här är en till min kamera.

Om du inte kan hitta den ruta, leta efter mottagandet. Min favorit kamera shop är gamla skolan så att de har handskrivna i serienumret. De flesta platser kommer att skriva ut det.

Om du inte kan hitta den laptop eller mottagandet, det finns en chans att den butik du köpte den från kan fortfarande ha information. Min lokala kameran shop håller ett register över alla deras försäljning speciellt så att folk kan hämta saker som serienummer, om de behöver. Nå ut till var du köpt din utrustning och se om de kan hjälpa till.

Och ett sista tips. När du köper ny utrustning och bestämmer dig för att kasta bort rutan, ta tag i en sax, klipp ut delen med serienummer och annan information, och stick den i en mapp någonstans.

Hitta Din kameras Serienummer Genom EXIF-Data

Din kameras serienummer, i någon form, kommer att vara inbäddade i EXIF-data för dina bilder. Du kan antingen använda ditt operativsystem inbyggt verktyg eller en läsare som Få-Metadata. Jag föredrar faktiskt att Få-Metadata, eftersom det visar absolut allt i ett enda fönster snarare än över ett par flikar, så det är vad jag ska använda för att demonstrera.

Dra och släppa en bild som du har tagit med kameran på Get-Metadata, och klicka sedan på “Börja Analysera Fil” för att ladda upp det. En RAW-bild som är bäst, men detta bör arbeta med en fil som du inte har tagit bort metadata.

Kommer du bli presenterad med en fullständig, alfabetiskt sorterad lista på varje bit av metadata i filen.

Vad du letar efter är ett värde som kallas Serienummer, Kamera-ID, eller något liknande. Gå igenom listan värde av värde om du inte kan hitta det.

Beroende på din kamera kan det vara under Inre Serienummer.

Om detta är ett fall, antalet kan inte matcha de nummer som skrivs ut på lådan, men det är fortfarande en unik identifierare för kameran. Tillverkaren bör kunna konvertera den Inre Serienummer i den vanliga, om de inte matchar, så kontakta dem för att få stöd.

Som ni kan se, det bästa du kan göra är att bara ta ner serienumret för alla nya prylar du köpa så fort du kommer hem. Om du inte redan gjort det, gå och spela in det nu innan det händer något. Även om det är möjligt att återställa det efter dina redskap har blivit stulen, det är en mycket större smärta i röven.