Använd Eld-TV Kub till Röst-Styrning Din Home Media Center

0
74

Elden TV Kub kan bara verka som en vanlig Eld TV med Alexa funktioner inbyggda i, men dess största eventet är möjligheten att använda den som en röstaktiverad universell fjärrkontroll av olika slag.

Vad Är Brand TV-Kub?

Elden TV Kuben, som ni kanske har förstått av namnet, är den senaste Branden streaming TV set-top box från Amazon, men med lite mer läggs på. Det är ganska mycket en kombination av företagets Brand-TV och ett Eko Prick. Så istället för att ha två separata enheter, kan du ha en två-i-en box som passar fint på din hemmabio stå.

Men det är egentligen bara toppen av isberget och det är inte ens det coolaste om Brand-TV Kub. Nope, den coolaste funktionen är en integrerad IR-blaster som ger dig röststyrning av din TV, soundbar, AV-receiver och allt annat du har. Och naturligtvis kan du också använda din röst för att söka efter och spela upp olika typer av innehåll.

Elden TV Kub kommer fortfarande med Amazons röst fjärrkontroll om du vill styra boxen på gammaldags sätt. Och du kan fortfarande använda din vanliga fjärrkontroller till TV: n och andra enheter hemmabio.

Att använda Det Som en röstaktiverad Universell Fjärrkontroll (När Den Fungerar)

Du kanske redan har ett upplägg som detta, tack vare Logitech Harmony Hub och ett Eko. Men Elden TV Kub har kapacitet för båda dessa enheter (med en streaming-set-top-box kryssade på för bra åtgärd) på ungefär samma pris—i princip kommer du att få en Brand TV gratis (normalt $70) när du går med Elden-TV Kub istället för en Harmony Hub – /Echo-Dot combo.

Vad kan också köra dig att gå med Elden-TV Kub är dess otroligt enkla installationen för att upptäcka din hemmabio utrustning, medan Harmony-linje av produkter är inte det enklaste i världen att ställa upp och komma igång. De fungerar bra när installationen är klar, men den första processen är långt ifrån användarvänliga. På grund av detta, Brand TV Cube är bra för människor som letar efter ett mindre komplicerat sätt att kontrollera sin hemmabioanläggning med hjälp av sin röst.

RELATERAT: Hur att Styra Hela Ditt hemmabiosystem med en Logitech Harmony Remote

Elden TV Kub först försöker automatiskt identifiera din TV och andra hemmabio utrustning, och om det lyckas, det är verkligen inget man behöver göra annat än att välja märke av olika utrustning. I värsta fall, du måste lära den kommandon på din fjärrkontroll, men den gör ett bra jobb med att guida dig genom processen.

Men du kanske tycker att det inte fungerar mycket bra för dina speciella inställningar, som verkar vara fallet för alla IR-blaster. Med min egen inställning, Brand TV Kub har kunnat slå på och stänga av min TV och soundbaren bara bra. Men det stängs av min soundbaren efter cirka tio sekunder.

Jag är inte säker på exakt varför detta händer, men det verkar vara någon form av inkompatibilitet mellan soundbaren och Elden TV Kub. Dina inställningar kan fungera perfekt, men, men poängen med berättelsen är att den inte bara allt kommer att fungera korrekt med Kuben.

Du Behöver inte Använda Elden TV Del

Kanske det som gör Elden TV Kub unik är dess förmåga att helt enkelt agera som en universell fjärrkontroll för din hemmabio enheter och inget annat. I en tid där företag nästan tvinga dig att stanna inom sitt ekosystem, är det uppfriskande att veta att du inte behöver använda Fire TV delen av Brand TV Kub på alla i ordning för att dra fördel av sin röst-styrd universal remote kapacitet.

Lång historia kort, det finns egentligen ingen anledning att gynna Brand TV över konkurrerande streaming set-top-boxar som Apple TV, Roku, Chromecast, eller Nvidias Shield—ganska mycket varje annan box har ett bättre gränssnitt samt en lärares YouTube-appen.

RELATERAT: Det finns Ingen Stor Anledning att Köpa en Amazon Fire TV Längre

Den goda nyheten är att även om du inte vill använda Brand-TV del av Brand-TV Kub, kan du fortfarande använda den för att TV: n slås på och av med din röst, samt styra volymen (även om det är meningslöst eftersom det bara ändrar det ett steg). Så jag kan använda Elden TV Kub för att berätta Alexa för att vända min TV och soundbaren på och av, men fortfarande använda min Apple TV för att titta på innehållet.

Vid denna punkt, Brand TV Cube är inget mer än en röst-aktiverad universell fjärrkontroll, som väl som en vanlig Eko som jag kan använda när du vill styra smarthome-enheter och fråga om vädret.

Skulle detta betraktas som ett allvarligt under-utnyttja Elden TV-Kub? Ja, förmodligen. Men för samma pris som en Harmony Hub – /Echo-Dot, jag kan ha en liknande produkt som är enklare att ställa in och använda.