Kjører Gamle Programmer i 64-biters Windows med kompatibilitetsmodus Valg

0
299

Overgangen fra 32-biters versjoner av Windows til en 64-biters versjoner har vært en langsom overgang. Selv om Windows XP, Vista og 7 har alle 64-biters versjoner tilgjengelig, mange bedrifter fortsatt melde deg på 32-biters versjoner. Den største grunnen til dette er kompatibilitetsproblemer med eldre programmer, maskinvare og drivere.

Microsoft anerkjenner som ønsker å bruke eldre programmer er en barriere for folk som kanskje vurderer å flytte til en 64-biters versjon av Windows. I påvente av denne barrieren, programvaren gigantiske innebygd i Windows 7 og senere muligheten til å velge et utvalg av kompatibilitet alternativer for å sikre at eldre programmer har en god sjanse til å arbeide under de nye 64-bits operativsystem.

Gjør Kompatibilitet Endringer for et Program

Før du begynner å bruke kompatibilitet alternativer i Windows 7 og 10, bør du vite et par ting. For det første er det ingen garanti for at du ved å velge kompatibilitet valg vil gjøre alle dine gamle programvaren arbeid. Disse valgene er bare et forsøk på å simulere driftsmiljøet for eldre versjoner av Windows.

For det andre kan du gjøre kompatibilitet endrer enten programmene eller snarveier til programmer. Uansett, vil du trenger å angre disse endringene hvis du vil gå tilbake til normal driftsmodus. Hvis du gjør kompatibilitet endringer til et program for snarveien og deretter slette snarveien, må du finne en annen snarvei til programmet eller programmets exe-filen for å angre eller gjøre ytterligere kompatibilitet endringer. Hvis dette høres komplisert ut, trenger du ikke bekymre deg, det er det ikke. Ved å velge kompatibilitet alternativer for et program er så enkelt som å velge og fravelge valg fra en liste.

Endre Kompatibilitet Valg

La oss si at du har en gammel programmet som er installert på et 64-biters Windows-PC, og du har problemer med å kjøre det. Problemet kan være et problem med programkompatibilitet. Selv om Microsoft har gjort en god jobb med å opprettholde kompatibilitet når en bruker kjører en 32-biters program på en 64-bits plattform, ikke hver situasjon kan være forventet eller løst.

For å begynne å bruke kompatibilitetsmodus valg i 64-bits Windows 7 eller 10, høyre klikk på programmet eller en snarvei til programmet ikke fungerer som det skal, og velg Egenskaper fra menyen.

Du skal nå se på egenskapene for programmet. Klikk på Kompatibilitet – kategorien, og merke at du har en rekke alternativer tilgjengelig. Hvert av alternativene faller inn i en av tre kategorier: kompatibilitetsmodus, Innstillinger, eller Privilegium Nivå.

Nedenfor er en beskrivelse av hver av disse alternativene.

Kompatibilitetsmodus

Dette alternativet er et godt valg når du vet nøyaktig hvilken versjon av Windows-programmet går vel under. For eksempel, hvis programmet ble utgitt på den tiden når Windows XP var regjerende versjon av Windows, kan du klikke på alternativet boks med tittelen Kjør Dette Programmet i kompatibilitetsmodus og velge Windows XP , fra rullegardinlisten er godt valg.

Legg merke til at kompatibilitetsmodus tilbyr mange valgmuligheter alt fra Windows 95 opp til Windows 8. Legg også merke til at du kan selv velge å kjøre programmet i kompatibilitetsmodus for ulike oppdateringspakker for det samme operativsystemet.

Merk at i Windows-10, det er en ny funksjon som heter Kompatibilitet Feilsøking, som vil skanne programmet for deg og prøver å finne ut de beste innstillingene automatisk.

Når du kjører den, kan du prøve den anbefalte innstillinger, som vil forsøke å velge de riktige innstillingene automatisk, eller du kan velge å Feilsøke programmet, som vil spørre deg spørsmål om problemer du har, og da anbefaler innstillinger.

Innstillinger

Denne delen av kompatibilitet alternativer lar deg finjustere din kompatibilitet erfaring for din gamle programmet. Vanligvis, disse alternativene er for programmer som ble skrevet for og kjøre på svært gamle versjoner av Windows, slik som 95, 98 og ME.

For eksempel oppløsning og fargedybde for Windows 95 ble bare 640×480 med 256 farger. Hvis din gamle programmet kjører, men ser for lite eller har rare farger, kan du prøve disse to alternativene.

Hvis Windows varsler deg om at programmet er kompatibelt på grunn av noen video-problemet, kan du vurdere å prøve kompatibilitetsinnstillingene merket Deaktivere Visuelle Temaer og Deaktivere Skrivebordet Sammensetning. Disse innstillingene ofte forstyrre utdatert video gjengivelse i gamle programmer.

Til slutt, hvis programmet ble skrevet for en 4:3-format-skjerm, bør du vurdere å prøve alternativ med tittelen Deaktiver skjermskalering ved Høye PPT-Innstillinger. Dette vil ikke skala programmet til å passe den gjeldende oppløsningen og sideforholdet på skjermen.

Merk at noen av disse alternativene er ikke tilgjengelige i Windows-10, og noen har blitt flyttet rundt. For eksempel, Windows 10 ikke lenger har Privilegium Nivå, men i stedet lister muligheten til å kjøre programmet som Administrator under Innstillinger.

Privilegienivået

Det siste alternativet i dette vinduet har å gjøre med hvordan Windows tiden tildeler tillatelser i Windows 7/10 og hvordan det brukes til å tilordne tillatelser i tidligere versjoner av operativsystemet. Windows 95, 98 og ME gjorde ikke dra nytte av flere brukerkontoer; alle brukte den samme skrivebordet, hadde de samme tillatelsene, og hadde fullstendig kontroll over alle aspekter av operativsystemet. I hovedsak, alle var en topp-nivå administrator.

Dette er et problem for programmer utgitt under slike forhold fordi de likte nesten uhemmet tilgang til maskinvare, programvare og drivere. Ved å merke av dette alternativet vil sikre at programmet har tillatelser er det behov for å kjøre som om det var denne typen av kontroll igjen.

Det synes alle har noen gamle program at de ønsker å kunne fungere under Windows 7 eller 10. Hvis du kjører 64-bitersversjonen av Windows, du er enda mindre sannsynlig å få det programmet kjører enn hvis du bruker 32-biters versjon.

Imidlertid, ved å dra nytte av kompatibilitetsmodus valg du kan være i stand til å bruke den gamle programvaren på nytt, og unngå å måtte vurdere andre alternativer som for eksempel dobbelt starter PCEN med en eldre versjon av Windows, eller du kjører en virtuell PC, fra Windows.