Hur Läser Systemet Loggar in på en Mac

0
90

Din Mac håller systemet loggar som kan hjälpa till att diagnostisera och felsöka problem med macOS och dina installerade program. Dessa loggar lagras som vanlig text log-filer på din Mac-system disk och macOS innehåller också en app för att visa dem.

Visa systemloggar i Konsolen App

För att visa din Mac-system loggar, starta Konsolen app. Du kan starta det med Spotlight-sökning genom att trycka Kommando+Mellanslag, att skriva “Console” och sedan trycka på Enter. Du hittar även det på Finder – > Program > Verktyg > Konsol.

Konsolen app, även känd som Konsolen.appen, som är en loggboken i Windows för Mac.

Som standard kommer du att se en lista över konsolen meddelanden från din nuvarande Mac. Du kan klicka på “Fel och Brister” i verktygsfältet för att bara se fel-meddelanden, om du vill. Du kan också använda sökrutan för att söka efter en typ av felmeddelande du vill se.

Mer loggar finns tillgängliga under Rapporter. För att se programmet att krascha och frysa loggar in, klicka antingen på “Systemet Rapporter” för systemet applikationer eller “Användare Rapporterar att” för användarprogram. Du kommer att se en mängd stockar med filtillägg som .krasch, .diag, och .spin. Klicka på dem för att se dem i Info-rutan.

Om du behöver mer information om varför ett program kraschar på ditt system, kan du att kunna hitta det här. En ansökan utvecklare kanske behöver denna information för att fixa en krasch som uppstår på din Mac också.

För att visa systemets logg-fil, klicka på “system.logga in.” För att bläddra bland olika programspecifika loggar in, titta igenom de andra mappar här. “~Library/Logs” är din nuvarande Mac-användare kontots användare-den specifika tillämpningen logga mapp “/Library/Logs” är systemet programloggen mapp, “/var/log” i allmänhet innehåller loggar för låg-nivå-system tjänster. Sökfältet arbetar för att filtrera dessa loggfiler.

För att visa en annan Mac användarkonto loggar som finns under “för Användaren Rapporter” eller “~/Library/Logs,” att du måste logga in som den användaren och sedan öppna Konsolen app.

Du kan kopiera data från ditt system loggar till en text-fil, om du behöver för att exportera den för att dela det med någon annan för felsökning. För det första, klicka på Redigera > Markera Alla för att markera alla meddelanden i den aktuella skärmen. Nästa, klicka på Redigera > kopiera för att Kopiera dem till urklipp.

Nästa öppna Textredigeraren ansökan—till exempel genom att trycka Kommando+Mellanslag, att skriva “Textredigeraren” och trycka på “Enter”. Skapa ett nytt dokument och välj sedan Redigera > Klistra in för att klistra in meddelanden i text filen. Klicka på Arkiv > spara för att Spara din textfil efteråt.

Hitta Logga in Filer på Disk

Dessa loggar är plain-text-filer som du kan hitta på din Mac ‘ s lokal disk också. Detta innebär att du kan bläddra bland dem i Finder eller via Terminalen, öppna dem i andra program, använda kommandoradsverktyg med dem, och säkerhetskopiera filer.

För att hitta dessa filer, titta på följande platser:

  • Systemloggen Mapp: /var/log
  • Systemloggen: /var/log/system.logga in
  • Mac Analytics-Data: /var/log/DiagnosticMessages
  • System-Program Loggar: /Library/Logs
  • Systemet Rapporter: /Library/Logs/DiagnosticReports
  • Användaren programloggar: ~/Library/Logs (med andra ord, /Users/NAMNET/Library/Logs)
  • Användare Rapporterar att: ~/Library/Logs/DiagnosticReports (med andra ord, /Users/NAMNET/Library/Logs/DiagnosticReports)

Om du någonsin behöver för att komma ihåg var man kan hitta en av dessa mappar kan du öppna Konsolen app (i /Applications/Utilities/Konsolen.app), Ctrl+klicka eller högerklicka på en av stockarna eller mappar i sidofältet och välj “Avslöja i Finder” för att visa dess placering på disk.