Hur tar man Bort Nästan Alla bilder Från en Vit Bakgrund I Två Snabba Steg

0
100

Skär ett objekt ut från en vit bakgrund kan vara en smärta. Photoshop är automatiserade verktyg för att ge ojämna resultat i en hel del fall. Vi har dock en teknik som, om än inte perfekt, ger bra resultat mer än 90% av tiden. Ännu viktigare, det är trevligt och snabbt.

Att sätta Upp Dokument

Öppna den bild som du vill ta bort den vita bakgrunden i Photoshop. Jag använder denna produkt foto av en Tissot Le Locle titta på vår systersajt, Översyn Geek, plocka för bästa prisvärda klocka automatisk guld.

Dubbelklicka på bakgrundslagret för att låsa upp den.

Gå till Layer > Duplicate Layer, och klicka sedan på “OK” eller använda kortkommandot Kontroll-J (Kommando-J på en Mac).

Klicka på den lilla öga ikonen för att aktivera synlighet mindre för det översta lagret, i mitt fall är det “Layer 0 Kopia” och allt är klart.

Ett ytterligare steg är att lägga en färgad bakgrund för att göra saker och ting lite lättare att se. Jag ska göra det bara för att göra bilderna tydligare.

Gå till Layer > New Fill Layer > Solid Color, klicka på “OK” och sedan välja en fin ljus färg. Jag kommer med detta att hämta rosa.

Dra Fylla Lagret till botten av Lager stack, så det är under allt, och du är redo att gå.

Skapa en Kontur

Det första steget är att bli av med alla vita i bilden. För att göra detta kommer vi att använda Blanda Om, en av photoshops mer avancerade funktioner. Följ bara instruktionerna och du kommer att bli bra.

Dubbel-klicka på den ursprungliga lager (layer 0, i vårt exempel), för att få upp dialogrutan för lagerstilar.

Det enda vi är intresserade av här är den Blandning Om reglagen.

Klicka på den vita pilen på höger sida av den övre skjutreglaget för—”Lager”och dra den till vänster. Omedelbart, en hel del av de vita kommer att försvinna.

Detta är naturligtvis en grov korrigering, så måste vi använda lite mer finess. Dra pilen för att det är bara en tunn vit kant runt de objekt som du klipper ut. Oroa dig inte om några rosa visar upp på det, vi fixar det i nästa steg.

Nästa, håll ner Alt-eller Alternativ, klicka på pilen, och fortsätta att dra den till vänster. Detta kommer att dela upp pil.

Leka med split-pilarna tills även den tunn vit kant har ganska mycket försvunnit. Återigen, oroa dig inte om hur saker ser ut på insidan av objekt.

När du är nöjd med att nästan alla vita är bort från bakgrunden, klicka på OK. Här är vad den klocka som ser ut som nu. Den vita är alla borta från bakgrunden, men i mitten av klockan visar ganska lite rosa.

Maskering i Mitten

Markera det lager som du dupliceras i början och aktivera synlighet tillbaka på genom att klicka i rutan där eye-ikonen var.

Gå till Layer – > Layer Mask > Dölj Alla. Detta kommer att lägga en svart lagermask på lagret.

Om du är förvirrad om lagermasker, kolla in hela vår guide. Grunderna är att alla svart på en layer mask döljer, medan något vitt på en layer mask avslöjar. Sedan har vi lagt till en helt svart mask, den duplicerade lagret är nu dolda, men vi kan måla vitt på mask med hjälp av Penseln (eller något annat verktyg du vill) för att avslöja saker. Detta är hur vi ska fixa upp det inne i objektet.

RELATERAT: Vad Är Lager och Masker i Photoshop?

Välj Brush tool (snabbtangenten B). Se till att Hårdhet är inställd på ca 80% och att Opacitet och Flöde är på 100%. Även tryck på D för att återställa borsta till dess förvalda färger, det innebär att vi ska vara automatiskt att måla med vitt.

Ändra storlek på penseln med [ och ] – tangenterna och sedan är det bara att börja måla på ett område på insidan som är rosa. Eftersom vi redan har en bra disposition, kan du vara ganska hårdhänt med grejer i mitten. Gör borsten mindre och mindre som du kommer närmare kanterna så att du inte avviker över linjerna. Om du gör ett misstag, trycker du på X för att växla till målning med svart och måla över om du har trasslat in; tryck på X igen för att gå tillbaka till vitt.

När du är klar, bör du ha något som ser ut som denna.

Ställ in bakgrunden till vad du vill ha och sedan spara din bild . Om du vill behålla den bakgrunden transparent, se till att spara det som en PNG-fil.

Färdigställande

Detta är en snabb och smutsig metod, men det fungerar. Du kan spendera mer tid på sig och använder några av photoshops mer tekniska verktyg för att skapa marginellt bättre masker, men det är sällan värt det.

Denna metod är inte perfekt. Jag valde medvetet ett objekt som är lite svårt för demonstration. Saker som är nära till vitt i färg eller blanka runt kanterna som klockan kräver mer vård för att få rätt. Om du skära ut något med hårda svarta kanter, kan du göra det på några sekunder.