Het Automatiseren van Veelvoorkomende onderhoudstaken in Windows 10

0
106

Net als met elk besturingssysteem, het bijhouden van een Windows PC en vereist onderhoud. Het goede nieuws is dat je het automatiseren van de meeste van de belangrijke onderhoudstaken, en houden de Windows-neuriën zoals het is vers geïnstalleerd.

Windows 8 en 10 zijn Voorzien van Geplande Onderhoud

Eerste dingen eerst. Windows 8 en 10 wordt automatisch het uitvoeren van systeem onderhoud taken volgens een schema dat u kunt aanpassen. Deze taken omvatten dingen zoals software-updates, beveiliging definitie-updates en scans, schijf-optimalisatie en defragmentatie, en sommige andere diagnostische taken

Je kunt niet zet deze automatisch onderhoud uit, maar kunt u wanneer het werkt, en of het wel of niet kunnen activeren van slapende PC uitvoeren van haar taken. Standaard Windows voert deze taken elke dag om 2 UUR wakker wordt om uw PC te doen, indien nodig.

Het beheer van deze tool, ga dan naar Configuratiescherm > Systeem en Beveiliging > Beveiliging en het Onderhoud. U kunt ook op Start, typ “onderhoud” in het zoekvak en klik vervolgens op de “Veiligheid En Onderhoud” resultaat.

In de Beveiliging en het Onderhoud venster, vouw het gedeelte ‘Onderhoud’ en klik vervolgens op de “Wijzigen in onderhoud-instellingen” link.

In de Automatische Onderhouds-venster, kunt u de tijd dat de taken worden uitgevoerd elke dag, en het uitschakelen van de mogelijkheid om Windows te wekken uw PC uit de slaapstand uitvoeren van die taken. Merk op dat zelfs als Windows ontwaakt uw computer voor het uitvoeren van deze taken, zal het systeem terug naar de slaapstand wanneer het klaar is.

GERELATEERD: het Plannen van Automatische Onderhoud op Windows-10 (en Wat Het Doet)

Opschonen Van Uw Harde Schijf Automatisch

Als u wilt ervoor zorgen dat u veel ruimte op uw harde schijf, en zich te ontdoen van oude bestanden die u niet langer nodig hebt, die afrekent met tal van tijdelijke bestanden en andere dingen, dat hoeft niet meer rond.

Windows 10: Laat Opslag Zin Reinigen Van Uw Schijf * Automatisch

Windows-10 gebruikers hebben met de luxe van het gebruik van Opslag Gevoel, een kleine handige eigenschap die automatisch verwijdert de tijdelijke bestanden en de prullenbak van de dingen die zijn opknoping rond voor meer dan een maand. Opslag Zin is toegevoegd aan het Windows-10 in de Creator Update (Voorjaar 2017), en het is een geweldig hulpmiddel voor het automatisch reinigen van dingen veilig. Het is vrij conservatief over wat ze wist, dus moet je niet in de problemen te verlaten ingeschakeld.

Om er te komen, ga dan naar Instellingen > Systeem > Opslag en zet de schakelaar in de “Opslag Zin” sectie.

Klik op die “Verander hoe we ruimte vrij te maken” link rechts onder de in – / uitschakelen om instellingen aan te passen.

En nee, er zijn niet veel instellingen daar aan. Zoals we al zeiden, het is een conservatieve tool. U heeft echter nog andere opties.

GERELATEERD: Hoe wordt Automatisch het Vrij maken van Schijfruimte met Windows-10 de Opslag van Gevoel

Elke Windows-Versie: Schema van een Schijfopruiming Taak

Schijfopruiming is geweest rond voor eeuwig, en het werkt nog steeds geweldig. In feite, het ruimt meer spullen dan de Opslag Gevoel tool in Windows 10. Terwijl u kunt Schijfopruiming jezelf elke keer in een tijdje, waarom niet plannen dat het automatisch?

U kunt gebruik maken van de Taakplanner in Windows om een basic Disk Cleanup scant zo vaak als u wilt, en met een paar extra schakelopties, kunt u over het schoon zelfs meer in een geavanceerde modus. We hebben een compleet schrijf-up op de planning Schijfopruiming in Windows, dus zullen we niet alle stappen hier. Check it out als je geïnteresseerd bent, hoor!

GERELATEERD: Hoe Plannen Schijfopruiming in Windows 7 & Vista

Elke Versie Van Windows: Gebruik CCleaner Voor Nog Meer Power

CCleaner is een populaire reinigen hulpprogramma dat is zowel beschikbaar in een gratis en een premium versie. Het werkt net als Schijfopruiming, maar strekt zich nog verder uit te werken wat kan schoonmaken. In aanvulling op tijdelijke en bestanden in de cache, CCleaner kan ook het reinigen van de gegevens voor andere apps, en zelfs wissen van gegevens van uw web browser. Het is een krachtig hulpmiddel, en niet degene die je per se nodig hebt. Maar veel mensen zweren erbij.

De premium-versie ($25) heeft gepland schoonmaken, maar u kunt ook gebruik maken van de Windows Taakplanner voor het automatiseren van CCleaner ook met de gratis versie.

GERELATEERD: Installatie van CCleaner Automatisch Draaien Elke Nacht in Windows 7, Vista of XP

Schijf Defragmentatie Is Al Geautomatiseerd (Als Het Moet)

Als je gebruik maakt van een PC en lang genoeg, je zou kunnen hebben gekregen in de gewoonte van het defragmenteren van uw harde schijf. Het goede nieuws is dat dit is iets wat je niet echt zorgen hoeft te maken over te veel meer.

Ten eerste, als je het gebruik van een solid state drive (SSD), moet je niet te defragmenteren van uw schijf op. Het helpt niet, en net zorgt voor extra slijtage van de schijf. Als u werkt met Windows 7, 8, of 10, Windows automatisch uitgeschakeld defragmentatie op Ssd ‘ s.

En, als je gebruik maakt van Windows 7, 8, of 10, Windows ook automatisch kunnen defragmentatie op een schema voor traditionele harde schijven. Dus, het is echt niet iets dat je moet zorgen over te maken. U kunt hem gewoon laten Windows zijn ding doen.

Standaard is de Windows defragmentatie van de traditionele schijven elke woensdag om 1 UUR, als je geen gebruik maakt van uw computer op het moment. U kunt de defragmentatie plannen als je wilt, maar er is waarschijnlijk geen reden om het te veranderen.

GERELATEERD: verspil geen Tijd met het Optimaliseren van Uw SSD, Windows Weet Wat Haar te Doen

Houd Windows, Stuurprogramma ‘ s, en Third-Party Apps Up-To-Date

Ervoor zorgen dat uw computer bijgewerkt en kan frustrerend zijn. Windows-10 is een veel agressiever over het gebruik van Windows Update aan zichzelf te houden bijgewerkt dan eerdere versies van Windows—en voor het grootste deel, dat is een goede zaak. Als u gebruik maakt van Windows 7, heb je een goede beetje meer controle over de updates die voor u van toepassing is, en wanneer.

Dus, terwijl u niet echt kunt voorkomen dat updates gebeurt in Windows 8 en 10 (althans niet altijd), kan je op zijn minst iets te veranderen als uw actieve uren—wanneer u gebruik maakt van uw computer en het moet niet van toepassing op updates van of het herstarten van uw PC.

Het houden van third-party apps up-to-date is het automatisch een beetje meer uitdagend. Sommige apps hebben een ingebouwde updaters die u kunt downloaden en automatisch installeren van updates, anderen kunt controleren of er updates zijn en minstens op de hoogte, en nog anderen gewoon vertrouwen op u om te controleren of er bijgewerkte versies keer in een tijdje.

Security-software, zoals antivirus-apps, zijn vooral van belang op de hoogte te blijven. De meeste hebben een automatische updaters ingebouwd. Nog, is het belangrijk om te kijken hoe het met hen eens in een tijdje–zoals voordat u een handmatige scan uitvoeren–om er maar zeker van. Als een voorbeeld, Windows Defender krijgt regelmatig updates voor de virusdefinities via Windows Updates, maar biedt nog steeds de mogelijkheid om handmatig te controleren op updates wanneer u het opent.

Er zijn een aantal hulpprogramma ‘ s van derden die er zijn, zoals Patch My PC, die u kunt scannen van al uw geïnstalleerde apps controleren op updates, en dan zijn ze voor u installeren. Helaas, onze favoriete geautomatiseerde oplossing—Secunia PSI—onlangs gesloten up shop.

En dan zijn er de stuurprogramma ‘ s voor hardware. Heb je de standaard Windows-stuurprogramma ‘ s zijn geïnstalleerd voor uw hardware, het goede nieuws is dat Windows Update zorgt voor het bijwerken van deze automatisch. En de waarheid is, de basic-Windows-stuurprogramma ‘ s zijn goed genoeg voor de meeste soorten hardware. Voor sommige type hardware zoals grafische kaarten, wilt u waarschijnlijk de werkelijke fabrikant stuurprogramma ‘ s die worden gehouden zijn veel meer up-to-date en bieden extra functies. Voor degenen, die u zult moeten vertrouwen op de fabrikanten van’ eigen tools om te houden dingen up-to-date.

GERELATEERD: De Enige Veilige Manier om Uw Hardware Drivers op Windows

Dit is slechts een overzicht van het houden dingen up-to-date, natuurlijk. We hebben een volledige gids over het houden van uw Windows-PC en de apps up-to-date, en we moedigen u aan om het te controleren als u meer wilt weten.

GERELATEERD: Hoe om te Houden van Uw Windows-PC en de Apps Up-to-Date

Het automatiseren van back-Ups van Uw Gegevens te Beveiligen

We hebben behalve misschien de meest belangrijke taak voor het laatst een back—up van uw PC. Want soms slechte dingen gebeuren, is het belangrijk dat u een automatische back-up routine voor uw belangrijke bestanden.

En er zijn een aantal manieren waarop je kunt benadering back-up van uw computer, afhankelijk van uw situatie. Als u Windows 8 of 10, de makkelijkste manier om het automatiseren van back-ups is het gebruik van de ingebouwde functie bestandsgeschiedenis. Aansluiten van een externe schijf sla het Bestand van de Geschiedenis, en Windows maakt automatisch een back-up van uw belangrijke bestanden. Niet alleen werkt het als een complete back-up, Bestand Geschiedenis kunt u ook trek vorige versies van uw bestanden.

GERELATEERD: het Gebruik van Windows’ bestandsgeschiedenis een Back-Up van Uw Gegevens

Windows 10 bevat ook de oude Windows 7 back-up tools die je kunt gebruiken voor het instellen van een geplande back-up op een externe of netwerk schijf. U kunt instellen dat er een back-up routine die een back-up van specifieke bestanden of opname van complete harde schijven als een afbeelding die u gemakkelijk kunt herstellen.

GERELATEERD: het Gebruik van Alle Windows-10 de Back-up-en Recovery-Tools

Als u op zoek bent naar nog meer flexibiliteit in uw automatische back-ups, raden we u aan een kijkje te nemen bij Macrium Reflect. De gratis versie kunt u live beelden van uw schijven, biedt verschillende stijlen van back-up en geeft je een stuk van het plannen van flexibiliteit. De betaalde versie voor thuisgebruikers biedt de mogelijkheid om back-up van afzonderlijke bestanden en mappen (in plaats van alleen een image back-up), versleutelde back-ups, en meer back-up stijlen.

We hebben een geweldige gids voor het maken van een full-disk back-up maken met Macrium Reflect, dus check it out als je denkt dat je misschien wel geïnteresseerd!

GERELATEERD: het Maken van een Full-Disk Back-up van Uw PC met Macrium Reflect

En terwijl deze tools hebben we vermeld zijn geweldig voor het houden van lokale back-ups van uw gegevens, een goede off-site of online back-up is iets anders dat de moeite waard eens een kijkje te nemen op. Het hebben van uw gegevens opgeslagen op een andere locatie je kan beschermen tegen grote dingen, zoals brand, diefstal, of een natuurramp.

We raden de diensten zoals Backblaze en IDrive, en u kunt lees onze volledige round-up te zien waarom.

GERELATEERD: Wat is de Beste Online Back-up Service?

En de opmerking dat we niet echt aanraden cloud-synchronisatie oplossingen als Dropbox, Google Drive, of OneDrive als mogelijke back-up alternatieven. Hoewel deze diensten zijn geweldig, ze gewoon niet bieden hetzelfde niveau van bescherming als je met een echte back-up service.

Deze gids moet zeker je slag te gaan in het uitzoeken hoe start common Windows onderhoud taken automatisch uit. Uiteraard, er zijn veel meer dingen die je kunt automatiseren in Windows dan hebben we hier behandeld. Dus, hoe zit het met jullie? Welke taken heb je het automatisch uitvoeren?

Image Credit: Nomad_Soul/Shutterstock