Vad är en 403 Forbidden Fel (och Hur Kan jag Fixa Det)?

0
241

En 403 Forbidden Fel uppstår när en webbserver förbjuder dig från att komma åt den sidan du försöker att öppna det i din webbläsare. De flesta av tiden, det finns inte mycket du kan göra. Men ibland, problemet kan vara på slutet. Här är några saker du kan prova.

Vad är en 403 Forbidden Fel?

Den 403 Forbidden Fel händer när webbsidan (eller andra resurser) som du försöker att öppna i din webbläsare är en resurs som du inte får tillgång till. Det kallas en 403 fel eftersom det är HTTP-statuskod som webb-servern använder för att beskriva den typ av fel. Brukar du få detta fel av två skäl. Den första är att ägarna av webbservern har ställts in korrekt behörighet, och att du verkligen att du inte får tillgång till resurser. Den andra anledningen är att ägarna av webbservern har felaktigt att ställa in behörigheter och du får nekas tillgång till när du egentligen inte borde vara.

Precis som med 404-fel och 502 fel, webbdesigners kan anpassa hur en 403 fel utseende. Så, du kan se olika letar 403 sidor på olika webbplatser. Webbplatserna kan också använda något olika namn för detta fel. Du kan till exempel se saker som:

  • 403 Forbidden
  • HTTP 403
  • Förbjudet
  • HTTP-Fel 403 – Förbjuden
  • HTTP-Fel 403.14 – Förbjuden
  • Fel 403
  • Förbjudet: Du har inte behörighet att få tillgång till [katalog] på denna server
  • Fel 403 – Förbjuden

Den stora majoriteten av tiden, det finns inte mycket du kan göra för att fixa saker på slutet. Antingen du är verkligen inte får tillgång till de resurser, eller att det finns ett fel på den server som sidan av saker och ting. Ibland är det ett tillfälligt fel, ibland det inte. Fortfarande finns det några saker du kan prova.

Uppdatera Sidan

Att uppdatera sidan, är alltid värt en chans. Många gånger 403 felet är tillfälligt, och ett enkelt uppdatera kan göra susen. De flesta webbläsare använd F5 för att uppdatera, och ger också en Uppdatera-knapp någonstans på adressen i adressfältet. Det inte löser problemet så ofta, men det tar bara en sekund att prova.

Dubbelkolla Adressen

Den vanligaste orsaken till att en 403-fel är en felaktigt angiven URL. Se till att den adress som du försöker nå är för en webbsida eller en fil, inte en katalog. En vanlig URL skulle sluta i .kom, .php .org .html, eller bara ha en förlängning, medan en katalog URL vanligtvis skulle sluta med ett “/”.

De flesta servrar är konfigurerade för att förhindra katalogsökning av säkerhetsskäl. När de är korrekt konfigurerade för att du omdirigeras till en annan sida. När de inte gör det, så kanske du ser en 403 fel.

Rensa Dina Cookies och Cache

Det är också möjligt sida med felet har varit lagrade i din webbläsare, men själva länken har ändrats på hemsidan. För att testa denna möjlighet, måste du rensa din webbläsares cache och cookies. Rensa cacheminnet kommer inte att påverka din webbupplevelse mycket, men vissa webbplatser kan ta ett par extra sekunder att ladda när de hämtar alla tidigare cachelagrade data. Rensa cookies innebär att du måste logga in igen för att de flesta webbplatser.

Att rensa cachen i din webbläsare kan du följa denna omfattande guide, som kommer att lära dig hur du rensar din cache på alla de populära stationära och mobila webbläsare.

RELATERAT: Hur du rensar Historiken i Alla Webbläsare

Kontrollera om Du Har Behörighet för Åtkomst till URL: en

Om du försöker komma åt en webbplats som kräver att du loggar in innan du kan se innehållet, då det kan orsaka problemet. Typiskt, servrar är konfigurerade för att visa dig ett fel så att du vet du måste vara inloggad för att komma åt innehållet.

Men vissa som är felaktigt konfigurerade servrar kan kasta en 403 fel istället. Försök att logga in på webbsidan (om möjligt) och se om felet går bort.

Försök Igen Senare

Om ingen av de enkla lösningar som vi har pratat om hittills arbete, du kan alltid vänta ett tag och komma tillbaka senare. Eftersom de flesta av tiden, 403-Fel orsakade av problem med webbplatsen i fråga, är det sannolikt att någon som redan arbetar på problemet.

Kontakta Webbplatsen

Ett annat alternativ är att kontakta webbplatsens ägare direkt. Leta upp deras kontaktuppgifter på hemsida och kontakta dem om sidan i fråga. Om det inte finns någon kontaktformulär kan ni försöka att nå webbplatsen på sina sociala medier.

Kontakta din ISP

Om du kan bekräfta att webbplatsen i fråga är att arbeta för andra men inte för dig, då är det möjligt att den publika IP-adress, din ISP, förutsatt att du (eller hela din ISP) har varit blockerad av någon anledning. Du kan prova att kontakta dem och låta dem veta om problemet. Det är inte särskilt sannolikt lösning, men de kanske kan vara till hjälp.