Hur Du Aktiverar Vibrationer Med Xbox Controller På Steam Länk

0
86

Steam-Länk byggdes för Ånga Controller, men Valve har lagt till stöd för andra, bland annat den älskade Xbox controller. Senaste firmware uppdateringar har gjort native vibrationer stöd. Här är hur man aktiverar det.

Föregående begränsningar på Bluetooth-anslutningen innebar att den officiella Xbox controller kunde inte stödja “rumble” – funktioner för spel på allt utom DATORN med den officiella trådlös dongle eller en direkt kabelanslutning. Men om du uppdaterar den fasta programvaran i regulatorn i sig själv, antingen via Xbox-konsolen eller Windows-10, kan du aktivera vibrationer via Bluetooth. Vänd några inställningar på Steam-Länk streaming-enhet, och du är redo att spela vibrationer-aktiverad DATOR spel på distans med de facto-standard regulator.

Vad Du Behöver

Först, bara den senaste revideringen av Xbox controller ingår Bluetooth—föregående revision inte är kompatibel med Steam-Länk. Denna nya design är ibland märkta “Xbox S Controller”. Du kan skilja dem åt, eftersom den uppdaterade versionen formar Xbox-knappen området i plast av den primära skal, medan den gamla versionen har en separat blankt avsnitt som formar i axeln knappar. Så här:

Om du har kontrollen på vänster, du är bra att gå. Observera att både mönster finns i en mängd olika färger och mönster.

Du behöver också en Steam-Länk med en aktiv nätverksanslutning till din lokala DATOR och Internet, och en microUSB-kabel. Du kan uppdatera din controller ‘ s firmware med Windows 10 eller Xbox-konsolen.

Steg Ett: Uppdatering Controller Firmware

Först måste du se till att din Xbox controller kör senaste firmware, vilket gör att vibrationer via Bluetooth. Om du uppdaterar via DATORN, du kommer att vilja se till att du har hämtat den officiella Xbox-Tillbehör-app från Microsoft Windows 10-butik.

Starta appen, och sedan koppla ditt Xbox controller till din PC med en MicroUSB-kabel. I huvudmenyn i appen, klicka på “Fler Alternativ”.

Klicka på den text som börjar med “Firmware-version:” för att kolla efter den senaste uppdateringen. Den du ser i skärmdumpen—3.1.1221.0—är den senaste i skrivande stund, något senare än vad som borde ha vibration över Bluetooth.

Om din controller s nuvarande firmware är äldre än den senaste uppdateringen, app att ladda ner och installera det via MicroUSB-anslutningen automatiskt.

Om du använder en Xbox-konsolen för att uppdatera din controller, slå på konsolen och ansluter handkontrollen. Öppna huvudmenyn genom att trycka på Xbox-knappen i mitten av handkontrollen, och sedan gå till System > Kinect & Enheter > Enheter Och Tillbehör. Välj den registeransvarige du planerar att använda med Steam-Länk och väljer sedan Enheten Info > Firmware-Version > Fortsätt. Konsolen kommer att ladda ner den senaste versionen av den inbyggda programvaran och installera den trådlöst.

Beroende på hur ditt Steam-Länk är konfigurerad, är den registeransvarige firmware kan vara allt du behöver för att aktivera rumble-funktionen i PC-spel som har stöd för det. Om inte, följ stegen nedan för nästa.

Steg Två: Växla Till den Moderna Xbox Controller Driver på Steam-Länk

Nu måste du byta till din Steam-Länk och aktivera den senaste drivrutinen för din controller. Slå på enheten och ansluta din controller om du inte redan har gjort det, men inte ansluta till DATORN ännu. Gå in på den viktigaste Ånga Länk i menyn inställningar, och välj sedan Inställningar > System.

På de senaste versionerna av Ånga Länk programvara, bör du se en möjlighet att “Byta till Moderna Xbox Controller Driver.” Välj det. Menyn kommer du uppmanas att starta om Steam Länk enhet, så gå vidare och göra det. (Om du inte ser det här alternativet väljer du “sök efter uppdateringar” för att uppdatera de viktigaste Ånga Länk OS, och upprepa sedan Steg Två när uppdateringen är klar.)

När ditt Steam-Länken är framgångsrikt startat och din Xbox controller är ansluten till det, ansluta till ditt gaming PC och ange Steams Big Picture Mode.

Steg Tre: Konfigurera Ditt Spel

Med både controller och ditt Steam-Länk uppdateras, är det dags att konfigurera individuella spel för att aktivera vibrationer funktion. I Big Picture-läge, välj ett spel som har inhemska controller stöd.

I spelet Steam Big Picture-menyn väljer du Hantera Spelet > Controller Alternativ.

I “Använda Ånga Konfiguration för Icke-Steam Controllers” dropdown menyn, välj “Global Inställning (Xbox/Switch)” – funktion. I “[Experimentella] Rumble Emulation” rullgardinsmenyn väljer du “On” inställning.

De flesta spel bör ha dessa inställningar är aktiverade som standard och du behöver inte ändra dem, men kom ihåg att när dessa inställningar är i fall din vibration feedback går bort. Du kan också ändra rumble emulering frekvensinställning för mer eller mindre intensiva vibrationer.

Nu startar upp ditt spel och testa funktionen! Du bör få vibration feedback i mer eller mindre exakt samma spel scenarier genom Steam-Länk som du gör när du spelar med en controller är ansluten direkt till din PC.

Om du inte känner någon vibrationer, gå igenom stegen ovan igen och se till att allt är korrekt konfigurerad. Tänk på att om din controller batterier är låga, du kanske inte har tillräckligt med kraft kvar för vibrationer motorer att engagera sig. Ladda eller byta in ett nytt batteri och försök igen.