Hur man Använder Live Lyssna Med Apples AirPods

0
499

Din AirPods kan fungera som hörapparater tack för att “Lyssna Live” i iOS 12. Den här funktionen använder din iPhone (eller iPad) som en riktad mikrofon, fånga ljud och buller innan rörledningar det genom din AirPods.

Lyssna Live har funnits sedan år 2016, men ursprungligen endast arbetat med MFi-certifierade hörapparater. I iOS-12, det fungerar med Apples egna AirPods också.

Hur “Lyssna Live” Fungerar

När du aktiverar Leva Lyssna, din iPhone eller iPad fungerar som en fjärrkontroll mikrofon som fångar upp ljud, minskar ljudnivån och ökar volymen innan du skickar det direkt till AirPods i dina öron.

Till exempel, om du befinner dig i en bullrig restaurang kan du placera telefonen på bordet, aktivera Live Lyssna, och har din iPhone plocka upp samtal och spela upp den genom din AirPods. Någon kunde till och med prata direkt i din iPhone mikrofon och du skulle höra dem klart och tydligt på din AirPods.

Eller, om du har problem att höra i tv på en normal nivå, du kan placera din iPhone i närheten av din tv och sitta på andra sidan rummet. Du kan ha din tv på ett normalt volymen och lyssna genom din AirPods.

Medan denna funktion är användbar, det är fortfarande inte en komplett ersättning för särskilda hörapparater till personer med hörselnedsättning.

RELATERAT: Vad är Nytt i iOS-12, Kommer till Din iPhone och iPad i Höst

Så här Aktiverar du Bor Lyssna

Först, ta din AirPods av deras fall och placera dem i öronen.

Därefter gå till Settings > Control Center > Anpassa Kontroller. Leta reda på “Förhör” under “Fler Kontroller” och tryck på det gröna plustecknet för att lägga till i din Control Center. Du kan dra det upp eller ned för att ändra ditt Control Center ikoner, också.

Om du inte ser den “Hearing” som alternativ, se till att du har din AirPods påslagen och ansluten till din iPhone eller iPad. Alternativet visas inte här om du inte har en kompatibel maskinvara som är anslutna, eller om du inte kör iOS 12 ännu.

Du kan nu växla mellan att Leva Lyssna på eller av från Control Center. För att öppna det på en iPhone 8 eller äldre, svep upp från den nedre delen av skärmen. På en X iPhone eller iPad genom att dra nedåt från det övre högra hörnet av skärmen.

Tryck på örat-formade Live-Lyssna-ikonen för att aktivera Live Lyssna läge.

Lyssna Live kommer att visas “Off” i början. Tryck var som helst i Live Lyssna avsnitt på den nedre halvan av dialogrutan för att aktivera det.

Den här dialogrutan visas Live Lyssna är “På” och visar en volym nivå övervaka. Ljud från din iPhone eller iPad mikrofon kommer att spela genom din AirPods medan du Bor Lyssna är aktiverad.

För att öka eller minska volymen, använd bara din iPhone eller iPad normal volym kontroller.

Din iPhone eller iPad kommer att fortsätta att fånga upp ljud och skicka den till din AirPods när du lämnar denna dialog, och även när skärmen är avstängd. Du kommer att se en röd mikrofon-ikonen för nära annan status ikoner längst upp på din skärm medan du Bor Lyssna är aktiverad.

För att inaktivera Leva Lyssna, gå tillbaka till kontrollpanelen, tryck på örat-ikonen och tryck på “Lyssna Live” option (alternativ) igen för att växla bort det.

Om du har MFi-aktiverade hörapparater (inte AirPods), vissa extra alternativ finns tillgängliga under Inställningar > Allmänt > Tillgänglighet > MFi: s Utfrågning Enheter. Härifrån kan du justera volymen för varje hörapparat och, med vissa hörapparater, välj “presets” anpassade för olika miljöer, som exempelvis bullriga restauranger och utomhus.

Image Credit: Peter Kotoff/Shutterstock.com.