Wat is een 403 Forbidden Error (en Hoe Kan ik Dit Oplossen)?

0
7517

Een 403 Fout treedt op wanneer een webserver verbiedt u toegang tot de pagina die u probeert te openen in uw browser. De meeste van de tijd, er is niet veel dat je kunt doen. Maar soms, wordt het probleem mogelijk op uw einde. Hier zijn een aantal dingen die je kunt proberen.

Wat is een 403 Forbidden Error?

De 403 Forbidden Error gebeurt er wanneer de web pagina (of andere bron) dat u probeert te openen in uw webbrowser is een bron die u niet toegestaan om toegang te krijgen. Het is wel een 403 fout, omdat dat de HTTP-statuscode die de web server wordt gebruikt voor het beschrijven van dat soort fouten. Krijg je meestal deze fout voor een van twee redenen. De eerste is dat de eigenaren van de webserver correct is ingesteld toegangsrechten, en dat je echt geen toegang tot de bron. De tweede reden is dat de eigenaren van de web server verkeerd ingesteld machtigingen en je krijgt toegang geweigerd wanneer je moet echt niet worden.

Net als met de 404-fouten en 502 fouten, website-ontwerpers kunt aanpassen hoe een 403 fout ziet. Dus, ziet u verschillende op zoek 403 pagina ‘ s op verschillende websites. Websites kunnen ook gebruik maken van iets verschillende namen voor deze fout. U kunt bijvoorbeeld zien de dingen zoals:

  • 403 Forbidden
  • HTTP 403
  • Verboden
  • HTTP-Fout 403 – Verboden
  • HTTP-Fout 403.14 – Verboden
  • Fout 403
  • Verboden: U hebt niet de toestemming om toegang te krijgen [directory] op deze server
  • Fout 403 – Verboden

De overgrote meerderheid van de tijd, er is niet veel dat je kunt doen om het op te lossen. Ofwel je bent echt niet toegestaan om toegang te krijgen tot de bron, of is er een fout op de server-kant van de dingen. Soms is het een tijdelijke fout; soms is het niet. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt proberen.

Vernieuw de Pagina

Het verversen van de pagina is altijd de moeite waard een schot. Vele malen de 403 fout is tijdelijk, en een eenvoudige vernieuwen zou kunnen doen de truc. De meeste browsers gebruik de F5-toets om te vernieuwen, en ook een knop Vernieuwen ergens op de adresbalk. Het niet oplossen van het probleem heel vaak, maar het duurt slechts een seconde te proberen.

Controleer het Adres

De meest voorkomende reden voor een 403-error is een typefout gemaakt in de URL. Zorg ervoor dat het adres dat u probeert te openen is voor een web-pagina of bestand niet in een map. Een normale URL zou eindigen in .com, .php .org .html, of gewoon een extensie, terwijl een map URL zou eindigen meestal met een “/”.

De meeste servers zijn geconfigureerd voor het toestaan van bladeren in mappen voor de veiligheid. Als ze correct zijn geconfigureerd, bent u doorverwezen naar een andere pagina. Als ze niet zijn, ziet u mogelijk een 403 error.

Schakel Uw Browser Cookies en Cache

Het is ook mogelijk de pagina met de fout in de cache is opgeslagen in uw browser, maar de werkelijke link werd gewijzigd op de website. Aan het testen van deze mogelijkheid, moet u duidelijk uw browser cache en cookies. Het wissen van de cache is niet van invloed op uw browse-ervaring te veel, maar sommige websites kunnen een een paar extra seconden om te laden als ze opnieuw downloaden van alle eerder opgeslagen gegevens. Het wissen van cookies betekent dat je opnieuw aan te melden op de meeste websites.

Om de cache te wissen in uw browser, kunt u deze uitgebreide gids die zal je leren hoe om uw cache te wissen op alle populaire desktop-en mobiele browsers.

GERELATEERD: Hoe om te Wissen van Uw Geschiedenis in Elke Browser

Controleer of U de Machtiging Hebt om Toegang te krijgen tot de URL

Als u probeert toegang te krijgen tot een website die vereist dat u om in te loggen voordat u kunt zien van de content, dan is dat misschien wel de oorzaak van het probleem. Meestal servers worden geconfigureerd om te laten zien dat je een error krijgt u laten weten dat u moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de inhoud.

Maar sommige onjuist geconfigureerde servers kunnen gooien van een 403 error in de plaats. Probeer in te loggen op de website (indien mogelijk) en kijk of de fout verdwijnt.

Probeer Het Later Opnieuw

Als geen van de eenvoudige oplossingen die we over gesproken hebben zo veel werk, u kunt altijd even wachten en later terug te komen. Aangezien de meeste van de tijd, 403-Fouten worden veroorzaakt door problemen met de website in kwestie, is de kans dat iemand al aan het probleem werken.

Neem Contact op met de Website

Een andere optie is om contact met de eigenaar van de website direct. Look-up van hun gegevens op de website en neem contact met hen over de pagina in kwestie. Als er geen contact-formulier, dat u kunt proberen en het bereiken van de website op hun sociale media.

Neem Contact op met uw INTERNETPROVIDER

Als je kunt bevestigen dat de website in kwestie is werken voor anderen, maar niet voor u, dan is het mogelijk dat het openbare IP-adres van uw INTERNETPROVIDER verstrekt u (of uw hele ISP) is geblokkeerd voor een bepaalde reden. U kunt proberen contact met hen en hen te informeren over het probleem. Het is niet een erg waarschijnlijke oplossing, maar ze zou kunnen helpen.