Vad Är En Windows-System Fil?

0
141

Tekniskt sett, ett Windows-system fil är en fil med det dolda systemet attribut slås på. I praktiken system filer är de filer som Windows beror på att fungera korrekt. Dessa sträcker sig från hårdvara drivrutiner till konfigurations-och DLL-filer och även de olika kupan filer som ingår i Windows-Registret.

Dessa filer är ofta ändras automatiskt under system-uppdateringar eller program, men generellt sett är det bäst att lämna systemet filer ensam. Ta bort, flytta, ändra namn eller ändra dessa filer kan orsaka en komplett fel i systemet. På grund av detta faktum, ofta gånger de är dolda och tillverkas bara att läsa. Som sagt, det finns en hel del hack och tweaks ute—bland annat ett gäng vi har skisserat på denna webbplats—som innebär att modifiera systemfiler.

Om du är försiktig, och du vet vad du gör—eller så är du följande instruktioner från en källa du inte litar på—du kan få en hel del värde om dessa typer av hacks.

Där Är Systemet Filer Som Lagras?

System filer är normalt placerade i särskilda mappar som är identifierat som ett system-mappen. För att ytterligare förhindra en oavsiktlig radering, dessa filer är dolda i Windows som standard. Även de som inte visas i sökningar.

Sanningen är, system-filer kan lagras i massor av platser på din PC. Rot-mappen av ditt system disk (C:), till exempel, håller systemfiler gillar din sida fil (pagefile.sys-och viloläge fil (hiberfil.sys).

De flesta Windows-system filer som lagras i C:Windows särskilt i undermappar som /System32 och /SysWOW64. Men du kommer också hitta system filer är utspridda på användarens mappar (som appdata) och app-mappar (som ProgramData eller programfiler).

Hur du Visar Dolda Filer och systemfiler i Windows

Medan system filer är dolda som standard i Windows, det är lätt nog att ha Windows visa dem.

Kom bara ihåg att ta bort, flytta, ändra och byta namn på dessa filer kan orsaka alla typer av problem. Vårt råd är att lämna system filer är dolda för det mesta. Om du avsiktligt att arbeta med system-filer samtidigt som du ansöker några hack eller justera, visa dem, och sedan dölja dem igen när du är klar.

RELATERAT: Hur vill Visa Dolda Filer och Mappar i Windows 7, 8, eller 10

För att visa systemfiler i Windows startar genom att öppna en Fil i Utforskaren. I File Explorer, gå till Visa > Val > Ändra Mapp-och sökalternativ.

I fönstret mappalternativ, växla till fliken “Visa” och sedan ta bort fästingen på “Dölj skyddade operativsystemfiler (Rekommenderas)”. Klicka på “OK” när du är klar.

Du kommer nu att kunna se dolda filer och systemfiler. Observera att ikonerna för att systemfiler visas mörkare än ikonerna för icke-system-filer, för att hjälpa till att beteckna deras betydelse.

Vad Händer Om Systemet Filer Blir Skadade?

Det beror verkligen på vilket system filer är skadade, så att symptomen kan omfatta allt från appar inte starta (eller krascha), blue-screen fel, eller ens att Windows inte startar.

Om du misstänker att det som saknas eller är skadade systemfiler, det finns ett par inbyggda system verktyg som kan hjälpa till. Systemfilsgranskaren (SFC) genomsöker Windows systemfiler och kan ersätta något den finner vara skadad eller saknas. Utbyggnaden Image Service och Förvaltning (DISM) kommando kan användas för att hjälpa korrigera underliggande problem som förhindrar att SFC från att göra sitt jobb. Att använda dem tillsammans, du ska kunna lyckas reparera saknade eller skadade systemfiler.

RELATERAT: Hur att Reparera Skadade Windows-systemfiler med SFC och DISM Kommandon

SFC skannar din dator för alla Windows-systemfiler för korruption eller andra förändringar. Om den hittar en fil som har ändrats, kommer den att automatiskt ersätta det med rätt version.

Om allt annat misslyckas, och inget av dessa alternativ fungerar, kan du alltid uppdatera eller återställa datorn tillbaka till sitt ursprungsläge. Detta alternativ ska endast användas som en sista utväg. Alla dina personliga filer kommer att hållas, men efter marknaden nedladdade program kommer att tas bort.