Deaktivere Oppstart av Programmer i Windows 7/8/10

0
358

Tror ikke du hater det når du starter opp datamaskinen og vente 10 minutter mens du alle typer programmer som lastes opp: Dropbox, antivirus, Chrome, Java, Apple, Adobe, grafikk drivere, skriverdrivere, etc.! Jeg tror du får poenget mitt. Hvis du har tonnevis av programmene legger opp til at du ikke bruker umiddelbart ved oppstart, da de er i utgangspunktet ikke gjøre noe annet enn å bremse maskinen ned og skal være deaktivert.

Hvis du av og til bruke programmet, det er ikke et problem fordi når du bestemmer deg for å bruke den, kan du klikke på det, vil laste den opp. Men, alle de store software forfattere liker å legge sin programvare til minne umiddelbart slik at i tilfelle du bruker programmet sitt, det kan legge opp raskt. Dette er fint for programmer som du bruker ofte, men hvor mange ganger om dagen må du åpne QuickTime eller i Adobe reader? Jeg ville heller være i stand til å ha en fungerende datamaskin før enn har et program jeg bruker en gang i uken legg i ett eller to sekunder raskere.

Deaktivere oppstartsprogrammer kan øke hastigheten på datamaskinen, og vanligvis ikke vil påvirke datamaskinen fordi programmene kan lastes manuelt når du klikker på dem.

Administrere Oppstart Programmer

Du kan styre oppstartsprogrammer ved å gå åpne systemkonfigurasjon. Klikk på Start og deretter Kjør, skriv inn msconfig og klikk OK. I Windows 7, kan du bare klikke på Start, og skriv inn msconfig. I Windows 10, msconfig-kommandoen bringer opp av systemkonfigurasjon, men Oppstart – delen nå vises i Task Manager.

Ved å klikke på kategorien Oppstart i Task Manager på Windows-10 eller i System Konfigurasjon-dialogboksen vil du få opp listen over oppstartselementer. I Windows-10 listen ser litt annerledes, og det også gir deg noen ekstra info som den estimerte effekten prosessen har på oppstartstiden.

I Windows 10, du har å velge elementet, og deretter klikker du Deaktiver-knappen nederst til høyre. I Windows 7 og tidligere versjoner, kan du fjerne merket som er lengst til venstre for hver oppføring i listen.

Merk: Hvis du kjører Windows 2000, når du skriv inn msconfig, vil du få en feilmelding som sier at Windows kan ikke finne noe som helst med det navnet! Det er fordi Microsoft tok ut av msconfig-funksjonen ut av Windows 2000 (selv om det var i Windows 98) og deretter etter mange klager, og sett den tilbake i Windows XP!

For å få det til å fungere på Windows 2000, må du laste ned msconfig-fil og du vil plassere filen i C:WINNTSYSTEM32 – mappen. Her er linken nedenfor:

http://www.perfectdrivers.com/howto/msconfig.html

Oppstart listen har to kolonner: oppstart program navn og oppstart program banen. Dette kan virke litt skremmende og kan virke som om du vil skru opp datamaskinen hvis du vil endre noe, men ikke bli bekymret. Jeg rutinemessig deaktivere mange av mine programmer uten problemer. Husk at de fleste av disse er bare programmer som var installert på datamaskinen din, så hvis du deaktiverer disse programmene vil ikke påvirke kjernen operativsystemet.

Men, kan du ikke ønsker å deaktivere alt; for eksempel, hvis du har anti-virus programvare, eller en trådløs konfigurasjon verktøy, som du ønsker å beholde de som kjører. Hvis du ikke er i stand til å forstå hva programmet er i fra navnet, kan du prøve å se på hele banen.

Som du kan se fra listen, er det et program som heter Java-Plattform Updater med en bane til en kjørbar fil som heter jusched.exesom du bør deaktivere grunn av alle sikkerhetshull i Java årsaker. Med mindre du trenger Java for et bestemt nettsted eller applikasjon, må du deaktivere den og avinstallere det fra Kontrollpanelet også.

De tre elementene har å gjøre med Intel og jeg vil la det alltid være noe å gå til C:Windowssystem32 som er aktivert fordi det trolig er å kontrollere en del av maskinvaren på systemet. Hvis du ikke vil at Chrome legger automatisk med Google Nå varsler, etc, så føl deg fri til å fjerne merket for dette. Adobe Reader er en annen en jeg alltid deaktivere før jeg faktisk trenger for å åpne en PDF-fil.

Hvis du ikke kan fortelle hva et program er fra det navnet eller banen, og deretter prøve å deaktivere den og se om det gjør noen forskjell når du starter datamaskinen på nytt. Mesteparten av tiden jeg har funnet ut at disse programmene ikke gjøre noe nyttig på datamaskinen. Hvis noe slutter å virke, så er det bare å re-aktivere prosessen. Klikk OK, og du vil bli bedt om å starte datamaskinen på nytt. Når du logger deg inn, bør du finne logg på for å bli raskere, avhengig av hvor mange elementer du ukontrollert!

I Windows-10, men det betyr ikke engang vise deg stier lenger. Den prøver å gjøre det enklere og mer brukervennlig, men jeg finner det å være mer forvirrende. For eksempel, Google Chrome har 15 elementer legge tilsynelatende og de fleste av dem er oppkalt Google Chrome!

Det er rett og slett umulig for meg å vite hva som er lasting og om jeg bør du deaktivere den eller ikke. Heldigvis kan du høyre-klikker på et element, og velg Åpne filplassering til å se den nøyaktige banen til EXE-fil.

Totalt sett er det likevel nyttig, men litt vanskeligere å forstå på grunn av over-forenkling. Den andre måten å få elementer ut av oppstart listen er å bare laste programmet og gå til Innstillinger eller Alternativer. De fleste programmene har en innstilling som laster programmet ved oppstart som kan være deaktivert i programmet selv. Forhåpentligvis, maskinen starter opp litt raskere. Nyt!