Hoe om Toegang te krijgen tot Verborgen Chrome Functies en Instellingen van het Gebruik van de Chrome:// Pagina ‘ s

0
97

Chrome is een vrij eenvoudige browser op de buiten, maar er zijn tonnen van pagina ‘ s gebouwd in voor geavanceerde instellingen, aanpassingen, testen, en nog veel meer. Al deze pagina ‘ s zijn verborgen achter de chrome:// prefix—hier is een kijkje bij enkele van de beste.

Voordat we in dat, echter, is het waarschijnlijk een goed idee om uit te leggen hoe deze chrome:// pagina ‘ s. U chrome:// in de omnibox, gevolgd door de pagina die u wilt openen—denk aan het als een web pagina, maar in plaats van http:// wordt de prefix, het is chrome://.

Zo, bijvoorbeeld, voor de eerste optie gaan we kijken bij— chrome://about—je voert gewoon precies dat in de omnibox van Chrome:

En dat is alles wat er is. U kunt dit doen voor elke van Chrome de interne pagina ‘ s.

Chrome://Over: Alle Chrome de Interne Pagina ‘ s op Één Plaats

De meest bruikbare van alle chrome:// pagina ‘s is waarschijnlijk chrome://over, want het bevat alle Chrome andere interne pagina’ s in een eenvoudig te parsen (en op!) lijst.

Als je door de lijst, zult u merken dat veel van deze link om specifieke delen van de instellingen van Chrome-menu—net als chrome://chrome, die u meeneemt naar Chrome update pagina. Of chrome://bookmarks, chrome://apps-en chrome://newtab, die allemaal open de desbetreffende pagina ‘ s.

Als je gewoon leren over chrome:// pagina ‘s, dit is een goede plek om te beginnen met het verkennen van en leren van de ins en outs van deze verborgen interne pagina’ s.

Chrome://Flags: Experimentele Functies en Meer

Dit is waarschijnlijk de meest populaire van alle chrome:// pagina ‘ s, want het is waar Google verbergt experimentele functies—dingen die in de werken, maar nog niet klaar voor prime time. Deze laat u ontdekken bèta-functies met een eenvoudige schakelaar, dus als er zich problemen voordoen die u gemakkelijk kunt terugkeren naar de stabiele instelling.

GERELATEERD: Hoe om Toegang te Krijgen tot Experimentele Functies in Chrome (en op Chromebooks)

Er zijn allerlei verborgen functies hier, hou dan in gedachten dat deze werkt nog steeds in progress. Dat betekent dat ze kunnen breken andere delen van Chroom of instabiliteit veroorzaken problemen. Ze kunnen ook worden verwijderd op elk punt als Google besluit om te doden van het hele idee.

Nog steeds, het is cool om te verkennen.

Chrome://Systeem: Voor Gedetailleerde Informatie

Als u op zoek bent naar alles wat er te weten over uw Chromebook, de chrome://systeem pagina is waar het bij. U vindt er alles van de software en firmware versies voor details over alle hardware op het systeem. Er zijn een hoop leuke info hier, vooral als je graag sleutelen.

En hoewel het meer bruikbaar op Chromebooks, kunt u nog steeds steek de stekker van het adres in uw desktop Chrome-browser en krijgen een aantal interessante systeem details.

Chrome://Net-Internals: Realtime Diagnostische Gegevens Van Netwerk

Er is veel aan de hand hier, en de meeste van het niet nuttig zijn voor de gemiddelde gebruiker. Maar als u op zoek bent naar uitgebreide informatie over Chrome-netwerk gebruik, dit is waar u zult ze vinden.

Chrome://Inspecteren: DevTools Tot Uw Beschikking

Als u wilt een beetje inzicht van wat Chrome doet achter de schermen, de chrome://inspectpage is een handig hulpmiddel voor. Zoals de chrome://net-internals pagina, het is duidelijk gericht op ontwikkelaars, maar als je wilt een diepere kijk op wat Chrome heeft op de achtergrond, is dit een goede pagina om te beginnen met het graven door.

Toegang tot Alle Chrome Verborgen Functies met een Eenvoudige Uitbreiding: HiddenChrome

Terwijl je kunt zien van alle Chrome verborgen pagina ‘ s in chrome://over, er is een leukere en gemakkelijkere manier om dit te doen: met een handige extensie genaamd HiddenChrome. Het zet alle Chrome-pagina ‘ s in een mooi, netjes, georganiseerd lijst.

U vindt hulpprogramma ‘ s voor ontwikkelaars, een snelle link naar de vlaggen pagina, interne diagnostiek, logboeken, source code, en allerlei andere lekkernijen hier. Als u een Chrome-gebruiker (of de aspiraties), dit is een geweldige applicatie om te hebben geïnstalleerd.

Het is gratis in de Chrome Web Store, maar er is een $0.99 Pro-versie als u het nuttig vindt.