Hur Försäkra Ditt Tech Redskap

0
95

Det är fantastiskt hur det har blivit nästan otänkbart att gå om din dag till dag liv utan en känslig bit av glas och dyr elektronik i fickan. En enda droppe, en snubbla, en slarvig spill, och du är ute hundratals dollar. Det är därför gadget försäkring är en så stor industri. Men är det värt det att försäkra din utrustning?

Inte alla försäkringsbolag som är en bra affär. Om du inte är försiktig kan du hamna att betala ett par dollar i månaden för en politik som inte täcker vad du tror att det gör. Låt oss titta på vad du bör kontrollera innan du väljer om du vill försäkra din teknisk utrustning.

Läs Avtalet för att Ta Reda på Vad Orden Egentligen Betyder

Försäkringen är en av de saker där du måste verkligen titta igenom de dokument som du registrerar. Markera “jag har läst användarvillkoren box” utan att titta över allt är en dålig idé. Även om du kanske tror att du har försäkrat din enhet för förlust, stöld och skador, försäkringsbolaget kan ha en annan förståelse för vad dessa ord betyder.

Låt oss använder AT&T ‘ s $8.99 Mobil Försäkring plan som ett exempel. Det finns “Täckning mot förlust, stöld, skada och out-of-garanti fel.” Det verkar ganska standard men kom ihåg, annan försäkring erbjudanden kommer att vara annorlunda. Du kan kolla användarvillkoren för dokumentet här.

Att gräva i, i avsnitt I. B., Täckning Plan, vad som omfattas är bättre definierade.

[AT&T] täcka din Omfattas Egendom för följande orsak(er) av förlust.

i) Fysiska skador.

ii) Stöld eller förlust av mystiska försvinnande eller annan oavsiktlig permanent förlust av innehav.

iii) Mekaniska eller Elektriska Fel.

Andra än den udda kapitalisering på den sista punkten, så långt, så bra. Resten av avsnitt pekar ut att de inte täcker saker du inte är försäkrad, din data, eller tillbehör, och att planen skall vara fullt betalda för att göra anspråk på förmåner.

Avsnitt II. lägger ut Uteslutningar. Detta är i allmänhet den viktigaste delen för att kontrollera eftersom det ger varningar om saker som förlust eller stöld. Till exempel, om din mobiltelefon blir skadad på grund av radioaktiv strålning (O), krig (P.), eller myndighets åtgärd (Q.) det är inte täckt.

Det finns också några mer sannolikt situationer som är undantagna.

B. Förlust på grund av avsiktligt skilsmässan med den Egendom som Omfattas av dig eller någon annan som har anförtrotts en Täckt Egendom.

C. Förlust på grund av avsiktlig, oärlig, bedrägliga, eller kriminella handlingar genom att du eller din familj…

Beroende på hur strikt försäkringsbolagen bestämmer sig för att tillämpa dessa villkor, saker som att lämna telefonen på ett café bord medan du springa till toaletten kunde betraktas som “avsiktlig parting”, och om din telefon går saknas medan du är borta, du kan lämnas utan lock. Likaså, om den person som stjäl din telefon är din bra-för-ingenting broder, kanske du omfattas inte heller.

En telefon som har varit avsiktligt skildes.

Alla på alla, AT&T: s politik verkligen verkar för att täcka dig för vad du tror att det gör. Det verkar inte finnas något här som sannolikt kommer att resa dig upp. Om telefonen försvinner, blir stulen eller går sönder, det ser ut som att du kommer bli bra.

Så, låt oss titta på en politik där det finns vissa termer som definieras på ett sätt som kan resa dig upp. Jag kommer att använda min kamera försäkring. Detta är en professionell politik, och jag betalar runt 500 euro ($600) ett år för det. Jag är täckt för “stöld”, men det kommer med vissa förbehåll.

För min kamera för att vara täckta från stöld, det har antingen vara i min “personliga vårdnad” eller “i en ordentligt låst byggnad, hotel/motel rum eller hotell/motel säkra och sådan stöld eller försök till stöld innebär att inresa till eller utresa från byggnaden, hotell/motell rum eller hotell/motel säkert av våld och våldsamma medel”. Om jag lämnar min lägenhet olåst och någon tar min kamera, jag är inte täckt.

Likaså om min utrustning lämnas obevakad i min bil:

  • Min utrustning måste förvaras utom syn i bakluckan eller en “låst bagagerum”.
  • Bilen måste vara låst med “alla security skydd… fullt och effektiv drift.”
  • Alla fönster har lämnats stängt.

Och även om alla dessa villkor är uppfyllda, är det inte omfattas mellan klockan 9 och 6.

Detta är inte orimliga villkor. Försäkringsbolaget är bara att göra det klart att jag har en skyldighet att se efter mina egna redskap och vidta rimliga försiktighetsåtgärder för att skydda det. Men om jag inte hade läst den politik, skulle jag inte ha vetat om till klockan 9 på kvällen till 6 fordon utanförskap.

Se till att Uppfylla Era Plikter

De flesta försäkringar har ett avsnitt där de lista dina uppgifter i händelse av förlust eller stöld. Igen, de är inte alltför betungande, men du måste se till att du gör dem. Tillbaka till AT&T: s politik. Avsnitt VI lägger ut dina uppgifter. De fyra viktigaste fråga är:

A. I händelse av att din Omfattas Fastighet går förlorad eller blir stulen måste du meddela din leverantör av trådlösa tjänster så snart som möjligt att tillfälligt avbryta tjänsten.

B. Om en fordran som innebär en överträdelse av lag eller annan förlust av besittning, och du samtycker till att omedelbart underrätta den polismyndighet som är behörig och få en bekräftelse på denna anmälan.

C. Du måste rapportera Förlusten omgående till vår Auktoriserade Representant inte senare än sextio dagar från den Tidpunkt då skadan…

F. Om orsaken till Förlusten är inte förlust eller stöld, måste du hålla den Täckt Egendom till dess att din ansökan är klar…

Allt detta betyder är att göra ett påstående, du måste ringa din operatör direkt; att om telefonen blir stulen måste du gå till polisen och om det inte, du har att hålla tag i det, och att du inte kan reklamera sex månader senare.

Titta på Självrisker

Nästan alla försäkringar har en självrisk. Detta är den summa pengar som du måste betala varje gång du gör ett påstående utöver månadsavgift. I allmänhet, ju lägre belopp varje månad, desto högre självrisk. Planer på att skryta med att de har ingen självrisk, har ofta en obligatorisk avgift för varje påstående.

Problemet med självrisker är att de kan vara ganska hög. Låt oss föreställa oss att du köper en iPhone X och försäkra det med AT&T: s Mobila Försäkring på $8,99/månad. Under dina två års kontrakt, du kommer att betala $215.76 för försäkringen. Inte alltför illa. Dock, om din telefon blir stulen och du behöver göra en fordran som du har att betala mellan $149 och $299 för avdragsgilla. För skärmen för reparationer, som är avdragsgill är endast $49.

Om du är benägna att förlora eller bryta din telefon, det kan fortfarande vara bra värde. Men $300 är inte en liten summa att betala på en gång. Gå ner i telefonen och bryta en skärm, och plötsligt din försäkring kostar dig i regionen $500 för året. Du kan vara bättre med en billigare telefon eller åtminstone lära sig att ta bättre hand om den du har.

RELATERAT: Hur man Ska Inte Släppa Telefonen

Ska Du Försäkra Din Tech Prylar?

Jag vill inte försäkra min iPhone eftersom jag har aldrig förlorat en telefon och har bara brutit ett enda skärm. Det är bara inte värt det för mig. Om du är bra med telefoner och inte förlora eller bryta dem, siffrorna bara inte lägga upp.

Å andra sidan, om du regelbundet bryta dina saker, du kan vara bättre med något i stil med AppleCare+. Du får billiga reparationer och det kostar mindre än de flesta försäkringar. Det är också inkluderat i iPhone Uppgradera Programmet.

Försäkring egentligen bara fungerar för människor som förlorar sina grejer eller saker som är otroligt dyra att ersätta—som ditt hem. Om du inte kan gå ut för en natt utan att tappa din iPhone, sedan försäkring är nog för dig. Du kommer att få betala en förmögenhet i självrisk, men du kommer förmodligen att komma ut en liten bit före.

Bilden Poäng: Cytonn Fotografering på Unsplash, Bruno Nascimento på Unsplash.