De Beste Firefox Extensies voor het Beheer van Tabs

0
78

Frequente crashes, slechte prestaties, en het niet kunnen vinden van het tabblad dat u op zoek bent naar—we hebben er allemaal zijn. Hier zijn enkele van de beste Firefox extensies voor het helpen van u op het tabblad beheren overbelasting.

Over het algemeen raden we niet aan het gebruik van de eventuele uitbreidingen hoeft u zich niet hoeft te doen, ze kunnen een privacy nachtmerrie. Maar tot makers van browsers bouwen in sommige beter tabblad management oplossingen, wij tabblad bewaarders moeten vertrouwen op extensions die houden ons gezond. We hebben afgerond tot op enkele van de beste uitbreidingen voor het beheren van tabbladen in de Firefox. En, terwijl er een ton van deze extensies die er zijn (en iedereen heeft zo zijn favorieten), we hebben geprobeerd om onze lijst te goed beschouwd extensies zonder gemeld privacy-kwesties.

Laten we een kijkje nemen.

Auto Tabblad Negeren: Het Behoud Van Uw Systeembronnen

Auto Tabblad Negeren niet helpt u bij het beheren van of het organiseren van uw tabbladen, maar het helpt u bij het verlagen van Firefox gebruik van het geheugen aanzienlijk.

Slechts een paar open tabbladen in Firefox kan verbruiken tot een gigabyte geheugen, en het blijft stijgen als u meer tabbladen. Terwijl alle browsers, waaronder Firefox, memory management, met veel tabbladen open kan nog steeds van invloed op de prestaties—in in je browser en op uw PC.

Auto Tabblad Negeren lost dat probleem op door automatisch het teruggooien van de tabbladen op de achtergrond na een door de gebruiker gedefinieerde interval op. Weggegooid tabbladen, niet daadwerkelijk verwijderd worden, hoewel. De verwijderde tabs zijn eigenlijk opgehangen zodat ze niet gebruiken systeembronnen, en zijn nog steeds zichtbaar in het venster van uw browser. Ze zijn gewoon een beetje grijs en hebben een grijze stip op hen om ze gemakkelijk te onderscheiden zijn. Het werkt een beetje zoals de populaire Chrome-extensie, De Grote Suspender.

GERELATEERD: De Beste Chrome Extensies voor het Beheer van Tabs

Zodra u overschakelt op een afgedankte tabblad, het is weer actief gemaakt. Auto Tabblad Gooi herinnert zich ook de scroll-positie van de tab, zodat je niet verliest uw plaats als u het lezen van een lang artikel. Het is een nette functie.

 

U kunt handmatig negeren tabbladen door te klikken op de uitbreiding van het pictogram en vervolgens te kiezen voor de “Gooi Dit Tabblad (Gedwongen)” optie. U kunt ook dingen doen, zoals het gooi alle niet actieve tabbladen, of verwijderen van alle tabbladen in het huidige venster of in andere windows, dat is wel zo handig.

U kunt aanpassen van het gedrag van de Auto op het Tabblad Negeren door te klikken op de “Opties” knop aan de onderkant van het menu. De opties kunt u bepalen hoe lang de extensie moet wachten voordat het teruggooien van inactieve tabbladen en hoeveel inactieve tabbladen duurt het activeren van de functie. U kunt ook instellen dat bepaalde teruggooi voorwaarden, zoals het niet weggooien tabbladen die de media spelen of weggooien vastgemaakte tabbladen.

OneTab: Tabbladen op te Schorten en Haal Ze Van Je Weg

OneTab kunt u tabbladen op te schorten en haal ze uit de weg, zodat de browser is niet zo rommelig. Het betekent niet automatisch op te schorten tabbladen de manier waarop Auto Tabblad Discarder doet. U klik op de knop uitbreiding op uw adresbalk om het te laten gebeuren.

Wanneer u dit doet, worden alle tabbladen in de huidige Firefox-venster worden verplaatst naar een tabblad en gepresenteerd als een lijst. Je kunt gewoon op een willekeurige pagina op de lijst om het opnieuw te openen in een tabblad. Ook het feit dat het alleen van invloed op de huidige Firefox-venster is eigenlijk een erg leuke feature.

Als u meer tabbladen in het hoofdvenster en vervolgens activeren OneTab weer, het bespaart de nieuwe tabbladen in hun eigen groep op dezelfde pagina, onderbroken door wanneer u ze heeft opgeslagen.

U kunt ook verzenden tabbladen OneTab met behulp van het context menu op elke pagina. Klik met de rechtermuisknop ergens op een pagina, wijs de “OneTab”, en zie je allerlei leuke opdrachten. U kunt het verzenden van de huidige tab om OneTab, verzenden alle tabs behalve de huidige, of stuur tabs van alle open Firefox windows. Er is zelfs een optie voor het toevoegen van het domein aan een whitelist te voorkomen dat pagina ‘ s van het domein worden verzonden naar OneTab.

Er is geen optie zoeken op de OneTab pagina, maar u kunt gebruik maken van Firefox een ingebouwde zoekfunctie (gewoon op Ctrl+F op Windows of ‘Command+F’ op een Mac) om te zoeken in uw bewaarde tabbladen. U kunt ook slepen en tabbladen van de ene sessie naar de andere en beter organiseren van uw opgeslagen tabbladen.

Er zijn ook tal van functies voor het delen in OneTab. U kunt delen van individuele sessies—of al uw opgeslagen tabbladen—door het creëren van een unieke OneTab URL.

Het enige nadeel van OneTab is dat er geen automatische back-ups offline, of naar de cloud. U kunt echter een back-up van opgeslagen tabbladen handmatig een lijst van Url ‘ s en importeer ze later.

 

TreeStyle Tabblad: Navigeer Uw Tabbladen Beter

TreeStyle Tabblad niet uw tabbladen op te schorten, maar het biedt wel een interessante manier om te bladeren door uw open tabbladen. U gebruikt door te klikken op de knop uitbreiding in de adresbalk.

Dat opent een boom-achtige navigatie-venster toont alle open tabbladen in de Firefox-venster. Het huidige tabblad is gemarkeerd met een blauwe rand, die het gemakkelijk maakt om ter plaatse. De hiërarchie is gebaseerd op het waar dat u hebt geopend in een tabblad uit. Als je gewoon open een nieuw tabblad in Firefox, het laat zien op het hoogste niveau van de hiërarchie. Als u een tabblad openen van een bestaand tabblad (d.w.z. u met de rechtermuisknop op een koppeling klikken en openen in een nieuw tabblad), die tabblad wordt weergegeven onder het tabblad van waaruit u het heeft geopend.

In de afbeelding hieronder, de How-To Geek pagina is een top-level-tab. Alle tabbladen ingesprongen onder deze tabbladen zijn wij geopend van hoofd-pagina.

De verticale lijst maakt tabblad namen veel gemakkelijker om te zien, en kunt u overschakelen naar een tabblad openen door erop te klikken. U kunt ook slepen en neerzetten verplaatsen van uw open tabbladen rond in de hiërarchie, en klikt u op de “X” – knop om een tabblad te sluiten.

En terwijl TreeStyle Tabblad zelf niet tabbladen op te schorten, het is ontworpen om te werken met de Auto Tabblad Gooi extenstion we over gesproken in de vorige paragraaf. Weggegooid tabbladen zijn, worden gedimd weergegeven in de structuurweergave.

De tabbladen zijn zichtbaar op de linker-standaard, maar u kunt ook schakelen ze naar de rechterkant, en snel verbergen en weergeven van de hele boom door te klikken op de uitbreiding van het pictogram in de adresbalk.

 

FireFox Multi-Account Containers: het Beheer van Tabs met Privacy

Firefox Multi-Account Containers is een privacy-gericht add-on met een verscheidenheid aan toepassingen. Na installatie van de extensie, kunt u het openen door te klikken op de knop in de adresbalk.

Een paar containers worden standaard gemaakt. U kunt bewerken, of nieuwe te creëren.

Dus, wat is er met de containers? Nou, dat is waar deze extensie wordt interessant. Elke container fungeert als een aparte browser, maar nog steeds in hetzelfde venster. De gegevens van een container (cookies, cache, lokale opslag) wordt niet gedeeld met tabbladen in een andere container.

Hier zijn enkele interessante voorbeelden van dingen die je kunt doen met containers:

  • Aanmelden bij meerdere accounts van dezelfde e-mail provider. Voor voorbeeld, kunt u het openen van uw persoonlijke e-mail op een tabblad in de Persoonlijke container en uw werk-e-mail op een tabblad in het werk container.
  • Shop online en maak je geen zorgen over het feit dat opnieuw met gerichte advertenties. Slechts winkel op de tabs van het Winkelcentrum in de container, en geen van die wordt gedeeld met tabbladen in andere containers.
  • Blader door sociale netwerken te bijgehouden op andere websites
  • Scheiden werk en persoonlijke taken, letterlijk.

En aangezien u kunt uw eigen containers, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Voor het openen van een nieuw tabblad in een specifieke container, klik en houd de knop nieuw tabblad en kies een container van een dropdown menu.

Zodra u een tabblad in een container, uw adres balk toont de container waarin de tabs bevindt. U kunt ook instellen in de standaard container voor het huidige tabblad van de add-on opties zodat die pagina opent altijd in die container.

Zodra u de tabbladen te openen in meerdere containers, de tabs zijn ook van een kleurcode voor eenvoudige identificatie.

Algemene, Firefox Multi-Account is een mooie nette manier voor het beheren van uw het doorbladeren gewoonten en uiteindelijk uw tabbladen.

Toby: Organiseren Opgeslagen Tabbladen en Deel Ze Met Teams

Toby is een beetje meer dan alleen het organiseren van tabbladen. U kunt het gebruiken om te slaan, op te schorten en organiseren tabbladen, ja, maar het dient ook als een reële vervanging voor bladwijzers.

Toby vervangt de pagina ‘ nieuw tabblad met de eigen organisatie pagina voor het beheren van tabbladen. Toby maakt gebruik van de Collecties te organiseren tabbladen, en je zult zien dat de mensen aan de linkerkant van de pagina. In de afbeelding hieronder, wij hebben de collecties met de naam “Tech-Nieuws” en “het Werk”.

Aan de rechterkant ziet u een lijst van alle open tabs in het huidige venster van Firefox. U kunt sleep een tabblad in een collectie om het tabblad te sluiten en op te slaan als onderdeel van de verzameling. U kunt ook op de “Sessie Opslaan” knop om te slaan de hele lijst van tabbladen aan zijn eigen sessie, een collectie die je later kan heropenen, afzonderlijk of allemaal tegelijk. De afbeelding hieronder toont alle de tabbladen opgeslagen als een sessie, die wordt benoemd door de datum en tijd waarop ze zijn opgeslagen, standaard.

U kunt elk tabblad door op de te klikken. En de pagina blijft opgeslagen in uw collectie totdat u deze handmatig verwijderen—ze zijn meer zoals bladwijzers dan geschorst tabbladen op die manier. U kunt ook alle pagina ‘ s in een verzameling in een keer door te klikken op de “Openen x Tabbladen” knop. Dit is geweldig voor de heropening van een sessie hebt opgeslagen of heropening van een verzameling van gerelateerde tabbladen.

Toby werkt, net als een tabblad en bookmark manager, maar de echte kracht ligt in de delen en het team heeft. U kunt delen van een collectie door op de Share-link rechts (alleen beschikbaar nadat u een account aanmaken). U krijgt de optie om een link die je kunt delen met mensen of delen van de collectie particulier met een organisatie die u hebt ingesteld. Organisaties kunnen zelfs speciale collecties voor de teams.

Natuurlijk, je hoeft niet te werken in een organisatie om deze functies te gebruiken. Zelfs als je een freelancer, zou je een team maken voor elk van uw klanten en delen van collecties met ze privé.

Dat waren onze keuzes voor de beste extensies te beheren tabbladen van Firefox. Als u denkt dat we gemist sommige, of als u een favoriet, laat het ons dan weten in de comments.