Hur att Åtgärda Suddiga Teckensnitt på macOS Mojave (Med Subpixel Antialiasing)

0
124

Apples macOS Mojave inaktiverar subpixel antialiasing, även känd som teckensnittsutjämning, som standard. På en MacBook Air eller en stationär Mac ansluten till en icke-Retina display, uppgradering kommer att göra din teckensnitt ser värre.

Här är Skillnaden

Subpixel antialiasing är ett knep som syftar till att göra teckensnitt ser bättre på lägre upplösning skärmar. Utan denna funktion är aktiverad som standard, macOS Mojave gör att texten ser tunnare och mer suddiga på icke-Retina-skärmar.

Medan subpixel teckensnittsutjämning är inaktiverad som standard, kan du aktivera det med en terminal-kommando. Det finns fyra möjliga inställningar: 0 (funktionshindrade), 1 (ljus utjämning), 2 (medium utjämning) och 3 (tung utjämning).

Så här ser de ut:

Vi rekommenderar inte att aktivera subpixel antialiasing om du har en Mac med Retina-skärm. Typsnitt bör se bra ut och läsbara på en Retina display även utan subpixel antialiasing. Men, om du har en icke-Retina display, vi rekommenderar att du aktiverar denna funktion.

Hur du Aktiverar Subpixel Antialiasing

Du måste köra en terminal-kommando för att ändra din subpixel antialiasing inställningar. För att öppna ett Terminal-fönster, trycker du på Kommando+Mellanslag för att öppna Spotlight-sökning, skriv “Terminal”, och tryck på Enter. Du kan också öppna ett Finder-fönster och gå till Applications > Utilities > Terminal.

Kopiera och klistra in en av följande kommandon i Terminal-fönstret och tryck på Enter.

Ljus teckensnittsutjämning (1):

defaults-currentHost skriva -globalDomain AppleFontSmoothing -int 1

Medium teckensnittsutjämning (2):

defaults-currentHost skriva -globalDomain AppleFontSmoothing -int 2

Tung teckensnittsutjämning (3):

defaults-currentHost skriva -globalDomain AppleFontSmoothing -int 3

Ingen teckensnittsutjämning (0):

defaults-currentHost skriva -globalDomain AppleFontSmoothing -int 0

Logga ut från datorn och logga in igen. Dina ändringar kommer inte att ta full effekt tills du gör det.

Känn dig fri att prova olika teckensnittsutjämning nivåer. Du ska bara behöva logga ut och logga in igen innan du kan se dina ändringar efter att ha kört varje kommando.

Denna process testades på macOS Mojave utvecklare beta 3, även kallad macOS Mojave public beta 2.