Het Samenvoegen en Splitsen van Tabellen en Cellen in Microsoft Word

0
155

U kunt eenvoudig samenvoegen en splitsen van cellen in Microsoft Word om uw tafels meer interessant en meer geschikt is voor de gegevens die u probeert te delen. Als u het samenvoegen van twee of meer cellen, jij brengt ze samen in een cel. Bij het splitsen van een cel, zijn delen van een cel in meerdere cellen.

U kunt samenvoegen en splitsen van tafels op de individuele cel niveau, evenals op de grotere, tafel-breed niveau. In dit artikel zal ik u tonen hoe u wilt samenvoegen en splitsen van cellen in een tabel en de tabellen in Word.

Hoe om Cellen samen te voegen in een Word-Tabel

Het samenvoegen van cellen in een tabel is een combinatie van twee of meer aangrenzende cellen van dezelfde grootte in een grotere cel.

Eerst selecteert u de cellen die u wilt samenvoegen. Ze kunnen worden aangrenzende cellen in een rij of kolom.

Of ze kunnen worden aangrenzende cellen die zich uitstrekken over meerdere rijen en kolommen.

Als je de cellen hebt geselecteerd, klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde cellen, en kies vervolgens de “Cellen Samenvoegen”, opdracht in het contextmenu.

Als u liever gebruik Word menu ‘ s, kunt u ook terecht voor de Hulpmiddelen voor tabellen “Lay-out” tabblad en klik vervolgens op de “Cellen Samenvoegen” knop.

Één van beide manier, je cellen zijn nu samengevoegd.

Splitsen van Cellen In Een Word-Tabel

Het splitsen van cellen in een tabel in Word is alleen iets ingewikkelder dan ze samen te voegen. U kunt gebruik maken van de splitsing van een opdracht aan een of meer cellen in een opgegeven aantal rijen en kolommen. Hier is hoe het werkt.

Laten we eerst zeggen dat we slechts een voor het splitsen van een enkele cel in twee nieuwe cellen. Selecteer eerst de cel die u wilt splitsen.

Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde cel en kies de “Cellen Splitsen” opdracht in het snelmenu. (U kunt ook een bezoek brengen aan Tafel Tools > Indeling > Cellen Splitsen op het Word-Lint als u dat liever hebt.)

Dit opent de Cellen Splitsen venster. Standaard is ingesteld voor de splitsing van de geselecteerde cel(len) in twee kolommen, en dat is precies wat we willen. U kunt gewoon doorgaan en klik op de “OK” knop om de split. Input het aantal rijen en kolommen die u wilt splitsen van je cel in.

 

 

 

 

 

 

 

 

En die cel geselecteerd is nu twee cellen.

Zoals u waarschijnlijk al geraden van de opties in die Cellen Splitsen venster, kunt u ook een beetje complex met cel splitsen. Laten we zeggen dat we hadden een tabel zoals hieronder wordt weergegeven. En we willen om de geselecteerde cellen (die in een grijs kader van de tweede kolom header) en zet ze in twee grote rijen van drie kolommen.

We zouden hoofd aan Tafel Tools > Indeling > Cellen Splitsen (een heleboel keer de Cellen Splitsen opdracht niet in het context menu wanneer u meerdere cellen geselecteerd zijn, dus het is makkelijker om het gebruik van de Ribbon knop). In de Cellen Splitsen venster, zouden we selecteren drie kolommen en twee rijen. We willen ook deze cellen samengevoegd voordat ze worden gesplitst, dus zorg ervoor dat de optie is geselecteerd.

Wanneer we op “OK” drukken de tabel blijkt net zoals je zou verwachten.

En uiteraard is dit slechts een snelle blik. Je kan gewoon over zo ingewikkeld met uw tafel lay-out als je dat zou willen.

Splitsen van een Tabel in Word

U kunt de split een hele tabel in Word. Dit kan handig zijn voor het splitsen lange tafels in twee afzonderlijke tabellen, vooral in de hoop van het omgaan met het opmaken van de problemen van de multi-tabellen van de pagina kan soms de oorzaak van is.

Klik eerst plaats de invoegpositie in de cel waar u wilt dat uw tafel splitsen om te beginnen. De cel waarin de invoegpositie wordt de bovenste rij van de tweede tafel.

Hoofd aan Tafel Tools > Lay-out, en klik vervolgens op de “Tabel Splitsen” knop.

Je tabel is nu opgesplitst in twee tabellen.

Het Samenvoegen van een Tabel in Word

En zoals je zou verwachten, kunt u ook het samenvoegen van tabellen samen. Er is geen knop op het menu voor deze ene, dat wel. Je moet om het te doen door te slepen en neer te zetten.

Beweeg uw muisaanwijzer over de tabel die u wilt samenvoegen tot de tafel van de handgreep (het plusteken) verschijnt in de linker bovenhoek. U kunt klikken en slepen de tabel met behulp van de handgreep.

Sleep de tabel totdat de bovenste rij is uitgelijnd met de onderste rij van de tabel die u bent samenvoegen in.

Wanneer u de muisknop loslaten, Word fuseert de twee tabellen.

Nu u weet hoe u gemakkelijk samenvoegen en splitsen van tabellen en cellen in een tabel in Microsoft Word. Natuurlijk, net als met elk ander Woord hebben, neemt wat te spelen met. Vooral als je aan het doen bent, complexe samenvoegingen en splitsingen (of samenvoeging lange tafels), de opmaak kan soms een beetje vreemd.